Bende bunların hepsini birebir yaşadım. Ama artık genellikle yurt dışından alışveriş yapıyorum. Hem daha sorunsuz, hem daha ucuz.İstoç gibi yerlerde aynı zamanda toptancılık yapan av marketi sitelerinde malesef bu oluyor. Çok fazla sarf malzemeleri var. O kadar ürün arasından satış yapamıyorlar. Fakat ürün sayısı daha az olan ve sayımını yapabilen sitelerde bu tarz problemler olmuyor. Sürekli kontrol yapılmalı tabi ama malesef bir çok sitede durum bu . Alışveriş yapmadan stok kontrolü için aramak çok önemli . Bir diğer hususta şahsen ben sarf malzemesi hariç iğnedir boncuktur vb .. internet üzerinden alışveriş yapmıyorum . Satışı 600 tl görünen bir makineyi gidip çok daha ucuza alabiliyorsunuz . Birde distribitörlerin her firmaya farklı fiyatlarda ürünleri vermesi işin içinden çıkılmaz hale getiriyor. 550 tlye satılan bir makine için tanıdıklar vasıtasıyla fiyat almıştım aynı firmadan bir 500 , bir 450 tl fiyat aldım farklı kişiler vasıtasıyla 🙂 En son sitemizden bir abim sağolsun 300 tl fiyat almıştı . Yurt dışından getirme imkanı varsa çok daha iyi oluyor . Türkiyeden illa alacaksanız tanıdığınız biri varsa distribitörleri tanıyan veya mağazaları tanıyan birden fazla kişiden fiyat aldırın . 1100 tllik kamış için 600 tl fiyat verildiğini , 1000 tllik kamışa mercedesle mağazaya geldiği görüldüğü için 1800 tl fiyat çekildiğini gördü bu gözler ... Bir kerede distribitöründen çok ucuza aldığımı düşündüğüm yeni bir kamış için 1 hafta sonra 250 tl daha az fiyata vereceğini söyleyen bir mağaza görünce lanet ettim artık 🙂
Bu firmadan ürün alınca konu bu oluyor makara değil mevzumuz neyse o bir hafta paramı kullanacak on defa arayacağım birde alkışmı tutalımBuraya yorum yapanlar, ilk defa mı internetten alışveriş yapıyor? Sadece belli bir siteye yüklenilmesi beni rahatsız etti. Türkiye şartlarında o kadar olağan bir sorun ki bu. 1-2 site hariç hemen hemen hepsinde benzer sorunlar yaşanıyor. Arayıp stok sormakta işe yaramıyor; Arayıp, telefonda olduğunu teyit ettirdiğiniz ürünlerde bile siparişten sonra ürün kalmamış, sana muadilini yutturalım diye uğraşıyorlar. O yüzden alışverişlerimi, genelde 2.el kısmından yapıyorum. Alışveriş sitelerinden hem daha ucuz hemde daha güvenilir 🙂