Ava Hazırlanırken Ve Av Sırasında Işinize Yarayan Malzemeler.

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Semih09
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Semih09

Daimi Üye
Tepki
932
Ödül
103
Arkadaşlar geçen gün takım hazırlarken misinayı dişimle sıktığım için azı dişimin ucunu kırdım, görüntüde belli olmuyor ama dilime takılıyor sivri sivri 🙂 karga burun gibi birşey almam lazım.av sırasında ya da evde takım hazırlarken kolaylık sağlayan mutlaka al elinde bulunsun diyeceğiniz ürünler var mı? Aklıma birşey gelmiyor ama mutlaka vardır.keçpe de bulundurmam lazım aslında ama bisikletle ava gittiğim için taşımak sıkıntı oluyor.bir gün büyük bir balık yakalarsam kaçırıp pişman olucam kepçe kullanmadığıma ama neyse 😀 önereceğiniz birşey varsa seve seve dinlerim.

Arkadaşlar geçen gün takım hazırlarken misinayı dişimle sıktığım için azı dişimin ucunu kırdım, görüntüde belli olmuyor ama dilime takılıyor sivri sivri 🙂 karga burun gibi birşey almam lazım.av sırasında ya da evde takım hazırlarken kolaylık sağlayan mutlaka al elinde bulunsun diyeceğiniz ürünler var mı? Aklıma birşey gelmiyor ama mutlaka vardır.keçpe de bulundurmam lazım aslında ama bisikletle ava gittiğim için taşımak sıkıntı oluyor.bir gün büyük bir balık yakalarsam kaçırıp pişman olucam kepçe kullanmadığıma ama neyse 😀 önereceğiniz birşey varsa seve seve dinlerim.

Balıkçı pensesi ( işe yarar makas şeklinde olanlar vardır çok fonksiyonludur )
Gripper
Balık maşası
Makas ( balıkçı pensesi varsa gerek yok makas olarak ta kullanabilirsiniz)
Kova yada poşet

😉

Ben savagear mini splitring kullanıyorum hem çok ufak, hem makasdan daha keskin ipi ve misinayı çok güzel kesiyor, hem halka açmada rahat. çok ufak avuç içi kadar yer de kaplamıyor tavsiye ederim.

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı:
@Semih09 müdür bende yeni başladım istanbul'da genelde biiskletle gidiyorum büyük bir heybe küçülen büyüyen çanta aldım kovayı ve oltayı alacak kadar , zaten bisiklet arka sele takmıştım rahat oluyor çeket mont dahi koyuyorum ondan temin et derim çok işlevsel onun haricinde benimde almak istediğim liste yaptıgım şeyler şunlar;

*düğüm germe aparatı
*Kova yada yaşatma sepeti ve tripot
*yan keski ve karga burun eğik ağızlı
*keskin bıçak
*Balıkçı pensesi
*takımları sarmak için yuvarlak köpük
eksik yeni başlayınca bitmiyor ay ay temel ihtiyaçtan başladım parça parça alıyorum devamı var ama sende diğerleri vardır iğne,fırdöndü vs

@Semih09 müdür bende yeni başladım istanbul'da genelde biiskletle gidiyorum büyük bir heybe küçülen büyüyen çanta aldım kovayı ve oltayı alacak kadar , zaten bisiklet arka sele takmıştım rahat oluyor çeket mont dahi koyuyorum ondan temin et derim çok işlevsel onun haricinde benimde almak istediğim liste yaptıgım şeyler şunlar;

*düğüm germe aparatı
*Kova yada yaşatma sepeti ve tripot
*yan keski ve karga burun eğik ağızlı
*keskin bıçak
*Balıkçı pensesi
*takımları sarmak için yuvarlak köpük
eksik yeni başlayınca bitmiyor ay ay temel ihtiyaçtan başladım parça parça alıyorum devamı var ama sende diğerleri vardır iğne,fırdöndü vs
Rica etsem resmini ekler misin müsait bir zamanında.masraf bitmiyor vallahi 🙂 ben balık tutmak için herşeyi aldım kendimce ama balığı yakaladıktan sonra balığı kıyıya alacak ve muhafaza edecek birşeyim yok.tuttuğum tek baraküdayı 3 metre iskeleden pat diye çekmiştim yukarı 1.6 kiloydu kopup gitse üzülürdüm.

Misina kesmek için halen tırnak makası kullanıyorum

Benden de bir tavsiye...
Takımları sarmak için bauhause ve koçtaş gibi yerlerden 1 cm lik straforlar var. Bildiğimiz köpüklerden daha ince ve köpükler gibi kolay parçalanıp dökülenlerden değil. Metrekaresi 1.5 lira gibi bir fiyattan almıştım 2mt kare 1yıldan fazladır kullanıyorum tavsiye ederim.

Back