Arkadaş tekne almadan önce lütfen bana bizzat danışın

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan oguzsen
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Dağ yatçılığın ürünleri nasıldır bilen var mı? İnternette hiç birşey bulamadım.

Merhaba arkadaşlar. Uzun zamandır foruma girmiyordum. Özlemişim.
Hali hazırda Anıl Marin 430 ( 2007 model) ve Yamaha 25 Hp 4 zamanlı ( 2014 model ) ikilisini kullanıyorum. Tabi motor marşlı-trimli ve direksiyonlu tip. Motorda kullandığım pervane 9 7/8 x10 . Biliyorsunuz 25 Hp motorlarda devir ve sürat göstergesi yok o yüzden şu devri çevirebiliyor diye bir yorum yapamıyacağım ( Buradan devir saati takılabilir mi, nasıl takılır önerilerine de açığım ) 2 kişi ile Garmin GPS üzerinde 30 km sürati net gördüm. Max devirde tabii. Burada sıkıntım teknemin oldukça ağır olması. benin oldukça ağır olmam, tekneye 95 cm genişliğinde ek konsol yaptırmış olmam, akü, benzinbidonu vs vs yükler arkaya toplandığı için plane durumuna max güç konumunda girebiliyorum.Farkındayım motor zayıf geliyor ve 40 hp bir motor arayışına çıktım. Ama şunuda öğrenmeden hareket etmek istemiyorum 9 7/8x10 yerine 9 7/8 x13 olan bir pervane kullansam gerek son hızım gerekse plane ulaşma sürecim daha kısalabilir mi. İyileştirme önerilerinizi beklerim.

Dosyalar

• Ashampoo_Snap_2017.08.07_15h17m00s_003_.png
    Ashampoo_Snap_2017.08.07_15h17m00s_003_.png
    280.8 KB · Okunma: 75
  • DSC_0722 (1) - Kopya.JPG
    DSC_0722 (1) - Kopya.JPG
    77.8 KB · Okunma: 74
Pervane pitc kuculteeksiniz mesela bende 115 yamaha var 13.1/4-17 pervane ile 8 kisi bananada zorlaniyorum fakat 15 pervane ile tam gazda suratim dusmesine ragmen kalkista zorlanmiyorum.
Yani 2si bi arada olmuyor ya kolay kalkis dusuk surat ya zor kalkis yuksek surat.

Pervane pitc kuculteeksiniz mesela bende 115 yamaha var 13.1/4-17 pervane ile 8 kisi bananada zorlaniyorum fakat 15 pervane ile tam gazda suratim dusmesine ragmen kalkista zorlanmiyorum.
Yani 2si bi arada olmuyor ya kolay kalkis dusuk surat ya zor kalkis yuksek surat.

Yorumunuz için teşekkürler. Sorumu birde şöyle sorayım. Esasında 25 hp motorumdan çok memnunum. 40 hp sıfır alamıyacağım için macerayada girmek istemiyorum ama tekneyi max devirden önce kafayı indirmek için neler yapılabilinir. Burada motorda flap olduğunuda belirteyim. Yani pervane seçimiyle bir nebze iyileşir mi, ön tarafa kum çuvalı ile ağırlık da çözüm önerilerinden birisi olarak sunuldu.

daha önceden marin boat teknelerine bakmış idim buradan aldığım yorumlar doğrultusunda vazgeçtim. 4,60 viyaboat ve 4,60 yerliyurt konsolu arasında kararsız kalıyorum 30 HP mercury makine ile yorumlarınız ricası ile,

daha önceden marin boat teknelerine bakmış idim buradan aldığım yorumlar doğrultusunda vazgeçtim. 4,60 viyaboat ve 4,60 yerliyurt konsolu arasında kararsız kalıyorum 30 HP mercury makine ile yorumlarınız ricası ile,

Merhaba, Tamam denize çıkalım ama birazda hız yapalım diyorsanız 40 hp den aşağı düşmeyin derim. Tekne olarak Yerşiyurt markasını öneririm.

Back