Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

At-Çek için kamış ve makine tavsiyesi

KayaBalığıKaya

Daimi Üye
Adı
Uluç
Senin aldığın takımlar gayet güzel iş görür hiç merak etme. Misina ise keşke doğru düzgün bir ip misina alsaydın.

Emir Şengezer

Daimi Üye
Adı
emir şengezer
Takım güzel ama misinada 0,18 kalınlık yanlış seçim. En az .25 olmasını tavsiye ederim. Tabi daha iyisi, Uluç da söylemiş, ip kullanman.

Sabun

Yeni Üye
Adı
İlker SAYGILI
Senin aldığın takımlar gayet güzel iş görür hiç merak etme. Misina ise keşke doğru düzgün bir ip misina alsaydın.
Daha önce hiç ip misina tecrübem olmadığı için kendime güvenip de alamadım. Ama yinede önerebileceğiniz bir marka ve kalınlık varsa denemek isterim.

Sabun

Yeni Üye
Adı
İlker SAYGILI
Bilgi için sağol.

Sabun

Yeni Üye
Adı
İlker SAYGILI
Bir sorum daha olacak benim almış olduğum makinada misina kalınlığı 0.18-150 mt olarak belirtilmiş. Mesela ben misina kalınlığını arttıracak olsam bir sıkıntı yaratır mı sizce ? Ben 0.20 misina olarak kalınlaştırmak istiyorum ve kaç mt. sarmalyım ? Biliyorum çok soru soruyorum ama.. :S

KayaBalığıKaya

Daimi Üye
Adı
Uluç
Daha önce hiç ip misina tecrübem olmadığı için kendime güvenip de alamadım. Ama yinede önerebileceğiniz bir marka ve kalınlık varsa denemek isterim.
Daha önce kamışla atmışlığın çekmişliğin varsa hiç sorun değil halledersin, at la deve değil. Ben Berkley Whiplash kullanıyorum o yüzden o nu tavsiye ederim.
Örgü kullanımında dikkat edeceğin tek konu var sahteyi attıktan sonra, makineyi kendin kapatmak ve bu sayede düzgün sarım yapmasını sağlamak başka da bir şey yok.

Adı
Hakan Kavaklıoğlu
Makina ve kamışı bütçenize göre seçebilirsiniz.Bahsedilen tüm ürünler güzel fakat kamış seçiminde boyunuzu ve avlanacağınız bölgeyi gözönünde tutmanızda fayda var.Ortalama boylardaysanız 2,40 lık bir kamış idealdir.Eğer deniz seviyesinden yüksekte at-çek yapacaksanız uzun kamış daha kullanışlı olur.
60-200 TL arasındaki tüm makineler hemen hemen aynı özelliktedir.Üst segment ürünlerde çalışma prensibi ve av konforu çok daha farklıdır.Ama başlangıç olarak çok pahalı malzemeler almanızı önermem.Elimde dört tane spin makine ,3 tane spin kamış olmasına rağmen ençok balığı 25TL ye aldığım bir kamış ve 55TL ye aldığım makineyle yakalamıştım.Zaman geçtikçe üst segment makine ihtiyacı doğacaktır.
100 ün üzerinde sahtem olmasına rağmen son iki senedir sadece Rapala maxrap modelini kullanmayı tercih ediyorum.Sadece ben değil sürekli spin yaptığım arkadaş gurubu(10 kişinin üzerinde) maxrap te hemfikiriz.
Misine olarak düşük hafızası nedeniyle Okuma bluefish 0,26 mm tercih ediyoruz.Düşük hafızasından dolayı az gam yapmasının yanında monoflement olduğu için esnekliği de iyi olduğu için tercih ediyorurz.
Spin konusu bitmez şimdilik bu kadar bahsedeyim.Sormak istediğiniz birşey olursa cevaplamaya çalışırım.;)
Rastgelsin.:)

Sabun

Yeni Üye
Adı
İlker SAYGILI
Daha önce kamışla atmışlığın çekmişliğin varsa hiç sorun değil halledersin, at la deve değil. Ben Berkley Whiplash kullanıyorum o yüzden o nu tavsiye ederim.
Örgü kullanımında dikkat edeceğin tek konu var sahteyi attıktan sonra, makineyi kendin kapatmak ve bu sayede düzgün sarım yapmasını sağlamak başka da bir şey yok.
Evet daha önce azda olsa at çek tecrübem var. Hatta kemer bölgesinde at-çek ile zargana ve sübye türü balıklar' da yakaladım. ip misinada alıp denemek istiyorum. Peki sizce kaçlık olanından almalıyım? Teşekkürler bilgi için

kacak

Yeni Üye
Merhabalar,
Surf makine alacağım fakat iki makine arasında kararsız kaldım.Aşağıdakilerden hangisini tavsiye edersiniz ?

1-Okuma Longbow LB 65
2-Okuma Trio RC-65