Avcılar, Gürpınar, B.Çekmece, Güzelce Balık Avlak Bilgileri

Merhaba ,

Dün 18.00-19.30 arası ambarlı sahildeydim malsef balık yok , fakat açıkta çok balık var. Ayrıca bu sabahta işe gelirken rahat 30' a yakın tekne vardı, hafta içi bu kadar tekne olması beni biraz şaşırttı, tahmin yürütüyorum bu haftadan itibaren kıyıdan balık alabiliriz.

Herkese rastgele

saygılarımla

Selamlar,

Gördüğünüz tekneler yaklaşık 25 kulaç derinlikten çok güzel istavrit alıyorlar. Nerdenmi biliyorum: Pazar sabahı 2 saatte 4 kilo bende yakaladım. Havalar ısındıkça kıyılar balık herhalde.

Rastgele

Bende c.tesi sabah 7.30-11.00 arasi botla ciktim ama platformun acigindan hicbirsey alamadim. Konustugum teknelerde alamamisti birde baya bir yunus surusu vardi. Yanlis gun yanlis zaman heralde birde sans🙂) heyecanlandim valla.

S.a. arkadaşlar bende Beylikdüzü civarı oturuyorum.Bildiğim kadarıyla balık daha yeni yeni kıyılıyor ama almak zor açıkta var gibi.Bikaç tane gürpınardan eşkina alan arkadaşlar olmuş oranın yerlilerinden kayaları var ordan aldıklarını belirttiler.Tam yerini bilmemekle beraber malum o menderek civarı oldugunu biliyorum.Yalnız ben spin denemek istiyorum bunun içinde gürpınar menderekle büyükçekmece mimarsinan limanından denemek istiyorum.Spinde acemiyim hep normalde elle avlanırım yemli avlar yapardım Hatay da ama istanul çapari ile istavrit spin surf tabirleri öğrendik hepsinden birer set yaptık.Kafayı spine taktım eskiden canlı yem ve yaprak istavritle aldığım balığı sahteyle kandırmayı deniyeceğim.Hayırlısı bu arada kıyıdan spin yapan kimseler varsa tanışmak mümkünse akşam suyuna hem muhabbet hemde spine başlamak isterim bu vesileyle.küçükçekmece sahilden tepecik sahile kadar her yerde avlağa gelebilirim.Yeterki muhabbet sohbet birazda hobimizi icra etmek olsun.

Bende pazar günü öğlen suyu yapayım dedim,ve suya girdim..yüzen tek canlı olarak deniz anasından başka bir canlı görmedim..tahminim zaten bu yönde idi, antrenman olur diye dalışı gerçekleştirdim...sudan çıkınca ,yaklaşık bir saat önce yunus balığının kıyıya çok yakın geçtiği bilgisini verdiler...Ama bir tek kuyruk bile göremedim...Tahmin ve tecrübeme dayanarak ,mayıs 15 te istavritler kıyılar..

Bu pazar Gürpınar beton sahilden zıpkın ile alınanlar.

Pq5Rd6.png

Bu pazar Gürpınar beton sahilden zıpkın ile alınanlar.

Pq5Rd6.png
ooo maşallah ben gürpınarda balık bitti diye üzülürken bunları görmek çok iyi oldu. dargan kardeşim aynı zamanda dalgıç olduğunu bilmiyordum. bu balıkları kıyıya yakın yerlerden mi vurdun yoksa uzak derinlerden mi vurdun?

ooo maşallah ben gürpınarda balık bitti diye üzülürken bunları görmek çok iyi oldu. dargan kardeşim aynı zamanda dalgıç olduğunu bilmiyordum. bu balıkları kıyıya yakın yerlerden mi vurdun yoksa uzak derinlerden mi vurdun?

Ben dalma işinde biraz acemiyim açıkçası ikinci kez daldım. Yanımda ki iki arkadaşımın eğitimi eşliğinde bir şeyler yapmaya çalıştım. Soldan 3. ve 4. balıkları ben vurdum. İlk zıpkın avı heyecanlı ve nasıl olduğunu anlamadan geçti. 😀 Kıyıya takriben 15-20 metre uzaklıkta avlandık.

Arkadaşlar,bu gün akşam üzeri 7 yaşındaki oğlum ile Ambarlı sahilinde oltalarımızı suya indirdik..Akşam Ezanı okunduktan hemen sonra ilk iki kıraçamızı yakaladık ,hemen kovamıza su doldurup balıkları sevdikten sonra boyları ufak olduğu için suya geri vermemizi , onların biraz daha büyümeleri gerektiğini anlatarak bizim ufaklığı ikna edip suya tekrar iade ettik..Fakat hemen az ilerimizdeki adamların bu konuşmalara kulak asmaması ve oğlumun"baba bu abiler neden küçük balıkları denize salmıyorlar "demesini de duydukları halde ,yüzleri kızarmadı...

Back