Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Arkadaş tekne almadan önce lütfen bana bizzat danışın

SerkanC

Yeni Üye
Adı
Serkan
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Derone 850 kullanan var mı? Muadillerine göre güverte geniş ve kullanışlı görünüyor.

BALIKCI19851985

Aktif Üye
@matrax
Yok ustad bakmadım ne bilim fiyatı uygun geldiği içinde açıkcası şüphelendim

Bakmaya devam ediyorum.

tşkler

Badisönmez

Aktif Üye
Ben de bir soru sorayım,
velev ki bir bot yada RIB aldım...
bunu yaz aylarında denizde bırakacağım ama kafamı kurcalayan haziran yada temmuzda indirsem eylül sonu gibi eve alacağım ve tatlı su deterjan ile temizleyip kaldıracağım.
bu denizde kaldığı sürece 3-4 ay içinde güneşten tuzlu sudan ne kadar etkilenir.
düşüncem üzerine kumaş kaplama yapmak ama su değen yerler soru işareti.

momentmc

Üye
Adı
Gokhan
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Ben de bir soru sorayım,
velev ki bir bot yada RIB aldım...
bunu yaz aylarında denizde bırakacağım ama kafamı kurcalayan haziran yada temmuzda indirsem eylül sonu gibi eve alacağım ve tatlı su deterjan ile temizleyip kaldıracağım.
bu denizde kaldığı sürece 3-4 ay içinde güneşten tuzlu sudan ne kadar etkilenir.
düşüncem üzerine kumaş kaplama yapmak ama su değen yerler soru işareti.
Yani bu kullanılan materyalin ne kadar dayanıklı olduğu ile paraleldir. Ancak şunu da unutmamak lazım. Bir sezonda (bodrum için konuşayım) 316L krom kaplamalarım paslanmaya başlıyor. Sezon boyunca temiz su ile yıkayıp, kurulamam pek mümkün değil. Denizden dönüldüğünde zaten yorgun oluyor insan haliyle ve sezon sonunda bu pasları çıkarmak için özel karışımlar kullanmak gerekiyor. Şu durumda bot veya rib için kullanılan temel malzemelerin ömürleri önemli. Bunu da en doğru ve net şekilde üreticilerden sorgulayabilirsiniz.

BAŞARAN

Aktif Üye
[@momentmc

Gökhan Bey;

Aklınızda bulunsun;

Pasları temizlemek için bakır bulaşık teli kullanabilirsiniz. Bulamıyorsanız bulaşık bezi de olur. Üzerine döktüğünüz bir parça sıvı çamaşır deterjanıyla
birlikte temizledikten sonra, bölgeye bir de fiberglas cilası sürerseniz ileride oluşacak pasları geciktirmiş olursunuz.

İnatçı pas lekelerini ve metallerdeki renk bozulmalarını mantar tıpa yardımıyla giderebilirsiniz. Önce mantar tıpanın düz olan alt kısmını iyice ıslatın.
Ardından sorunlu bölgeye sürtün. Zımpara görevi görecek olan mantar bu lekeleri kısa sürede ve fazla emek harcamadan temizlemenizi sağlar.

İyi forumlar.

iskorpit61

Daimi Üye
Adı
mahir
Akü şalteri devre kesici anahtarım kırıldı. Parça budur
EF5C6D68-3A93-4482-952C-E80450B3DCF3.jpeg

Bana sadece mandal zalım. Komple alırsam vida mida kablo uğraşcam. Varmı bunu tek şekilde bulabilceğim yer?

Badisönmez

Aktif Üye

Murat's

Üye
Adı
MURAT
Kan Grubu
B Rh Pozitif
Kullanmadım ama , tekne yapısı önden çok su tutar gibi duruyor , seyir halindeyken kafası suya çok batık gibi geldi bana ..