Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Avcılar, Gürpınar, B.Çekmece, Güzelce Balık Avlak Bilgileri

Arist34

Aktif Üye
Adı
Aris Abundance
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Evet daha zamanı değil bende zamanında yaptığını kastetmiştim.
orası enteresan bir bölge balık yaptımı tam yapıyor
yapmadımı kılçık yok:)
Aynen kardesim...
en guzeli mangali alip giditmek lazim orada piknik alanida var hazir mangal kayalarin ustunde ates yakan var ( bira kirik cam siseleri alkol siseleri kirik yanmis odun parcalari) daha bi dolu atik var...
cinekop alip mangal gece gunduz avlarina organizasyon...baska turlu keyifsiz...bos cek...

Arist34

Aktif Üye
Adı
Aris Abundance
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Aksam suyu...
Bogazda
Sariyer..Kanlica...Kuleli onu...
Asiyan...Akinti burnu...
Sabah suyu...Aksam suyu...
220 gr kursun arkasi kaliteli sahte...
Cinekop...(defne...yaprak!)
Bu bolgede spin lrf jig...gece is yapabilir...
alternatif...tekne ile acilmak...
yada dere agizlarinda levrek icin sabah aksam kol kaslari iflas edene kadar atcek..
Belki yemli...
IMG-20160209-WA0011.jpg
IMG-20160209-WA0010.jpg

osmançubuklu

Aktif Üye
Adı
Osman Kırgıl
Kan Grubu
O Rh Pozitif
boğaz bitik ki :( 2012 genelgesi sağolsun balığın yatak yaptığı yerleri süpürdüler. Artık üreyecek yeride kalmadı. Ayrıca 2016 yılı olarak forumdada yazdılar. Bazı balıkların boy sınırını düşürdüler.

Arist34

Aktif Üye
Adı
Aris Abundance
Kan Grubu
A Rh Pozitif
2016 yili gida tarim bakanligi online guncel web sayfasindan ve ilgili belediyelerin su urunleri mudurluklerinin online guncel web sayfalarinda dusurulmus boy uzunluklari ile yayinda...:((
30yil once eski galata koprusunde dayim kafe isletirdi o zamanlar bir parca tel ucunda mantar mantara bagli misina ile envayi cesit balik...
simdi tirivirilar vs vs
gittikce yok olan baliklar ve turleri...
bu isin ilmini almis yuksek tahsil yapmis adamlarin hesap kitap yapip turlerin uremelerine olanak saglayan tasal boylara bakinca ne kadar trajedik...
hadi gectim...
isin yillardir ekmek yiyen profesyonelleri var artik damarlarinda iyot dolu deniz suyu akan poyrazkoyde reis kaptan hatta ogullari savas gemisi kaptani olmus onlarca tanidik...
gercek deniz sevdalisi dogaya zarar vermez bilincsiz olmak 2016 internet bilgi caginda mumkun mu elbette mumkun degil...
cogu kisi bilincli olsada bir taneden bisey olmaz onayinda...yuzlerce avci...2 sertane bisey olmaz deyip alsa binlerce yavru demek...
herseyi gecsek...
ac karnimizi doyuruyoruz cevabida var
bin ikibin lik av takimi olupta ac karnini devfe yaprakla doyuran bir iki taneden bisey olmazin icinee bes onu sigdiranlar var...
kissadan hisse..
ne ekersek onu biceriz!
iyi dogruyu yaparsak gelecekte bolluk bereket...
dogruyu bildigimiz halde yanlisa goz yumarak gelecekte balik malik kalmayacak...
herkese rastgele...

BALIKCI19851985

Aktif Üye
Selam dostlar,

Bazı bildiklerimi paylaşmak isterim.

Nisan ayına kadar kıyıdan balık avlamak zor arada denk gelenler olur ama pek tat vermez, teknem olduğu zaman açıkta çok balık almışlığım vardır.Şu an balık açıkta ve en az 50 kulaç derinliktedir.Dolayısıyla Spin avı'da çok verimli olacağını zannetmiyorum.

