ANTALYA Balık Av Durumu Raporları(Lara, Konyaaltı, Adrasan, Alanya, Manavgat, Kemer, Kaş, Serik)

Üstad peki iple nasıl bi bağlama işlemi yapacağım düğümü nasıl atacağım
baitelastic2.jpg
DSC_53306.jpg

resimde görüldüğü şekilde sarılır ve sonra çekerek koparırsınız düğüme gerek yok çözülmez orda kalır zaten, bait elastic adında en ince olanından kullanın sülünes için,

Üstad peki iple nasıl bi bağlama işlemi yapacağım düğümü nasıl atacağım

düğüme gerek yok. yem ipi ince ve elastik yapıda. sarınca üzerine yapışıp kalıyor zaten. yeterli miktrada sar sonra kopar ipi ucunu direk yemin üzerine yapıştır. 🙂 yapıştrı derken dediğim gibi lastikli yapıda olduğu için sıkı sar yemi kesmeden ve direk yapışıyor üstüne yemin. yapınca anlayacaksın çok çok basit.

Manavgat ve civarı durum nedir?Meraya giden arkadaşlar varmı?
23.07.2015 akşam saat 20:00 dan sabah saat 08:00 a kadar boğazda at çek, tek vuruş yok.
25.07.2015 akşam saat 19:00 kızılot mevkiinde yamli başladım kızılağaça kadar taradım 3 sargoz 4 melanur 2 lokum yani tırt sonra saat 04:00 gibi boğaza geçtim ve 08:00 kadar lüfere çalıştım tek vuruş aldım ve silikonum parçalandı balık gitti...
27.07.2015 akşam saat 21:00 da zeynel şenoldan başladım at çeke, ata çeke boğaza kadar indim ve bogazda da sabah 7:00 a kadar lüfere çalıştım, 7 ile 9 arasında ırmakta yemli alabalığa çalıştım ama tık yok....

bu arada kumluk yerlerde gündüz avlarında isteyene bol bol lokum çıkıyor ama ben gece avcısı olduğumdan ilgimi çekmiyor.. bilginize...

Perşembe izinliyim ve bogaza gidesim var.Bakalım nasipte neler varmış...

Manavgattan lüfer çıkıyor mu?
23.07.2015 akşam saat 20:00 dan sabah saat 08:00 a kadar boğazda at çek, tek vuruş yok.
25.07.2015 akşam saat 19:00 kızılot mevkiinde yamli başladım kızılağaça kadar taradım 3 sargoz 4 melanur 2 lokum yani tırt sonra saat 04:00 gibi boğaza geçtim ve 08:00 kadar lüfere çalıştım tek vuruş aldım ve silikonum parçalandı balık gitti...
27.07.2015 akşam saat 21:00 da zeynel şenoldan başladım at çeke, ata çeke boğaza kadar indim ve bogazda da sabah 7:00 a kadar lüfere çalıştım, 7 ile 9 arasında ırmakta yemli alabalığa çalıştım ama tık yok....

Manavgattan lufer cikiyormu ?

Pazar gunu bende balikci barinagindan poyraz paşa teknesiyle çıktık.
Hani bir soz vardir akdenizde en az 3 gun ust uste av yapmalisin.
1. Gun bos donersin
2. Gun yemeklik cikar
3. Gun yemeklik + dolapta saklamalik cikar diye

Biz ilk gune denk gelmişiz.... kayda deger tesadüfen dibe kadar yemi Takip edip dipten gelen lambuka haric alayi tırrttı

Arkadaşlar sabah saat 05:00 civarı takımlar hazırlanmış ve ilk oltalar suyla buluşmuştu.Saat 11:00 e kadar minicik Mırmır ve Lokum balıkları harici tık yoktu.Ardından Kızılağaç ve oradan da Kızılot'un taşlık meralarına geçtik.Akşama sıcaktan dağılmış ve balıksızlıktan bunalmış bir ruh haliyle eve döndük.Gerçekten aylardır,geçen yıl ekimden beri ha şimdi ha önümüzdeki ay diyerek ağustos ayına kadar geldik.Balık olayı buralarda bitmiş.Alınacak malzemelere de yazık paraya da.Belli bir süre sıfır yatırım yapmak gerek bence.

herkese selamlar. ağustos ayının sonunda demre ye gelicem bir haftalığına. balıkta tutmak istiyorum. yanıma hangi malzeme olta vs. almalıyım.
yardımlarınız için teşekkürederim.

Back