Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Antalya dan selamlar. Başlangıç için desteğe ihtiyacım var

bmod

Yeni Üye
Adı
Okan
Kan Grubu
O Rh Pozitif
@theabir Selamlar, bende Antalya da bu işe yeni merak salanlardanım. Lrf ve spin olmak üzere 2 takımla 2 aydır lara ve konyaaltında seyrekte olsa denemeler yapıyorum. Ancak her gidişim gün ortasına denk geldiği ve dalgalı denk geldiğinden verimli geçti diyemem. Sana shore jig ya da lrf seç diyecek tecrübeye de sahip değilim. Ancak şunu söyleyebilirimki Lrf ve spinde hafif sahteler kullanacağın için asıl maliyet buralarda ortaya çıkıyor. 5000 olarak belirttiğin bütçe en ucuz kamış ve makineyi alsanda diğer malzemeleri aldıkça istesende istemesende bir anda 2 katına farketmeden çıkacak. En azından bu bilgiyi branş seçimi yaparken kullanabilirsin.

Ayrıca shorejig biraz daha tecrübe isteyen, özellikle Antalya da kıyıdan yapılacaksa falezlerde nispeten tehlikeli noktalardan yapılıyor diye biliyorum bu yeni başlayan biri için zorlayıcı olabilir. Tabi ben Antalya muratpaşa, konyaaltına göre yorumladım farklı ilçelerde durum farklı olabilir.

theabir

Yeni Üye
Adı
Enes
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Merhaba tecrübelerini paylaştığın için teşekkür ederim. Muhtemelen lrf ile ilerleyeceğim. Maliyet kısmında haklısın, muhtemelen aşacağız :)

OmerAydın

Daimi Üye
Adı
Ömer Aydın
Antalya da olup takipleştiğim bir dostum genelde lrf ile mırmır bazen de tral avları yapıyor bir YouTube kanalı da var @ucan.balıkci
Bir short videosunu atayım incelersiniz

Shorejig konusunda yine YouTube da Tolga Çalım ı takip edebilirsiniz balık bu disiplinde olsa da bence aşırı tehlikeli olan bu meralara gitmek için en az 1 arkadaş ve tecrübe gerekir tecrübesiz yapılan shorejig avları genelde jig israfı ile sonuçlanır.
Onun dışında malesef av yapmadığım ve bana uzak meralar ara ara YouTube dan takip ediyoruz sadece :)

obk

Yeni Üye
Adı
Osman Berhan Kozak
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Arkadaşlar selam, hobi olarak balık tutmaya merak sardım. Antalya’da kıyıdan avlanmak için ekipman önerilerinize ihtiyacım var. Çok fazla bilgi ve tecrübem olmadığı için sizin yönlendirmelerinizle ilerlemek benim için daha sağlıklı olacaktır. Başlangıç için hangi ekipmanları almamı önerirsiniz?
bende av bayi açıcam balıkçılık üzerine tavsiye arıyorum nereden daha uyguna ürün bulabilirim