Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Antalya'dan Selamlar

bmod

Yeni Üye
Adı
Okan
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Selamlar, Ben Okan, 32 yaşındayım ve Antalya'da yaşıyorum. Konyaaltı, Lara ve falezler yakın olduğum bölgeler. Bende bu hobiye yeni başlamayı düşünenlerdenim tabi lrf hissi sürekli anlatıldığından ondan başlamayı düşünüyordum ancak yaptığım araştırmalara göre bu bölgeye çok uygun olmadığının yazıldığını çizildiğini gördüm onun üzerine light spin disiplinine göre araştırmalara odaklandım.

Giriş seviyesinde ekipman alarak başlamayı tercih ettim bu kapsamda ryuji 230 1-14gr atarlı bir kamış sipariş ettim. Makina olarak drag değerinin yüksek olmasından dolayı shimano fx3000 tercih ettim fx2000 ile karşılaştırdığımda ağırlık vs hep aynı görünüyordu tek olumsuz yanı belki de aldığı misina kapasitenin fazla olmasıydı umarım çok yanlış olmamıştır.

3-10 gr atış yapacak aceminin de acemisi biri için ip misina, fluoracarbon, kullanmam gereken jighead boyları, makina çok misina aldığından dolgu için kaç mm kalınlıkta misina kullanmam gerektiği gibi bilgiler için yardımlarınıza ihtiyacım var. Falez kayalık yerlerde başlangıçta atış yapmayı planlamıyorum acemi biri için en azından kısa orta vadede doğru olmaz diye düşünüyorum.

Değerli görüşleriniz bekliyorum.

Şimdiden teşekkürler.

Son düzenleme:

agartan

Moderatör
Yönetici
Adı
Şeref
Hoş geldin Okan