Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Arkadaş tekne almadan önce lütfen bana bizzat danışın

ercan48

Üye
Adı
Ahmet Ercan
Kan Grubu
O Rh Negatif
4,6Viyaboat a 20hp trimli direksiyonlu rimote control marşlı konsollu o mercury mi yoksa 30 hp kollu ipli o mercury mi uygum sizce
Motoru sipariş ettim Viyaboat Ferhat Bey e 30hp marşlı tirimli direksiyonlu Mercury tekneye monteli vaziyette alacağım nasipse ocak sonu.Tirimli motor hiç kullanmadım kalkış ve duruşta işe yarar fakat seyir halinde bir işe yararmı bilmiyorum

Barışçı

Yeni Üye
Adı
Barış
Arkadaşlar,manuel motorlarda trim nasıl çalışıyor, bilgisi olan arkadaşlar açıklama yaparsa sevinirim.Acemilik işte,bilmiyorum,kullanmadım.

momentmc

Üye
Adı
Gokhan
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Merhaba. Gelecek fuarda 4-4.5 metrelik fiber sandal almayı düşünüyorum. İsatek ve yerliyurt arasında kaldım. Tecrübesi olan arkadaşlar hangisini tavsite eder? Çanakkale tavaklı ve dalyan civarı kullanıcam.
4 veya 4,5 değil de 5-6 metrelik almanız bir sezon sonra satmaya çalışıp, zarar etmektense bir defada 5-10 bin TL fazla ödeyerek almanız sizin yararınıza olacaktır. Her iki firmanında 4,90 - 4,95 bandında ürünü var. Yerliyurt çok eski ve kaliteli tekne üreticisidir. İsatek'e göre bir tık daha pahalı olabilir.

Benim her iki marka için de birer önerim olacak

1- İsatek 5,70 Samba sitesinde şuan 32.000 TL gözüküyor.
2- Yerliyurt 4,95 Khan sitesinde şuan 30.900 TL gözüküyor.

İki model arasındaki en belirgin fark boyu ve eni olacaktır. İsatek sitesinde tekne boyu 5,70 ve eni 2,15 gözüküyor. Ağırlığı ise 600 KG ve önerilen minimum motor 50 HP yazılmış. Yerliyurt sitesinde khan modeli için detay yok ama boyu 4,95 eni sanırım 1,90 - 2,0 civarındadır. Muhtemelen 40-80 hp min motor isteyebilir. Ağırlığına dair bir bilgi bulamadım.

Şimdi bu modeller arasında artık ihtiyacınızı da gözeterek karar vermeniz gerekiyor. Bunun altında bir model seçerseniz sizi temin ederim Çanakkale şartlarında zorlanacak ve lanet olsun diyerek satmak zorunda kalacaksınız. Çünkü keyif alamayacak, istediğinizde açılamayacak ve neden 4 - 4,5 metre aldığınızı sürekli kendinize soracaksınız.

Forumlar bu yüzden var. Gerçek kullanıcı deneyimleri, yıllarca kaptanlık yapmış kişiler, bölgede yaşayan balıkçıların deneyimleri çok önemlidir. Hep yazıyoruz, Deniz şakaya gelmez. Bodrum, Çeşme, Didim, Kaş, Foça, Çeşme, Çanakkale farketmez. Hava döndüğü anda aldığınız tekne ve motorunuzla baş başa kalırsınız. Teknenin ve motorun kalitesi orada ortaya çıkar. Yoksa durgun suya 2 metrelik kano ile de gitseniz işinizi zaten görecektir.

Demek istediğim 4,5 metre ile 5 - 5,5 metrenin arasında çok fark vardır. Bu eşik başlangıç seviyesi için önemlidir. Neden 4 - 4,5 metre üretimleri var? Daha önceki yıllarda ADB (Amatör Denizci Belgesi) için tekne ebatları da önem teşkil ediyordu. Yıllar içerisinde motor gücüne göre değişti vs.. Üreticiler de o dönem standartlara uygun ADB istenmeyecek ölçülerde tekne ürettiler. Tabii bu ebattaki tekneler aslında deniz için değil daha çok durgun sular için uygundur. Yurtdışında üretilmiş benzer ebattaki teknelere bakarsanız genelde durgun sularda kullanıldığını görebilirsiniz.

İşin özü; Çanakkale için 4 - 4,5 metre güvenli - keyifli olmaz. Denizin keyfini değil, cefasını çekersiniz. Tekne keyif işidir, keyif için verilen paranın hesabı dönemimizde evet yapılmak zorundadır. Ancak işin sonunda bu bir keyiftir ve keyif için biraz paraya kıymak gerekiyor.

Ne çok keyif demişim yahu :)

Umarım açıklamalar yeterli olmuştur.

momentmc

Üye
Adı
Gokhan
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Arkadaşlar,manuel motorlarda trim nasıl çalışıyor, bilgisi olan arkadaşlar açıklama yaparsa sevinirim.Acemilik işte,bilmiyorum,kullanmadım.
Manual motorda ekstra seçim yapılmadığı sürece trim olmaz. El gücü olur. Genelde motorun arka kısmından (motor kapağını açmak için bırakılmış elin rahatça girebileceği boşluk) tutarak, 2 veya 3 kademeli olacak şekilde yukarı kaldırır, yavaşça aşağıya bırakırsınız ve kendini kilitler. Sığ sulara yaklaşırken motor stop edilir ve elle trim yapılır. Ancak motorlu trimlerde vardır. Tek tuş ile yukarı veya aşağı yönde trim edebilirsiniz. Hangi modelde vardır onları bilmiyorum, almadan önce satıcı ile konuşmakta fayda var.

