ANTALYA Balık Av Durumu Raporları(Lara, Konyaaltı, Adrasan, Alanya, Manavgat, Kemer, Kaş, Serik)

Çok teşekkür ederim.Şimdi gayet iyiyim çok şükür.Herhangi bir iz veya engelim kalmadı.Artık bir araba alma zamanı geldi.Motor işi bitti benim için.Aile olunca ikinci bir riski göze alamiyorsunuz.
Eray kardeşim çok geçmiş olsun. ben de diyorum bu adam nerelere kayboldu, verilmiş sadakan varmış bol bol sadaka dağıtmak lazım... tekrar geçmiş olsun...

Allah razı olsun.Sağlığımız yerinde artık çok şükür.Sadaka ve yardımı eksik etmemek lazım dediğin gibi.Artık bir ara gideriz balığa inşallah.Bayram sonrası için bir organizasyon yapalım müsait olduğumuzda.

Durum pek iyi değil.Havalar çok ısınınca kıyıdan pek verim alınamiyor.Malum tatilciler de plajları doldurdu.Açık denize gittikçe güzel mercan ve çipura alınıyor.Bölgelere göre değişiklik göstermesi muhtemeldir.

ara ara iri mırmır almak mümkün. bazen karakulakta gelmiyor değil. bolca küçük çipura var kıyıda. tutup bırakmak için ideal boydalar 🙂)

mırmır çok nazlı yalnız genelde tek iğneli takıma geliyor. köstek sayısı 2-3 olursa zor. ağustos 15 den sonrası için umutluyum.

Akdenizde güzel av yaptım diyebilmek için sahile çadırı kurup yanına da 20 paket yem alıp uzun kamışla oltayı atabildiğin en uzağa atıp yemi de 15 dk da bir değiştirmek en iyi ve verimli sonuç verecek yöntem bence. Tabi en az 1 en ideal 3 gün orada yatıp kalkılacak. Böyle avlanan arkadaşlar var ve hatırı sayılır trofeli avlar yapıyorlar. Ha belki 2 gün beklersin balık yapmaz ama bir yaptımı da iyi yapar. Akdeniz öyle havuzdan balık çeker gibi avlanılacak bir mera değil (kumluk bölgelerden bahsediyorum)
Ayrıca ırmak ve dere ağızlarında atçek yapan arkadaşlar da güzel avlar yapıyorlar, özellikle şu sıralar tam kofana zamanı...

Birkaç gün evvel yaptığım av, antenli mercan kıyıda ne arıyordu anlamadım 🙂 17 cm civarıydı limit altı olduğu için saldım... bir sargoz ve bir de gırtgırt dediğimiz balıktan takıldı oltama (gerçek adı ne bilmiyorum) yakalandığında gırrt gırrt diye ses çıkarıyor 🙂
yem sülünez... herkeşe rasgelsin
IMG_20150720_205229-1.jpg
IMG_20150720_235115.jpg
IMG_20150720_235135.jpg

Hocam doğru diyorsunuz.Beklemek lazım mutlaka.Ama bu sıcaklarda üç gün kalacak adam zor vardır.Hele ki çadırda.Dün gittiğimde nefes almakta bile zorlandım.Sıcaklara dayanamayınca toplanıp döndüm.İki saat bile duramadım.

Sülünez yem ipi ve şişi kullanmak adına çok uygun bir yem...
Bütün kullanmak bence çok uygun değil kullandığın iğne boyutuda sülünezin büyüklüğü ile alakalı. Ben 4 numara iğne kullanıyorum. Sülünezin büyüklüğüne göre genelde 2 bazen 3 parça halinde kullanıyorum. Sülünezin dış kabuğunu aç i kısmındaki zarıda aç kalan kısmı istediğin boyutta kes. Yem şişine tak iple güzelce sar sonra iğneye geçir. Özellikle arka uç kısmını iyi sar ki yavru balıklar o kısımdan yiyorlar. İğneyi kapasın sülünez tamamen. Lakin iğnenin uç kısmı çok az çıkarsa dışına daha verimli olur. Antalya da ki herhangi av bayisinden yem ipi ve şişi temin edebilirsin. Ucuz şeyler. Köstek sayısı sana kalmış maksimum 4 köstek ama 2 kullananlarda var. Ben 3 köstekli iskandil kurşunlu yada iki köstekli gezer kurşunlu takım kullanıyorum.
Tavuk, karides, sardalya içinde yem ipi kullanabilirsin.
Üstad peki iple nasıl bi bağlama işlemi yapacağım düğümü nasıl atacağım

Back