@oguzsen
Merhaba Trabzon'dan selamlar,
İçinde deniz sevgisi olan, son bir yıldır da teknelere merak salmış birisiyim. Yaklaşık 5 aydır internette tekne ile ilgili izlemediğim video kalmadı desem yeridir. Tekne ile ilgili araştırma yaparken forumunuza rastladım ve bu başlıktaki tüm sayfaları da okudum. İmkanlarım ölçüsünde 5 metre altında tekne almayı planlıyorum. Sizlerin tecrübelerinden yararlanmak istiyorum. Tekneyi ailecek(3- 4 kişi) gezi teknesi olarak kullanmakla birlikte ilerleyen süreçte balığa merak salıp o amaçla da kullanma ihtimali bulunuyor. Ama ağırlıklı olarak gezi amacıyla kullanmayı planlıyorum.
Buna mukabil internette yaptığım araştırmalar sonucunda çok çeşitli firmanın fiber tekne yaptığını fark ettim. 5 metre altı da olsa çok lüks denebilecek tekneler bulunmakta, ancak gidip incelemek üzerine düşmek zor olduğu için bulunduğum ilde üretim yapan firmayı tercih etmek hem alım sürecinde hemde oluşabilecek sorunlarda müdahale açısından daha yararlı olacağı kanısındayım.
Bu anlamda Trabzon firması olan Aktaş Fiberglas'dan tekne alan arkadaş var mı? Yorumlarda bir arkadaşın @erdemhoca 445 bir tekne aldığını okudum. memnuniyet durumu nedir öğrenmek isterim. Başka kullanan var mı onunda deneyimlerini öğrenmek isterim. Bir diğer öğrenmek istediğim konu denizle ilk kez buluşan birinin 400- 450-480 ilk teknelerden hangisini kullanmasını tavsiye edersiniz? Bu konuda benim mantığım; aralarında çok büyük boyut farkı yok bu tekne bir kez alınıyor almışken büyüğü olsun hem denizde daha stabil durup daha rahat ve konforlu bir seyir gerçekleştirilir. Ama diğer yandan da biliyorum ki boy büyüdükçe kullanılacak motorun da büyümesi gerekiyor. Benim öyle sürat gibi bir beklentim yok. Konforlu bir seyir gerçekleştireyim yeterli. Tabi bunu her zaman çarşaf gibi denizde gerçekleştirmeyi planlamıyorum dalgalı denizde de tekneyi kullanmak isterim. Bu anlamda 4.80'lik bir tekne ile 9.9 bg'lik bir motor Trabzon sularında yeterli olur mu?(480'lik teknenin fotolarını da ekliyorum) Motoru şuanlık daha yüksek beygirli alma imkanım yok gibi duruyor bunun yerine 450 civarı bi tekne alsam denizde beklediğim konforu bulabilir miyim?
Tüm sorularımla ilgili vereceğiniz geridönütlere şimdiden teşekkürler,
Saygılar