Büyükçekmece taraflarında oturan arkadaşlara düzenli olarak büyükçekmece limanını denemelerini tavsiye ederim. (Yemli 3 lü takım )
Avcılarda oturan arkadaşlar içinde şunu söyleyebilirim Allahın izniyle Nisan 1 dedim mi sezon açılmıştır.Gerçi geçen yıl hüsran yaşadık ama bu yıldan ümitliyim.

Herkese rastgele...

Koza

Aktif Üye
Adı
Gökhan
Kan Grubu
O Rh Negatif
Arkadaşlar ben anadolu yakasında otururken kuleliye veya suadiye oteli önüne takılırdım. Nuri Baba , arif , hakan ben (gökhan) vs. vs. vs. bir sürü adam. Hatta Hatice ablamız ve onun bazen getirdiği gün arkadaşları ablalarımızda olurdu (genelde çekirdek çitlerlerdi). Telefonlaşırdık sorardık balık varmı diye Nuri Baba ya , çapariyle çinekop çekiyoruz derdi. Ulen gideriz Baba nerde balıklar ? Hep aynı cevap az önce kesti . E seninkiler nerde . SATTIM şimdi. Her seferindede bu yalanı yedik. Ne yapalım , kahvemiz yok bi şeyimiz yok, iş güç sıkıntı stres . Hani bi laf vardır . GÖNÜL NE KAHVE İSTER NE KAHVEHANE GÖNÜL MUHABBET İSTER KAHVE BAHANE. Bizim avlağımızdı orası. Az balık var çok balık var dert diil bizim avlakdı neticede bunada şükür derdik. Başka yere gittikmi misafirdik. Deplasman maçı gibi. Zamanla koptuk buralardan. Yakın zamanda hanımla gittim kuleliye , arsıza ursuza mekan olmuş.Bakarsan bağ bakmazsan dağ olur. Dahada buraya gelmem dedim.

Büyükçekmece gürpınar benim yeni avlağım . Oralarda oturuyorum. Çok bereketlimi değil . Kolay balıkçılık yapılacak yer değil. İyi takım istiyor, iyi yem istiyor .

Fakat çok güzel sucuk ekmek yapılacak yer. Püfür püfürde esiyor. Bazen eksi10 derece. Oh serin serin.
Sucuklar, peynir tenekesi, bir çuval odun , bir termos çay (hemde rize çayı) benden olsun ,semaveri olandan allah razı olsun. Tanışırız şakalaşırız paylaşırız. Zamanla sahilin tapusunu bile alırız. Hisseli tapu.

LRF cilerle dalga geçeriz ya bu kamış kırılmıyor mu birader diye. (Ben meraklandım aldım. Ulen dedim bu kırılır yahu. Arkadaş kırdım iyimi) Benim 32 yaşındaki kamışım ve makinamla dalga geçerlerdi. Bizim köydeki kuyunun çıkrığını getiriyim onu tak daha iyi çalışır diye. Makinada 2 parça sardalyayı ancak çekiyor zaten birde onla eşkina çekmeye gidiyorum.

Eski abilerim kardeşlerim yapın bir organizasyon allah aşkına .

ÖNEMLİ NOT: İlla balık tutmam lazım evden sıkıntı oluyor diyene , balık hali yakın nasıl olsa , aramızda para toplayıp alırız 2 kilo balık. Hiç olmazsa eve varınca , gidiyoruz ama evin rızkınıda getiriyoruz der.

