Arkadaş tekne almadan önce lütfen bana bizzat danışın

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan oguzsen
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
(link)
yeni tekne alacak arkadaşlar bide bu firmanın 4.50 teknesine bakın derim. yağmur suyu gideri, livar , yüksek borda özellikleri var

Yorumunuz için teşekkürler. Sorumu birde şöyle sorayım. Esasında 25 hp motorumdan çok memnunum. 40 hp sıfır alamıyacağım için macerayada girmek istemiyorum ama tekneyi max devirden önce kafayı indirmek için neler yapılabilinir. Burada motorda flap olduğunuda belirteyim. Yani pervane seçimiyle bir nebze iyileşir mi, ön tarafa kum çuvalı ile ağırlık da çözüm önerilerinden birisi olarak sunuldu.
Kum cuvalik iyi bisey degil.yolcunun ve kaptanin islanmasina sebep olur seyirde.
Sanirim motorunuz trimsiz, trimli bir motor alirsaniz sorun çözülecektir, kalkista motoru sonuna kadar trim basıp plain gerceklesince %15 kadar kaldirmakla calisir sistem. Hem hizli plain olur, hem cruise seyirde az yakar hem kayik dalgalara vurmaZ yaylanir.

Kum cuvalik iyi bisey degil.yolcunun ve kaptanin islanmasina sebep olur seyirde.
Sanirim motorunuz trimsiz, trimli bir motor alirsaniz sorun çözülecektir, kalkista motoru sonuna kadar trim basıp plain gerceklesince %15 kadar kaldirmakla calisir sistem. Hem hizli plain olur, hem cruise seyirde az yakar hem kayik dalgalara vurmaZ yaylanir.

Yanıt için teşekkürler. Motorum trimli. Tamam motoru max devire çekp %15 trim uyguladığımda tekne plain durumuna geçiyor. Ancak sürekli full devirde yol almak doğru mu? Acaba yanlış mı anlıyorum? Kum konusunda çok bir uygulamadan bahsetmiyorum. Plain sürecini daha düşük devire çekmek amacım.

Yanıt için teşekkürler. Motorum trimli. Tamam motoru max devire çekp %15 trim uyguladığımda tekne plain durumuna geçiyor. Ancak sürekli full devirde yol almak doğru mu? Acaba yanlış mı anlıyorum? Kum konusunda çok bir uygulamadan bahsetmiyorum. Plain sürecini daha düşük devire çekmek amacım.
Uygulama dogru ama cruse seyri demek plaine yatırıp tam gazdan yavas yavas düşürüp kafayi kaldirmadan onceki minimum deviri bulmak. Yani 5000 devire basip kafayi yatirdiniz tekne kaydi ve hizlandi sonra biraz biraz trim kaldirip ideal deviri bulmaniz lazim. Egerki gazi cok keserseniz tekne gomulecek buyuk dalga yapicak suray kesilecek ve cok yakacaktir.
Kum konusunda da , bende eskiden bi bot vardi tek basima bindigimde 40-50 kiloluk kum çuvalı koyardim ama yolcu olunca gerek kalmazdi denemekten zatar gelmez.

hocam bu tekne konusunda ne dersiniz? hem geniş hem de daha az sarsar diye düşünüyorum.

(link)

Ben 4.95 isatek cobra modeli almayı düşündüm sizce motor olarak kaç hp hangi marka almalıyım anıl marin teknelerde fena değil kararsızım🙁

@cemiltonguç ben 4.95 5 metre civarı bi tekne almayı planladım fakat kaç hp motor lazım bilemedim birde iki tekne arasında çok kararsız kaldım 5.15 anıl marin ve isatek 4.95 cobra modeli sizce hangisi daha iyi ve kaç hp motor lazım...

@cemiltonguç ben 4.95 5 metre civarı bi tekne almayı planladım fakat kaç hp motor lazım bilemedim birde iki tekne arasında çok kararsız kaldım 5.15 anıl marin ve isatek 4.95 cobra modeli sizce hangisi daha iyi ve kaç hp motor lazım...
Onur bey, konuyu okuyan diğer tekne sahibi ve tekneden anlıyan arkadaşlarımızın yapacağı yorumlar ile sizede doğru bir karar verminizi sağlarlar.Şimdiden hayırlı olsun.
Hayırlı bayramlar.

Back