Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Atış yaparken sahtenin kopması

sususu42

Yeni Üye
Adı
Mehmet
Kan Grubu
A Rh Negatif
Dün yeni aldığım setle balığa gittim 3 tane sahtem koptu ip misina kullanıyorum fujin pro hex 8x atarken ip patlıyor neden olduğunu anlayamadım misinayı daha dün yeni sardım daha her şey sıfır yani acaba düğüm mü güçsüzdü veya klipsli fırdöndü mü güçsüzdü

mohac

Daimi Üye
Adı
Aykut
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Dün yeni aldığım setle balığa gittim 3 tane sahtem koptu ip misina kullanıyorum fujin pro hex 8x atarken ip patlıyor neden olduğunu anlayamadım misinayı daha dün yeni sardım daha her şey sıfır yani acaba düğüm mü güçsüzdü veya klipsli fırdöndü mü güçsüzdü
Kamışın yuzuklerinde çizik veya çatlak olabilir

M2101K6G cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Lafalisokalemabuno

Aktif Üye
Adı
Samet
Yeni kamışsa bile çizik ve çatlakları kontrol etmeniz gerek, bir fener tutup yüzükleri inceleyin yine de. Sahtem koptu derken ipin kopmasından bahsediyorsunuz değil mi? İpin koptuğuna emin misiniz, düğüm kayıp çözülüyor olabilir mi? İpe klipsi bağlarken kullandığınız düğüm nedir, kaç sarımla düğümü atıyorsunuz?

mohac

Daimi Üye
Adı
Aykut
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Yeni olması bişey değiştirmiyor sonuçta kargoda taşınıyor veya depolanıyor alırken kontrol etmek lazım. Tabiki ipten kopuyorsa bu geçerli düğümden kopuyorsa bağlama şeklinizi değiştirin internette çok güzel videolar var.

Lafalisokalemabuno

Aktif Üye
Adı
Samet
Bazen iyi bir düğüm kullansak bile teknik hatadan dolayı çok kolay kopabiliyor diye belirtmekte fayda var. Bazı düğümlerde düğümü sıkma şekliniz bile kuvvetini ciddi anlamda etkileyebiliyor. Attığınız her düğüme kararınca güç uygulayıp kuvvetli olduğunu doğrulamanızı tavsiye ederim. Düğümde sıkıntı varsa, spin sahtelerini atarken de sürekli kopuyorsa o düğümü elinizle nispeten kolayca koparabilmeniz lazım.

sususu42

Yeni Üye
Adı
Mehmet
Kan Grubu
A Rh Negatif
Yeni kamışsa bile çizik ve çatlakları kontrol etmeniz gerek, bir fener tutup yüzükleri inceleyin yine de. Sahtem koptu derken ipin kopmasından bahsediyorsunuz değil mi? İpin koptuğuna emin misiniz, düğüm kayıp çözülüyor olabilir mi? İpe klipsi bağlarken kullandığınız düğüm nedir, kaç sarımla düğümü atıyorsunuz?
Direkt sahte kafasından kopuyor En son attığımda elimde 2 ip vardı düğümden kopmuş düğümü fırdöndü halkasınıdan geçirip 2 ipin etrafında 6 7 tur döndürüp yuvarlağın içinden geçiriyorum

sususu42

Yeni Üye
Adı
Mehmet
Kan Grubu
A Rh Negatif
Bazen iyi bir düğüm kullansak bile teknik hatadan dolayı çok kolay kopabiliyor diye belirtmekte fayda var. Bazı düğümlerde düğümü sıkma şekliniz bile kuvvetini ciddi anlamda etkileyebiliyor. Attığınız her düğüme kararınca güç uygulayıp kuvvetli olduğunu doğrulamanızı tavsiye ederim. Düğümde sıkıntı varsa, spin sahtelerini atarken de sürekli kopuyorsa o düğümü elinizle nispeten kolayca koparabilmeniz lazım.
bu hafta sonu tekrardan gideceğim balığa kamışın 7 -28 ona göre ağırlıklar kullanılıyorum max kullandığım ağırlık 21 ama 16 gram sahte de koptu önerebileceğiniz düğün var mı

Lafalisokalemabuno

Aktif Üye
Adı
Samet
Direkt sahte kafasından kopuyor En son attığımda elimde 2 ip vardı düğümden kopmuş düğümü fırdöndü halkasınıdan geçirip 2 ipin etrafında 6 7 tur döndürüp yuvarlağın içinden geçiriyorum
Bahsettiğiniz düğüm şu şekildeyse düğümünüz çok çok kötü:

1778751681117.png

Monofilament misinada bile bu düğümde kayma sıkıntıları olabiliyor. İp misina için hiç uygun değil. Kullanılan en popüler düğüm bu, sizin düğümün aynısı ancak bir tane ekstra adım var. İp kullandığınız için 8-10 sarım kullanın:

1778751788186.png

Bundan çok daha iyi düğümler var, ama bu son attığım işinizi görecektir diye düşünüyorum.

mohac

Daimi Üye
Adı
Aykut
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Düğüm atarken ıslatın misinayi yakiyor olabilirsiniz. Birde palomar düğümü atmanızı tavsiye ederim oldukça sağlamdır.