Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

At-çek Levrek avcılığında dikkat edilmesi gereken hususlar

oz-ser

Üye
Adı
talip özkan sezgin
Merhabalar Kenan bey,aramıza hoşgeldiniz.:)

İp misinanın karışmasının enbüyük nedeni atışdan sonra sarım yapılırken hafif takım nedeniyle yeterince sıkılıkta sarılamamasıdır.Bundan başka kullanılan makinenin sarım kaliteside buna etkendir.Eğer misina düzgün sarılmıyorsa, süratle makaradan ayrılan misina beraberinde bir miktar misinayıda makaradan alarak dolaşmasına sebep olur.

sarımdan ziyade avlak bölgesinde rüzgar varsa (ki at-çek avcılığında sert hava olmadan pek randıman alınmıyor) onun çok etkisi oluyor ip misina da, tabi makinaya sarımdan da etkisi var fakat ip misina dolandımıydı daha da açılmıyor bunu bizzat ben yaşadım bence ip misinadan ziyade en iyisi sağlam 0.28 lik misina lar da aynı işi görüyor...

tayyiphan

Yeni Üye
Öncelikle iyi geceler abilerim kardeşlerim siteye bugün üye oldum ve resmen aile ortamından çok etkilendim. Sizlere sorum şu olacak malum yaz geldi ve at çek hastası olmama rağmen biraz amatör olduğumu söyleyebilirim. Bütçemi de ayırdığım için harcama fırsatım da var. Levrek için at çek yapmak için yani 4000 FC 4+1 BB Shimano makina almaya karar verdim. Kamış içinse Okuma V-System 270 cm 10-40gr Spin Olta Kamışına karar verdim. Ne dersiniz? Uygun mudur? Bir de sahilden at çek yapacağım uygun rapala olarak hangi renk önerirsiniz? Yo Zuri Hydro Tiger isminde rapalam var Floating yani yüzen cinsten sahil için uygun mudur sizce? Son olarak da rüzgarlı olmasından dolayı bu makina ve kamışta uzağa atamama gibi problem yaşar mıyım? Çünkü avlandığım yerlerde rüzgar olabiliyor ve rapalayı ağırlık yapması amacıyla şamandırayla bağlayabilir miyim arada mesafe bırakarak? Önerileriniz neler? İyi geceler ve şimdiden teşekkürler

CAHİT ACUN

Daimi Üye
Adı
CAHİT ACUN
Hepinize bana katıldığınız ve paylaştığınız için teşekkürler ediyorum.

kIRIK OLTA

Aktif Üye
Herkese selam, başıma gelenleri yazayım istedim, hem de sorayım. FC leader kullanmak istiyorum ama 2 seferdir başarısızlık var. ilkinde fc hemen düğümün hemen önünden koptu ( 15lb lik bir fc p-line). ikinci denememde ise düğüm yerim fujilerden birine fena şekilde takıldı takım koptu gitti. Fc nin ucunu dibinden kesmediğim için olabilir bu takılma. kullandığım düğüm double albright.
Marakamda ise da 8lb nanofil var.
Soru 1 : Leader FC kaç metre ya da santim olmalıdır, makaraya kadar sarılmalımıdır şok leader gibi, yoksa kamış ucundan sarkan kısım kadar olsa yeter mi ?
soru 2 : 15lb lik bir FC kaç gr atabilir en fazla. ( niyetim 42 grlık kaşıklara kadar çıkmak )

Teşekkürler.

rapalacikral

Daimi Üye
Adı
ali
geçen bir arkadaş levrek peşinde
batıyormuş kuma
son anda başka biri çıkarmış
fark etmemiş kumun balçık olduğunu

siz siz olun halatsız ve yanınızda biri olmadan gitmeyin meralara