Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

At-çek Acemisi Olarak Yardım Istiyecektim

32basaran32

Yeni Üye
Adı
Başaran T.
Merhabalar abilerim-kardeşlerim direk sorumu sormakta fayda var öğrenci olduğum için rapalalara pek para veremiyorum bu yüzden şamandıra arkası silikon ile birazda olsa tecrübe kazanmak istiyorum.Elimde şuan bulunan malzemeler
Makina:Remixon target black 4000
Kamış:Effe Spin-ak 3.60 30-60 gram
sorularım şu şekilde:
1:Bu oltayı sadece şamandıra arkası silikon çekmek için kullanacağım fakat makinaya ip misina mı monofilamment misina mı sardırmakta kararsız kaldım monofilamentte okuma seabass 30 mm olarak düşündüm fakat sizlerinde fikrini almak istedim.
2-Silikon takımını sizce fc kaç mm den yapmalıyım acemiliğimi atana kadar 30 mm idealmidir
3-Avlandığım yerde levrek var defalarca şahit oldum saldırı ve takiplere 5.5 luk raglou kullanmayı planlıyorum önerdiğiniz bir renk var mı sabah ve akşam olarak
Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim

agartan

Moderatör
Yönetici
Adı
Şeref
Elindekiler işini görür.
Mono misinalarda 0,30 makul bir kalınlık. İp edinme şansın olursa 0,20 ideal olur.
Elindeki takımla hafif yemli avlar da yapabilirsin. Uygun meralarda teksas ve carolina rig takımları kullanarak denizin dibini de tarayarak şansını artırabilirsin.
Carolina rig denilen takım da şu. Şamandıra takacağın yere 10-20-30 gr (derinlik çoksa ağır, azsa hafif) kurşun takıyorsun. Teksasta ise silikonun hemen önüne takıyorsun kursunu.
Kendini sadece raglou ile de sınırlama. Uzun boylu, kıvrık kuyruklu silikonlar da çok başarılı olabilir. Çantanda çeşit bulundur.