Arist34

Aktif Üye
Adı
Aris Abundance
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Arkadaşlar ben anadolu yakasında otururken kuleliye veya suadiye oteli önüne takılırdım. Nuri Baba , arif , hakan ben (gökhan) vs. vs. vs. bir sürü adam. Hatta Hatice ablamız ve onun bazen getirdiği gün arkadaşları ablalarımızda olurdu (genelde çekirdek çitlerlerdi). Telefonlaşırdık sorardık balık varmı diye Nuri Baba ya , çapariyle çinekop çekiyoruz derdi. Ulen gideriz Baba nerde balıklar ? Hep aynı cevap az önce kesti . E seninkiler nerde . SATTIM şimdi. Her seferindede bu yalanı yedik. Ne yapalım , kahvemiz yok bi şeyimiz yok, iş güç sıkıntı stres . Hani bi laf vardır . GÖNÜL NE KAHVE İSTER NE KAHVEHANE GÖNÜL MUHABBET İSTER KAHVE BAHANE. Bizim avlağımızdı orası. Az balık var çok balık var dert diil bizim avlakdı neticede bunada şükür derdik. Başka yere gittikmi misafirdik. Deplasman maçı gibi. Zamanla koptuk buralardan. Yakın zamanda hanımla gittim kuleliye , arsıza ursuza mekan olmuş.Bakarsan bağ bakmazsan dağ olur. Dahada buraya gelmem dedim.

Büyükçekmece gürpınar benim yeni avlağım . Oralarda oturuyorum. Çok bereketlimi değil . Kolay balıkçılık yapılacak yer değil. İyi takım istiyor, iyi yem istiyor .

Fakat çok güzel sucuk ekmek yapılacak yer. Püfür püfürde esiyor. Bazen eksi10 derece. Oh serin serin.
Sucuklar, peynir tenekesi, bir çuval odun , bir termos çay (hemde rize çayı) benden olsun ,semaveri olandan allah razı olsun. Tanışırız şakalaşırız paylaşırız. Zamanla sahilin tapusunu bile alırız. Hisseli tapu.

LRF cilerle dalga geçeriz ya bu kamış kırılmıyor mu birader diye. (Ben meraklandım aldım. Ulen dedim bu kırılır yahu. Arkadaş kırdım iyimi) Benim 32 yaşındaki kamışım ve makinamla dalga geçerlerdi. Bizim köydeki kuyunun çıkrığını getiriyim onu tak daha iyi çalışır diye. Makinada 2 parça sardalyayı ancak çekiyor zaten birde onla eşkina çekmeye gidiyorum.

Eski abilerim kardeşlerim yapın bir organizasyon allah aşkına .

ÖNEMLİ NOT: İlla balık tutmam lazım evden sıkıntı oluyor diyene , balık hali yakın nasıl olsa , aramızda para toplayıp alırız 2 kilo balık. Hiç olmazsa eve varınca , gidiyoruz ama evin rızkınıda getiriyoruz der.
Merhaba Gokhan
Ne guzel yazmissin okurken bile o keyfi yasattin...tesekkurler...
ne zaman musait olursan cikalim haberlesir ne gerekiyorsa ortaklasa malzeme alir balik olur olmaz tanisir sohbet eder balik avi yapariz

Koza

Aktif Üye
Adı
Gökhan
Kan Grubu
O Rh Negatif
Merhaba Gokhan
Ne guzel yazmissin okurken bile o keyfi yasattin...tesekkurler...
ne zaman musait olursan cikalim haberlesir ne gerekiyorsa ortaklasa malzeme alir balik olur olmaz tanisir sohbet eder balik avi yapariz
Teşekkürler Aris .

Eskilerde gerçekten anlattığım gibiydi kıyı balıkçılığı. Avlağa gittiğimiz zaman naber kardeş iyi birader senden naber diye laflayacak bir kaç kişi muhakkak olurdu. Tabi bizim avlağa ulaşım biraz güç. Aracı olmayanın gidip gelmesi zor gerçekten.

Ben bundan sonra denize ineceğim her zamanı buradan paylaşacağım. Beykent civarında oturuyorum. Aracı olmayıpda gelemeyen arkadaşlarla beraber gitmekden mutluluk duyarım. 1-2 ay içerisinde bizim deniz gerçekten şenlenir bereketlenir. Tek başımıza balık tutup ne yapıcaz yahu. Söveceksek bi şeylere kalabalık sövelim , öveceksekde kalabalık övelim sesimiz duyulur hiç olmazsa.

