Marin boat için şu kadar dicem kendi teknelerini tanıdıklarına önermiyolar. Bakın arkadaşlar tekne vardır bide tekne vardır. Ağırlığını aldanmayın teknenin marin boat tekneleri ağır olabilir ama bu kullandığı malzemeye bağlı çoğu firma isatek dahil jelkot yerine mermer tozu kullanır buda tekneyi ağırlaştırır. Mermer tozu ileride yani 2-3 sezonlarda çatlama yapar. onadan tekne alırken dikkat edilmesi gerekenler biri jelkotta mermer tozumu yoksa hakiki jelkotmu kullanıyolar buna dikkat edilmesi. Diğer bir husus tekne imalatında cam elyafı standart 4 kat yapılmalıdır. Biri size 3 kat derse uzak durun. Abi sen 4.05 için bir fiyat al beni bilgilendir. Ben koç tekneyi öneririm ben onlardan yapıyorum artık bütün alışverişimi. Yaptıkları tekneler dengeli rahat ve sağlam tekne sağlamlık nedir örnek vericem İstanbulda büyük firmalardan biri isatek ordan sürat teknesi aldık 3. gün dalgaya kafadan girdik(bilerek çünkü 1.5m gibi dalgalarda tekne kullanmak eğlencelidir ayrı bir tecrübe katar) teknenin altı patladı tabi farkında değiliz ertesi sabah baktığımızda motorun üst kapak kısmının 3 parmak aşağısına kadar suya gömülüydü. Geçen sezon koç tan aldım ve yine dediğim gibi daha büyük bir dalgaya girdik yani motor bile sudan kesildi havada kaldı pervane ve böyle bir uçuşda teknin altında herhangi bir patlama vs hiç birşey olmadı demek istediğim tekneleri çok sağlam. Bu firmanın adı var sağlamlığı var çünkü adamlar dandik tekne yapamaz neden dicek olursanız sadece ufak teknelerle uğraşmıyolar 8.50-10.50 motorlu yatta üretiyolar. Firma ufak bir teknede hata yaparsa zedelenir bu yüzden hatasız iş yapıyolar. Çoğu firma 7m ye kadar üretim yapar ama dediğim firma sadece 3-5 bin liralık tekne değil 80-150 bin liralık teknede üretiyor. Yanlış anlamayın sahibi arkadaşım diye söylemiyorum bende o iş yapsın bu iş yapsın diye bakmam neresi daha uygun ve sağlam tekne yapıyorsa oraya yönlendirim. Benim yönlendireceğim 2 firma var safter ve koç eğer koçu tercih ederseniz bi siz fiyat alın bide ben fiyat alim. Elimden geldiği kadar fiyat konusunda yardım sağlarım.
İki sene önce Marin Boat'tan 4.05 bir tekne aldım.
İki senedir de kullanıyorum.
Tekne,geçen yaz sezonu Ağustos sonundaki güney fırtınalarında tonozunu kaldırarak kıyıya vurdu.Teknenin içi,cidar arası da dahil,su doldu. Zor bela kıyıya aldığım içi su dolu teknenin suyunun tahliyesi için kıç tarafındaki plastik vidayı söktüm. Yaklaşık olarak bir saatte su tahliye oldu. Yarım tona yakın su çıktı.Tekne iyi hırpalanmıştı.Suyun boşalmasını beklerken alttaki kırıkları,tamiri vesair olumsuz şeyleri düşünürken su boşalıp tekneyi ters çevirdiğimde hiçbir şeyinin olmadığını,sapasağlam durduğunu gördüm.
Şimdi,bu tekne mermer tozundan imal olsa idi kırılmaz mıydı?
Yok,eğer mermer tozundan imal edildi ise ben kazıklanmış mı saymalıyım kendimi?
Yoksa bu tekne jelkottan mı imal?
Kendimi Marin Boat'ın yakını,akrabası,tanıdığı olmadığı için şanssız mı saymalıyım?
Marin Boat'a söz hakkı doğdu.
............................................................
............................................................
Marin Boat'tan yetkililerin yukarıyı doldurmalarını bekliyorum.