Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Arkadaş tekne almadan önce lütfen bana bizzat danışın

keno1907

Üye
Herkeze merhaba, uzun arastirmalar sonucu bir tekne almaya karar verdik..tam alacaktikki aklimizi celen bir baska tekne bulduk sizlere danismak istedim. Safter 500 alacakken daghan yatcilik 5.75 teknesi. Birazdaha buyuk ve uygun fiyati ile bizi cezbetti nedersiniz.. kiyaslamadan ziyade daghan yatciliginn tekneleri nasildir bu konu hakkinda bilgi verebilecek varsa sevinirim

ercan48

Üye
Adı
Ahmet Ercan
Kan Grubu
O Rh Negatif
4,6Viyaboat a 20hp trimli direksiyonlu rimote control marşlı konsollu o mercury mi yoksa 30 hp kollu ipli o mercury mi uygum sizce

sazrak

Yeni Üye
Adı
celal azrak
Kan Grubu
AB Rh Pozitif
Ben de dün yaşadığım bir tecrübeyi ekleyeyim. Belki yeni tekne alacak dostlarımıza yardımı olur.
Kutlay marine çok enteresan bir firma. İnternetten bir modellerini beğendim. Fiyatı 70.000 TL idi. Firma ile görüştüm. Teknenin imalatta olduğunu söylediler. 3 gün sonra fotoğraflarını yolladılar gelip bakabilirsiniz dediler. Bu arada fiyat hala 70.000 Tl. Uzun zamandır tekne bakıyordum ve sonunda sıfır almaya karar vermiştim. Bir hafta dolmadan aradım ve adres konumu aldım.Çantama 20.000 Tl avans koyup eşimle İstanbuldan İzmirin yolunu tuttuk. Firmaya vardığımızda firma sahibi 10.000 Tl zam yaptığını söyledi. Biz de tekneye bile bakmadan çıktık. Herkes malına istediği zaman istediği zammı yapar. Burada hiç bir sorun yok. Ancak müşterisine gelmeden önce fiyatımız 10.000 TL arttı diye bilgi verir. İnsanlara 500 km haybeden yol yaptırmaz. Sizin anlayacağınız esnaflıkları üst seviyede... Whatsapp mesajlarıda olduğu gibi duruyor.

momentmc

Üye
Adı
Gokhan
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Ben de dün yaşadığım bir tecrübeyi ekleyeyim. Belki yeni tekne alacak dostlarımıza yardımı olur.
Kutlay marine çok enteresan bir firma. İnternetten bir modellerini beğendim. Fiyatı 70.000 TL idi. Firma ile görüştüm. Teknenin imalatta olduğunu söylediler. 3 gün sonra fotoğraflarını yolladılar gelip bakabilirsiniz dediler. Bu arada fiyat hala 70.000 Tl. Uzun zamandır tekne bakıyordum ve sonunda sıfır almaya karar vermiştim. Bir hafta dolmadan aradım ve adres konumu aldım.Çantama 20.000 Tl avans koyup eşimle İstanbuldan İzmirin yolunu tuttuk. Firmaya vardığımızda firma sahibi 10.000 Tl zam yaptığını söyledi. Biz de tekneye bile bakmadan çıktık. Herkes malına istediği zaman istediği zammı yapar. Burada hiç bir sorun yok. Ancak müşterisine gelmeden önce fiyatımız 10.000 TL arttı diye bilgi verir. İnsanlara 500 km haybeden yol yaptırmaz. Sizin anlayacağınız esnaflıkları üst seviyede... Whatsapp mesajlarıda olduğu gibi duruyor.
Geçmiş olsun. Bence iyi tarafından bakın. Gelmeden haber vermeyip, gittiğinizde bunu yapan firma, sonrasında bir sıkıntı yaşasanız kim bilir neler yapar. Esnaf ol"a"madan, tekne satmaya çalışılması kadar garip bir durum yok. Emin olun 70.000 TL'ye anlaşsaydınız bile 2-3 gün sonra yine rakamı yanlış hesaplamışız vs deyip yine fark almaya çalışırlardı.

