Merhaba,
Tekneyi ailecek 3-4 kişi dediğiniz ve dalgalı havalarda da kullanmak istediğiniz için 9.9 HP bir motorun asla yeterli gelmeyeceğini baştan söylemek isterim. 4,50 Metre tekne ile 9,9 HP motordan ancak 2-3 hava'da keyif alabilirsiniz. 4-5 havada bu güçteki bir motor sizi zorlayacak hatta 3-4 kişi çıktıysanız sizi ve yakınlarınızı tehlikeye atacaktır. Karadeniz hırçındır, dalga boyu Ege'ye göre daha yüksek olur. Deniz'de her şeyden önce güven gelir.
Aktaş'ı hiç duymadım ancak Karadeniz sahilinde de İstanbul ve/ veya Yalova üreticilerinin tekneleri kullanılıyor, malum ikinci el satış sitesinden bakınca bulabilirsiniz. Eğer illa ki sıfır almak istiyorsanız nakliye vs konularında da anlaşıp, ilerlemeniz daha doğru olacaktır. Benim önerim 4,50 sizi bir süre sonra kesmeyecek neden 4,80 veya 5 metre almadım diyeceksiniz. Ha tabii tekne ve deniz ile haşır neşir oldukça her yeni teknenizde bir kusur bulacak, keşke daha büyüğü, güçlüsü olsaydı demekten vazgeçmeyeceksiniz.
Önerim; bilinen markalardan Moonday, Anıl Marin, Enma, Yerliyurt, İsatek fiyat araştırması yapıp, bütçenize de uygun olacak şekilde min. 4,80 ve 5 metre (teknede denge için en çok önemlidir) ve makul genişlikte (1,90 veya 2,20) bir tekne satın almanız. Bunun yanında boyuta göre minimum 20 veya 40 HP bir motor edinmeniz.
Bunun dışında alacağınız tekne sizi üzecek ve ikinci kez masraf yapmanıza sebep olacaktır. Hepimizin başına benzer şeyler gelmiştir. Biraz tecrübe, biraz da isteklilik ile söylediklerim paraleldir.