sfenk35

Yeni Üye
Abiler selamlar,
Tecrübesiz biri olarak, biraz deneyim kazanmak ilerde büyütmek amacıyla 4-5 metre 10 hp altında fiber tekne yada bot almak istiyorum.
Ayda birkaç sefer denize inicek olmasıyla römork da olmalı. Bu konuda bilmem gereken püf noktalara ve önerilerinize sonuna kadar açığım.
Bütçe 7-8 bin ve liman kayıtlı olması şart. Bot yada fiber daha seçimi yapabilmiş değilim.
Birde bunların yıllık herhangi bir vergisi filan varmıdır?
Saygılar sevgiler....

momentmc

Üye
Adı
Gokhan
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Abiler selamlar,
Tecrübesiz biri olarak, biraz deneyim kazanmak ilerde büyütmek amacıyla 4-5 metre 10 hp altında fiber tekne yada bot almak istiyorum.
Ayda birkaç sefer denize inicek olmasıyla römork da olmalı. Bu konuda bilmem gereken püf noktalara ve önerilerinize sonuna kadar açığım.
Bütçe 7-8 bin ve liman kayıtlı olması şart. Bot yada fiber daha seçimi yapabilmiş değilim.
Birde bunların yıllık herhangi bir vergisi filan varmıdır?
Saygılar sevgiler....
5 Metre tekneye 10 HP motor yetersiz kalır. Nerede kullanacağınızı yazmamışsınız. Yani hangi şehirde? 7-8 bin sadece boş tekne için ise belki öneri verilebilir. Ancak motor + tekne o fiyata imkansız gibi bir şey. İyi bir römork 5-7 bin civarında zaten.

Bütçenizi arttırın veya ikinci el sitelerinden bütçenize uygun bir kombinasyon bulmaya çalışın.

süheyl

Daimi Üye
Adı
süheyl
Kan Grubu
B Rh Pozitif
hızlı işlem bence tirim burnu dengelemek için dalgayı afaroz etmek için kullanılır
bide hız yatığınızda motor kanadı kullanılır baş çok hızlı dengeye biner

325.PNG

Mansmart

Yeni Üye
Adı
Levent
Kan Grubu
O Rh Pozitif
4 veya 4,5 değil de 5-6 metrelik almanız bir sezon sonra satmaya çalışıp, zarar etmektense bir defada 5-10 bin TL fazla ödeyerek almanız sizin yararınıza olacaktır. Her iki firmanında 4,90 - 4,95 bandında ürünü var. Yerliyurt çok eski ve kaliteli tekne üreticisidir. İsatek'e göre bir tık daha pahalı olabilir.

Benim her iki marka için de birer önerim olacak

1- İsatek 5,70 Samba sitesinde şuan 32.000 TL gözüküyor.
2- Yerliyurt 4,95 Khan sitesinde şuan 30.900 TL gözüküyor.

İki model arasındaki en belirgin fark boyu ve eni olacaktır. İsatek sitesinde tekne boyu 5,70 ve eni 2,15 gözüküyor. Ağırlığı ise 600 KG ve önerilen minimum motor 50 HP yazılmış. Yerliyurt sitesinde khan modeli için detay yok ama boyu 4,95 eni sanırım 1,90 - 2,0 civarındadır. Muhtemelen 40-80 hp min motor isteyebilir. Ağırlığına dair bir bilgi bulamadım.

Şimdi bu modeller arasında artık ihtiyacınızı da gözeterek karar vermeniz gerekiyor. Bunun altında bir model seçerseniz sizi temin ederim Çanakkale şartlarında zorlanacak ve lanet olsun diyerek satmak zorunda kalacaksınız. Çünkü keyif alamayacak, istediğinizde açılamayacak ve neden 4 - 4,5 metre aldığınızı sürekli kendinize soracaksınız.

Forumlar bu yüzden var. Gerçek kullanıcı deneyimleri, yıllarca kaptanlık yapmış kişiler, bölgede yaşayan balıkçıların deneyimleri çok önemlidir. Hep yazıyoruz, Deniz şakaya gelmez. Bodrum, Çeşme, Didim, Kaş, Foça, Çeşme, Çanakkale farketmez. Hava döndüğü anda aldığınız tekne ve motorunuzla baş başa kalırsınız. Teknenin ve motorun kalitesi orada ortaya çıkar. Yoksa durgun suya 2 metrelik kano ile de gitseniz işinizi zaten görecektir.

Demek istediğim 4,5 metre ile 5 - 5,5 metrenin arasında çok fark vardır. Bu eşik başlangıç seviyesi için önemlidir. Neden 4 - 4,5 metre üretimleri var? Daha önceki yıllarda ADB (Amatör Denizci Belgesi) için tekne ebatları da önem teşkil ediyordu. Yıllar içerisinde motor gücüne göre değişti vs.. Üreticiler de o dönem standartlara uygun ADB istenmeyecek ölçülerde tekne ürettiler. Tabii bu ebattaki tekneler aslında deniz için değil daha çok durgun sular için uygundur. Yurtdışında üretilmiş benzer ebattaki teknelere bakarsanız genelde durgun sularda kullanıldığını görebilirsiniz.

İşin özü; Çanakkale için 4 - 4,5 metre güvenli - keyifli olmaz. Denizin keyfini değil, cefasını çekersiniz. Tekne keyif işidir, keyif için verilen paranın hesabı dönemimizde evet yapılmak zorundadır. Ancak işin sonunda bu bir keyiftir ve keyif için biraz paraya kıymak gerekiyor.

Ne çok keyif demişim yahu :)

Umarım açıklamalar yeterli olmuştur.

momentmc

Üye
Adı
Gokhan
Kan Grubu
A Rh Pozitif