Yazın Fevzi diye bir arkadaş tezgah açıyordu gürpınara, çay vardı çorba vardı. Telefonunu almıştım aradım geçenlerde. Yaza doğru açacakmış tezgahı. Tezgahı açacağı zaman çekicimi çivimi alıp gidicem yanına . Çayı ondan içelim , ufak tefek takımı ondan alalım , yemi ona ayırtalımki var olsun adam orda. Yoksa bir çoğumuz takımda yapıyoruz termosumuzda var. Uzatmayayım fazlada reklama girmesin. Yoksa bu kardeşimle vallahide bir ortaklığım yok :) .

Mesela geçen gün genç bir arkadaş LRF ile pisi balığı almış, karagöz almış. İnceledim LRF ile bayağı iş yapmış . Helal olsun. Mesela bu kardeşimle yan yana gelip ; LRF kamışının kırmadan nasıl kullanılacağını öğretmesini isterim :) .

Koza

Aktif Üye
Adı
Gökhan
Kan Grubu
O Rh Negatif
Teşekkürler Aris .

Eskilerde gerçekten anlattığım gibiydi kıyı balıkçılığı. Avlağa gittiğimiz zaman naber kardeş iyi birader senden naber diye laflayacak bir kaç kişi muhakkak olurdu. Tabi bizim avlağa ulaşım biraz güç. Aracı olmayanın gidip gelmesi zor gerçekten.

Ben bundan sonra denize ineceğim her zamanı buradan paylaşacağım. Beykent civarında oturuyorum. Aracı olmayıpda gelemeyen arkadaşlarla beraber gitmekden mutluluk duyarım. 1-2 ay içerisinde bizim deniz gerçekten şenlenir bereketlenir. Tek başımıza balık tutup ne yapıcaz yahu. Söveceksek bi şeylere kalabalık sövelim , öveceksekde kalabalık övelim sesimiz duyulur hiç olmazsa.

Yazın Fevzi diye bir arkadaş tezgah açıyordu gürpınara, çay vardı çorba vardı. Telefonunu almıştım aradım geçenlerde. Yaza doğru açacakmış tezgahı. Tezgahı açacağı zaman çekicimi çivimi alıp gidicem yanına . Çayı ondan içelim , ufak tefek takımı ondan alalım , yemi ona ayırtalımki var olsun adam orda. Yoksa bir çoğumuz takımda yapıyoruz termosumuzda var. Uzatmayayım fazlada reklama girmesin. Yoksa bu kardeşimle vallahide bir ortaklığım yok :) .

Mesela geçen gün genç bir arkadaş LRF ile pisi balığı almış, karagöz almış. İnceledim LRF ile bayağı iş yapmış . Helal olsun. Mesela bu kardeşimle yan yana gelip ; LRF kamışının kırmadan nasıl kullanılacağını öğretmesini isterim :) .
#spin rumuzlu Mehmet kardeşimden bahsettim. Kusuruma bakmasın yeniden dönüp ismine baktım.

Arist34

Aktif Üye
Adı
Aris Abundance
Kan Grubu
A Rh Pozitif
#spin rumuzlu Mehmet kardeşimden bahsettim. Kusuruma bakmasın yeniden dönüp ismine baktım.
Gecen Spin rumuzlu Mehmet arkadasimizin birlikte av yaptigi arkadas ile mesajlastik...
onlarda gece avina gitmelerine ragmen gurpinar balik hali yani kayaliklarini pek tekin bulmadiklarindan bahsetti...haklilar...kayaliklarin ustu alkol sise kiriklariyla dolu... ozellikle gece tek basina tatsiz durumlar yasanabilir...dolayisi ile birlikte gidelim bir organizasyon yapalim demisti...
Helal olsun pisi baligi ve karagoz guzel avlar yapmislar...
Gunduz uygun bir zaman icinde bulusulup gidilebilir