Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

at çek ile ilgili bir soru

akvaryumlove

Aktif Üye
Adı
Murat
arkadaşlar boğazda at çek yaparken %80 kurşunsuz olmaz diyor.
mutlaka kurşun ardından rapala olacak diyor.

diğerleri ise %20 sadece rapala yeterli diyor.

ben genelde kurşun + rapala ile avlanıyorum.

nedir görüşleriniz ?

sadece boğaz değil sizce sadece rapala ile avlanmak mümkün mü ? yoksa kurşun şart mı ?

KayaBalığıKaya

Daimi Üye
Adı
Uluç
Balığın su üstü yaptığı zamanlarda kurşunsuz avlanmak mümkün, lakin bunun dışındaki zamanlarda kurşunsuz zor... çok zor.

agartan

Moderatör
Yönetici
Adı
Şeref
Balığın kıyıladığı nadir zamanlarda tamamen kurşunsuz bir takım ve tercihen spin kamış ve makina ile.

Balığın çok kıyılamadan nispeten orta ve üst sularda bulunduğu durumlarda hafif kurşunlu takım ve yine spin kamış ve makina ile,

Balığın uzakta ve derinde olduğu durumlarda da ağır kurşunlu takım ve surf kamış ve makina ile

akvaryumlove

Aktif Üye
Adı
Murat
Teşekkür ederim.
Yani 1-2 metre sularda kurşunsuz takım kullanılabilir.
Doğru anlıyorum di mi ?

caberia

Daimi Üye
Adı
Mustafa ÖZCAN
vallahi onu bunu bilmem ben daha avlandığım yerde kurşunsuz avlanamadım sadece en fazla kurşunu 185 gr kullandım o kadar :)

Rapalacı

Daimi Üye
Adı
FURKAN ®
Kan Grubu
B Rh Pozitif
Eğer Çinokop, lüfer avlanacaksa 5-7-9 cm arası rapalaya 25 30 gram kurşun takılır, Balığın suyuna girilir biraz bunun dışında biraz ileri atmak gerekir, yani büyük yada ağır yemler lazım 11 cm max rap ama ne kadar balık alınır bilemem kayabalığı uluç ağabeyim sadece rapalayla lüfer almıştı., Biz 200 gram at kapat lüfer avlardık 20 25 metre ileri atıp bu da başka bir model.