Aslında bu kadar zorlanmamanız lazım. Klipse bağladığınız misina ip mi, mono mu, fc mi? Kalınlığı nedir? Sıkma işleminde teknik bir hata yapıyor olabilirsiniz. Genel geçer bir öneri olarak, çoğu düğümü atarken kesik ucu yalnızca düğüm oluşana kadar çekiyoruz ve asla fazla sıkmıyoruz, geri kalan sıkma işini ise makineden gelen ipi çekerek yapıyoruz. En sonda kesik ucu birazcık çekip düğümün daha düzgün durması sağlanabilir opsiyonel olarak. Bunu yapmak yerine düğümü ilk kez oluştururken kesik uca fazla asılırsanız düğümü klipse oturturken aşırı sürtünme oluşur ve makineden klipse dimdik gitmesi gereken misina kıvrılıp düğümün sağlamlığını düşürebilir.
Bir de pek çok düğüm öğrenmeye gerek yok, sevdiğiniz bir tanesini seçin ve ona iyice alışın derim.
Daiwa Tournament Fc 0.30mm kullanıyorum. El alışkanlığı hiç olmadığından şekil vermekte ve düğümü oturtmakta zorlanıyorum. Bir de sağlam olsun diye çok kasıyorum kendimi. İdam düğümü öğretti bir tanıdık onu atmayı başarabildim sonunda 😀. FG lider bağlamayı bile tek seferde çok güzel yapabilmeye başladım ama şu klips işi beni saçma derecede uğraştırdı gerçekten