Tavsiyem; sipariş formunu oluşturmasını, içerisinde kullanılacak tüm malzemeleri (aküsündan, silyon fenerine kadar) yazdırın ve toplam ödenecek tutarı da belirtin. Eğer peşinat veriyorsanız asla ve asla elden nakit vermeyin. Ödeme yaptıktan hemen sonra da ara ödeme makbuzu almayı unutmayın. Bu firma hakkında olumsuz yorumlar var diye hatırlıyorum. Fabrikalarının atıl durumda olduğu ile ilgili bir şey yazılmıştı zamanında..

Maalesef tekne üretiminde çok fazla sıkıntılı konular var. Her yıl duyuyor ve okuyoruz. Üretici kaporayı almış, tarihte anlaşılmış (Aralık ayında sipariş almış Mayıs ayında teslim edecek diyelim) ancak Haziran geliyor tekne ortada yok. Temmuz geliyor, bayramlar, tatiller geçiyor tekne yok. Ağustos, Eylül derken üreticiden can alıcı mesaj "biz sizin parayı harcadık, kalan tutarı gönderin bitirelim" bu tarz çok fazla yaşanmış olay var.

Bu sebeple mahkemeye verip, süründürmek için banka yoluyla ödeme, yapılan ara ödemelerin makbuzları, tekne alımı ve teslim tarihini içeren (mümkünse noter onaylı) A4 nüshası veya sipariş formu çok önem teşkil ediyor.

Tavsiyem; maliyeti düşürmeye çalışırken, eldeki tüm paradan olup, yazın ufuklara dalıp, bol küfürle üreticiyi anmak yerine daha bilinen firmalara yönelmeniz olacaktır.

Tekrardan geçmiş olsun.

Mansmart

Yeni Üye
Adı
Levent
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Merhaba. Gelecek fuarda 4-4.5 metrelik fiber sandal almayı düşünüyorum. İsatek ve yerliyurt arasında kaldım. Tecrübesi olan arkadaşlar hangisini tavsite eder? Çanakkale tavaklı ve dalyan civarı kullanıcam.

hawk17

Aktif Üye
Adı
mehmet şahin
Öncelikle Çanakkale'den selamlar..Sadece yazları dahi kullanacak olsan;o bölgenin rüzgarları bitmez..Üstü açık kamarası olmayan teknede adam rü
zgar manyağı olur..Heleki ailenide bu işe katmayı planlıyorsan sorun daha da kendini gösterecektir..Ben sana ne olursa olsun kamaralı bir tekne almanı tavsiye ediyorum..Hem güneş hem de rüzgardan kurtulursun..Bunun yanında daha önce belirttiğim gibi işin içine aile de girecekse bu işin tuvalet ihtiyacı da olacaktır..Kamaralı bir tekneye portatif de olsa böyle bir imkan yaratma şansın olur..Ani değişen rüzgarlar bölgesi için bahsettiğin tekneler hafif gelebilir..Bozcada, mavra gibi meralara gitmek illaki ilerleyen zamanda olacaktır..Ve bu bölgede 3 tane meteorolojik bölgenin kesiştiği yerdir..Daha etli bir tekne seçmen nacizhane tavsiyem olacaktır..

Mansmart

Yeni Üye
Adı
Levent
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Tesekkur ederim mehmet bey. İleride tekneyi büyütürüm ancak şimdilik ufak düşünüyorum. Biraz acemilikte atmak için. Sadece dingin ve yatık havalarda çıkarım. Dediğiniz gibi genellikle rüzgarlı bir bölge.

Barışçı

Yeni Üye
Adı
Barış
Selamlar. Ben 4.50 tekposan marka teknemde 20 hp enjeksiyonlu marşlı trimli manuel tohatsu kullanıyorum. Performans olarak inanılmaz memnunum. Enjeksiyon motorlar karbüratörlü motorlara göre daha az yakıt tüketiyor ve daha sorunsuz. Alacağınız makinada kesinlikle trim olsun. Büyük rahatlık. 4.50-460 ebadında teknelere 20 hp yeterli güç ama üstüne yetmez. 490-500 ebadında teknelere bence en az 50 hp motor lazım 30 bile yeterli değil. Ben motor markası olarak kesinlikle efi tohatsu alın derim. Sessiz sarsıntısız ve çok sağlam motorlar