Atış yaparken sahtenin kopması

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan sususu42
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Aslında bu kadar zorlanmamanız lazım. Klipse bağladığınız misina ip mi, mono mu, fc mi? Kalınlığı nedir? Sıkma işleminde teknik bir hata yapıyor olabilirsiniz. Genel geçer bir öneri olarak, çoğu düğümü atarken kesik ucu yalnızca düğüm oluşana kadar çekiyoruz ve asla fazla sıkmıyoruz, geri kalan sıkma işini ise makineden gelen ipi çekerek yapıyoruz. En sonda kesik ucu birazcık çekip düğümün daha düzgün durması sağlanabilir opsiyonel olarak. Bunu yapmak yerine düğümü ilk kez oluştururken kesik uca fazla asılırsanız düğümü klipse oturturken aşırı sürtünme oluşur ve makineden klipse dimdik gitmesi gereken misina kıvrılıp düğümün sağlamlığını düşürebilir.

Bir de pek çok düğüm öğrenmeye gerek yok, sevdiğiniz bir tanesini seçin ve ona iyice alışın derim.

Daiwa Tournament Fc 0.30mm kullanıyorum. El alışkanlığı hiç olmadığından şekil vermekte ve düğümü oturtmakta zorlanıyorum. Bir de sağlam olsun diye çok kasıyorum kendimi. İdam düğümü öğretti bir tanıdık onu atmayı başarabildim sonunda 😀. FG lider bağlamayı bile tek seferde çok güzel yapabilmeye başladım ama şu klips işi beni saçma derecede uğraştırdı gerçekten

Atış yaparken makinanın teli kapanıyor olabilir.
Yine bu forumda bir arkadaş kamışta sahte iğnesini takmak için kullanılan halkadan ipi geçirmişti. O da kopartıyordu.
Yani temel sorun atış esnasında misinanız makineden kamış ucuna kadar olan sistemde bir yere takılıyor. Düğümle alakası yok bence.
Ya da atış yaparken bir şey oluyor ve misinanız kamış ucuna dolanıyor.

Daiwa Tournament Fc 0.30mm kullanıyorum. El alışkanlığı hiç olmadığından şekil vermekte ve düğümü oturtmakta zorlanıyorum. Bir de sağlam olsun diye çok kasıyorum kendimi. İdam düğümü öğretti bir tanıdık onu atmayı başarabildim sonunda 😀. FG lider bağlamayı bile tek seferde çok güzel yapabilmeye başladım ama şu klips işi beni saçma derecede uğraştırdı gerçekten

Sert misinaysa düğümlerin daha zor olması normal. Bence sağlam olsun diye çok kasmanıza gerek yok, zaten sağlamlığı düğümü atarken anlaşılmıyor. Ömer hocamın önerdiği gibi, sağlamlıkla ilgili bir şüpheniz varsa elinizi kesmeyecek şekilde klipsten ve misinadan tutup kuvvet uygularsanız sağlamlığı hakkında bilginiz olur.

Atış yaparken makinanın teli kapanıyor olabilir.
Yine bu forumda bir arkadaş kamışta sahte iğnesini takmak için kullanılan halkadan ipi geçirmişti. O da kopartıyordu.
Yani temel sorun atış esnasında misinanız makineden kamış ucuna kadar olan sistemde bir yere takılıyor. Düğümle alakası yok bence.
Ya da atış yaparken bir şey oluyor ve misinanız kamış ucuna dolanıyor.

Hocam arkadaşın kullandığı düğümü denemiş olsanız bence fikriniz farklı olurdu. Muhtemelen klasik 5-6 sarımla attığını da düşünürsek ip misinayla o düğüm aşırı kolay bir şekilde dağılır. Bu o kadar zayıf bir düğüm ki küçük çocuklarına balıkçılığı öğretirken iğne/sahte bir yere takıldığında kolayca çözülsün diye bu düğümü kullanan yabancı hobidaşlar var. Dilerseniz siz de ip misinayla evde deneyin. Türkiyede en popüler olan düğüm bu değil, onda aşağıdaki görseldekinden farklı ekstra bir adım var diye altını çizeyim.

1779052934352.png

Back