Arkadaş tekne almadan önce lütfen bana bizzat danışın

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan oguzsen
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
75 lik evinrude kullanıcısıyım aynı büyüklükteki birçok motora göre daha tasarrufludur ayrıca uzun süre bakım gerektirmez...
hangi tekneye baglı yakıtınız ve hızınız nedir?

6.60 rota fisher e bağlı; genelde 2 devir civarı 6-8 mil ile kullanıyorum ve 4-5 litre yakıyor, son gazda 17 mil civarını görüyor ama ne kadar yakar ölçmedim.

4,5 Safter için maximum takılacak motor gücünü 15 hp olarak yazılmış,marinboat için 25hp yazılmış.safterin arka kısmı çokmu zayıf

4,5 Safter için maximum takılacak motor gücünü 15 hp olarak yazılmış,marinboat için 25hp yazılmış.safterin arka kısmı çokmu zayıf
Kalıpları ve bordo yükseklikleri farklı. Genişlikleri farklı. Yani bağlama kütüğünde yazan grosları farklı olduğu için motor güçleri farklı olacaktır.
Bazen CE belgesi için,bazende kafalarına göre minimum ve maksimum motor güçlerini yazabiliyorlar.

Kalitesine özen gösteren firmalar motor bağlantısı nın yapılacağı kıç aynaya iki cidar arasında ahşap takviye yaparlar.Bazıları kıç bordanİn tamamına bazıları da sadece motor montajının yapılacağı yere ahşap takviye yaparlar.

Takabilirsin, ama üretici firmaya danışman da iyi olur. Bazı tekneler alt kalıbından dolayı beygir gücü arttığı zaman kafasını fazlaca kaldırabilir. Bu durumda teknenin kıçı suya daha fazla gomulecegi için performans ve yakıt kaybı olur. Benim eski fiberimde tam tersi 3/4 gazdan sonra kafasını suya gomuyordu. Teknenin içi jakuzi gibi oluyordu.
Tekneyi bir kaç kişiyle birlikte kullandiginiz zaman büyük motor iyidir.

Safter e 25 hp motor takabilirmiyim
Merhabalar, safter'in sitesindeki açıklamalar eksik ve güncellenmemiş.
450'nin kıç ayna boydan boya kontraplak desteklidir, 25 hp makina gayet iyi götürür içiniz rahat olsun denizde 40-50 hp takana bile rastladım.
Eğer almadıysanız 450 yerine 465 safter derim daha yüksek ve omurgalı.
Rastgele.

Back