Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Arkadaş tekne almadan önce lütfen bana bizzat danışın

barbaros34

Yeni Üye
Adı
Barbaros Ahmet
Kan Grubu
B Rh Pozitif
Merhabalar,Aynı takımı bende düşünüyorum.Eğer yerliyurt 460 ve mercury 20 hp aldıysanız kullanım deneyimlerinizi ve düşüncelerinizi öğrenebilirmiyim lütfen?Eğer motor ufak gelirse yerliyurt 450 sandy modelini düşüneceğim.

caylaka

Üye
Adı
Emre
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Merhabalar,Aynı takımı bende düşünüyorum.Eğer yerliyurt 460 ve mercury 20 hp aldıysanız kullanım deneyimlerinizi ve düşüncelerinizi öğrenebilirmiyim lütfen?Eğer motor ufak gelirse yerliyurt 450 sandy modelini düşüneceğim.
MErhaba,

20 hp yerliyurt 460 1-2 kişi yakın mesafe(maks 3-4 mil) ve sakin havalarda yeterli. ancak meraya uzun mesafe gidecekseniz 30 hp daha uygun. 450 sandy yerine 460 hem daha rahat hem daha güvenli bence. 30 hp için bütçe yoksa 20 hp 460 almanızı tavsiye ederim. en hafif 20 hp makineyi alın. direksiyon, vardevela vs hiçbir ek ağırlık koydurmayın. tekneyi mümkün olduğunca hafif tutun. yük eşya minimumda olsun teknede.

aliturkmen1977

Yeni Üye
Adı
ali
Merhabalar , Göcek -Fethiye-Dalaman bölgesinde kullanmak üzere ortalama 500cm - 220cm ebatlarında kabinsiz bir tekne almayı düşünüyorum, motorda 40-50hp civarı olur. Direksiyon kabinlerinin bu ebatlarda teknelerin kullanım alanlarında çok yer kapladığını düşünüyorum ve bahsettiğim özellikte bir tekne için direksiyonsuz kıçtan elle kullanımda bir dezavantaj olurmu?

Demir_ııw11

Yeni Üye
Adı
Demir
Merhaba arkadaşlar sizden ricam tekne almadan önce iyi bir fiyat araştırması yapıp bana danışmanız. 0 teknelerde
merhabalar polietilen tekneler vamrış yazlık için soruyorum böyle 490 495 420 tekne öneriniz ne olucaktır arkasınada 5 lik motor takıcaz

Memoly

Yeni Üye
Adı
Mehmet
Kan Grubu
B Rh Pozitif
Tekneyi denize indirmeniz için barınakların rampalarını kullanıyorsunuz barınaklarda ücret talep ediyorlar.
Göl olayına değinecek olursak alacağınız tekneyi gölde kullanmanız için makinenizin 4 zamanlı olması gerekiyor(Evinrude E-tech ler hariç) aksi durumda 2 zamanlı motorunuzu bir kişi şikayet ederse direkt tekneyle motoru bağlayıp ceza keserler. Ayrıca göllerde remorkla beraber indirecek yer de bulmak zordur.

Tüm bunları göz önünde bulundurarak katlanır taban Zodiac bot tavsiye ederim. Çantası ile birlikte bagajınızda gezdirebilirsiniz. Bot ile balığa gittiğinizde de iğnelere dikkat etmeniz bota takmamanız lazım. Bot ile denize gittiğinizdede denizi takip etmeniz gerekir bozduğu zaman kaçmalısınız. Ayrıca botuda her kullanımdan sonra tatlı suyla yıkayıp kurutup pudralayıp öyle katlamanız gerekir.

7m lik bir teknede ortalama net kullanım alanı 6.00-6.40 arası olur. 5 kişi çıkarsanız kişi başı kullanım alanı 1.2m ye düşer akıntıyıda göz önünde bulundurursak sürekli takımlarınız birbirine karışabilir. Kısaca özetlersem max. 3-4 kişi balık yapabilirsiniz. 7m lik bir tekne ile de deniz bozsa bile fazla etkilenmezsiniz.

Her iki seçeneğinde dezavantajlarını yazdım. Karar sizin
Peki 2 zamanli motoru ne sebeple sikayet edebilirler ? Benim teknemde iki zamanli motorlu o yuzden meram ettim. Sorun cok fazla ses cikartmasi mi yoksa benzine katilan yag mi ?