Aramızda E-sigara Kullanıcıları Var Mı?

Selamlar cümleten, bu konuyu güzel bir sonla kapatmak nasip oldu..

Bendeniz en ateşli fanatik sigara tiryakisi, sigaradan sonra bu olayı da bıraktım..

En kısa zamanda detayları ile sizlere kendi tecrübelerimi aktaracağım..

Her ne kadar daha önceleri bana olduğu gibi size de saçma gelecek ama sigarayı bırakmamız gerekiyor dostlar, başka bir seçenek yok malesef..

Hayat malesef ki çok kısa ve sürünerek yaşayacak kadar zamanımız yok..
selahattin ben bukonuda şanslıyım her halde başlamadan bırakanlardanım,allah rahmet eylesin bundan 50 ylı öncesi türkiyede filtreli sigaranın üretilmediği yıllarda dayım ağzındaki sigarayı yarıya kadar ağzında ıslatırdı ve tiksinirdim en büyük faktör o oldu sanırım,sağlık için uzak durmak lazım,rahmetli babam uyurken bile içerdi,kaç defa yorganları tutuşturdu,kanser oldu son nefesine kadar bırakamadı,normal sigara kesmez tütün alır kendi sarardı

selahattin ben bukonuda şanslıyım her halde başlamadan bırakanlardanım,allah rahmet eylesin bundan 50 ylı öncesi türkiyede filtreli sigaranın üretilmediği yıllarda dayım ağzındaki sigarayı yarıya kadar ağzında ıslatırdı ve tiksinirdim en büyük faktör o oldu sanırım,sağlık için uzak durmak lazım,rahmetli babam uyurken bile içerdi,kaç defa yorganları tutuşturdu,kanser oldu son nefesine kadar bırakamadı,normal sigara kesmez tütün alır kendi sarardı
Ne mutlu sana abi 🙂 Benim peder de öyle bi keyifle içerdi ki, bırakan adam tekrar başlardı 😀

Likit konusunda 30 a yakın farklı markayı denedim. Sonunda en sağlıklı ve güvendiğim likiti 3 sokak altımda oturan bir kardeşimde buldum. Bu konuda amatör üreticiler çok başarılı ve kaliteden ödün vermiyorlar. Zira kendileride kullanıcı. Ama işi ticarete dökenler 1 lira fazla kar için sizin sağlığınızı hiçe sayabiliyor. Şimdi EVYAP tan şaşmıyorum ama EVYAP var EYVAH var. Dikkat !

Yaklaşık 4 aydır ben de sigara kullanmıyorum, arkadaşım e-sigara için bende o da bağımlılık yaptı demişti. Ben e-sigaraya başlamadan bıraktım sigarayı. Bırakırken kendime bırakıyorum değil de ara veriyorum dedim, şimdilerde canım çok çekerse içiyorum. Yaklaşık 4 ay oldu, toplamda 5-6 dal sigara içtim. Hiç içmesem daha iyi tabi ama bende büyük baskı oluşturduğu için canım isterse içerim lüksünü kendimden esirgemiyorum.

Başlayanlar hala devam ediyormu yoksa sigaraya gerimi döndüler merak ettim doğrusu

Selam cevremde nekadar e sigara kullanan varaa hepsi tutun sigaraya dondu,

Is kafada bitiyor,

Nikotin sakizimidir ne zimbirtidir onunla sigarayi yenen bir arkadasim var ,

Ben mi ? 38 yildir icmiyorum ,

Icenler hala gec kalmis sayilmaz, her yeni gun, Her Nefes Bir umut !

8 aydir e sigara kullaniyorum
Gunde 2 paket sigara iciyordum
İlk e sigaraya basladigimda olaydan bi haber oldugum icin 0.3 mg nikotinli likit ile sonuc husran oldu 30 ml sise 3 gunde bitti ve keyif alamadim
Sonrasinda esigara forumlarini kurcalayarak sigaradan e sigaraya gecildiginde istegi azaltmak icin yuksek nikotin orani ile baslanmasi gerektigini ogrendim.
Ve 12 mg nikotinle devam ettim 1 ay icinde 6 mg kadar dusurdum.
Hala 6 mg nikotin ile devam ediyorum.ilk baslarda gunluk 10 ml tuketimde 3-5ml dustu
Evyap likit yapiyorum kendime yetecek kadar
Likit masrafimda oldukca azaldi.
Sonuc zararsiz degil fakat minimum zarar
Dogru ekipman ve bir kac bilgi ile sigaradan uzak yasam
Saygilar

Araştırdım ama çok zahmetli bir şey. Likitler, karışımlar, atomizer, pamuklar, teller cartu curtu nerdeyse kendi başına bir bilim dalı. Dünyanın aleti hangisi doğru hangisi yanlış. Yani aynı birinin ben balık avlamaya başlamak istiyorum demesi gibi, binlerce malzeme ve kombinasyon var. Bunun için baştan bayağı öğrenme parası ve mesai harcamak gerekiyor. Ben Sigarayı komple bıraktım oldu bitti :hhhhhh::hhhhhh:
Aslında mantıklı ve sigaranın yanında ondan daha az zararlı bir ürün. Ama çok zahmetli. Bu kadar zor olan merayı yakında normal sigara şirketleri zaten çok basit bir ürün çıkararak ellerine geçerecekler bundan emin olun.
Bir çok insan ürünü zahmetinden, kullanamadığından vs. sigaraya geri dönüyor. Basit bir ürün çıkarılsa olduğu gibi piyasayı eline geçirir.

Benim kuzen almış geçenlerde birkaç gün sigarayı azalttı şimdi hem sigara hem e sigara içiyor 🙂 oyuncak gibi birşey bence ağzından düşmüyor.sigarayı bırakacağım derken daha büyük bir dert açabilir insanın başına.bende düşünüyordum bir ara ama ciğerlerde su toplanmasına yol açıyor gibi yazılar okuyunca vazgeçtim, tabi bunun sigara üreticileri tarafından kasıtlı olarak çıkartılmış bir yalan olduğunu düşünmüyor da değilim.en güzeli tamamen bırakmak çok zor değil bence önemli olan bırakmak değil tekrar başlamamak.defalarca kez bıraktım sigarayı ama her seferinde bir tane içeyim ya diyerek o bir sigara yüzünden tekrar başladım.kendin bırakamıyorsan eğer ilaç ile bırakmanı tavsiye ederim.isim yazmayayım ucuz olan bir işe yaramıyor ama pahalı olanla ilk günde bıraktım ben tabi fiyatı pahalı.50 100 lira olsa sürekli kullanırım ama 200 liranın üzerinde olunca fiyatı her zaman alamıyorum.

Back