Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Avlanma yöntemim mi yanlış ?

Kan Grubu
A Rh Pozitif
Merhabalar Büyükçekmece sahilinde LRF ilen at çek yapıyorum jig len 1 adet Baby Gold ping zebra 8 gramlık bir jig ile ve
5.4 Gramlık bir rapala ilen 2 gün boyunca sabah 5-6 suyunda 1 saat durmadan at çek yapıyorum yakın kıyıda aksiyomunu izledim gayet normal geldi atış mesafesi olarak ortalama 15-20 M bir atış erimi var insan olmuyor genelde max 1-2 kişi ya var ya yok burada hatalı bir davranışım varmı yoksa kısmetmi ?

Kamış:Okuma wave power 0-8
Makine:Alaris 20

Cetin_34

Aktif Üye
Adı
Çetin
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Merhaba, o bölgede jig ve rapala pek çalışmıyor. özellikle de bu mevsimde.ayrıca atış mesafen de kısa. ancak - düşük gramajlı-jig head +silikon kombinasyonuyla verimli avlar yapabileceğini düşünüyorum. rastgele.

Kan Grubu
A Rh Pozitif

Erdem82

Daimi Üye
Adı
ERDEM
Önerebilceğiniz silikon varmı Jig head ile beraber kamış 0-8 atarlı
İstavrit için Fujin baby worm (pink,violet,white glow), Eğer bütçen varsa Gulp baby sardine alırsan balık garanti oluyo. Mırmır, eşkina, iskorpit için Fujin Sand Worm ( Turuncu, Violet, white glow, purple glow, pink, r worm, uv yellow) ben tüm renklerini aldım aydınlık meralarda natürel renkler karanlık meralarda uv renkler kullanıyorum. Eğer merada ispari gibi haramiler yoksa Gulp Camo almanıda öneririm. Jig head olarak istavrit için 0,5-1,2g kullan. Kaya balıkları için 3-5g (2 yada 3 No. iğneli )mafsallı jighead kullan. Ben genelde 3g kullanıyorum akıntı ve rüzgar durumlarda 5g kullanıyorum.

10ur16

Üye
Adı
Onur
Kan Grubu
B Rh Pozitif
İsome marukyu L pembe de kullanabilirsin ben çok verim aldım

Kan Grubu
A Rh Pozitif
İstavrit için Fujin baby worm (pink,violet,white glow), Eğer bütçen varsa Gulp baby sardine alırsan balık garanti oluyo. Mırmır, eşkina, iskorpit için Fujin Sand Worm ( Turuncu, Violet, white glow, purple glow, pink, r worm, uv yellow) ben tüm renklerini aldım aydınlık meralarda natürel renkler karanlık meralarda uv renkler kullanıyorum. Eğer merada ispari gibi haramiler yoksa Gulp Camo almanıda öneririm. Jig head olarak istavrit için 0,5-1,2g kullan. Kaya balıkları için 3-5g (2 yada 3 No. iğneli )mafsallı jighead kullan. Ben genelde 3g kullanıyorum akıntı ve rüzgar durumlarda 5g kullanıyorum.
İsome marukyu L pembe de kullanabilirsin ben çok verim aldım
Mera kayalık ve yosunluk kıyı kesimi açıklarda kayalar bulunuyor şuana kadar kefal karagöz zargana istavtir çupra ve ispari gördüm su fazla net değil ama sığ yerlerde kayalık aralarında olduları belli oluyordu zaman zaman peki jigi nerede ve ne zaman kullanmalıyım silikon deniyeceğim jiglede tutmak istiyorum keyfi bir başka oluyor :)

Erdem82

Daimi Üye
Adı
ERDEM
Mera kayalık ve yosunluk kıyı kesimi açıklarda kayalar bulunuyor şuana kadar kefal karagöz zargana istavtir çupra ve ispari gördüm su fazla net değil ama sığ yerlerde kayalık aralarında olduları belli oluyordu zaman zaman peki jigi nerede ve ne zaman kullanmalıyım silikon deniyeceğim jiglede tutmak istiyorum keyfi bir başka oluyor :)
Jig ile avı en güzel tekneden yaparsın. Derin yerlerden dikey aksiyon vererek güzel avlar yaparsın. Eğer Ege tarafında avlanıyorsan jig tavsiye etmem. Antalya, Mersin gibi Akdeniz kıyılarından avlanıyorsan jigle güzel avlar yaparsın.

Kan Grubu
A Rh Pozitif
Jig ile avı en güzel tekneden yaparsın. Derin yerlerden dikey aksiyon vererek güzel avlar yaparsın. Eğer Ege tarafında avlanıyorsan jig tavsiye etmem. Antalya, Mersin gibi Akdeniz kıyılarından avlanıyorsan jigle güzel avlar yaparsın.
Avlandığım yer marmara o halde gözümüş yaşlı malesef :/

Erdem82

Daimi Üye
Adı
ERDEM
Avlandığım yer marmara o halde gözümüş yaşlı malesef :/
Jig pek verimli değil Marmarada malesef. İllaki jig ile avlanmak istiyorum diyosan 14g zebra glow vibrasyon al iyi bir marka olsun. İskele üzerinden derin merada çok güzel lüfer çinekop avları yaparsın hatta levrek bile bindiği oluyo. Savegear tavsiye etmem boyaları dökülüyo yeni seride. Jackson, strike pro, Deep pike gibi markaların vibrasyonunu tavsiye ederim.