Hocam araç olsa da yine çok ağır çünkü çoğu yere araç ile dibine kadar gidemiyorsunuz. Örneğin yaylaya çıktınız en iyi manzarada kamp yapmak için aracı bırakıp 200 metrelik bir tırmanış gerçekleştirmeniz gerekiyor, yada akarsu yanına kamp yapacaksınız 200 metre bir iniş ardından da çıkış yapmanız gerekiyor vs. durumlarında yaklaşık 20 kiloluk tam takır bir sırt çantasına ekstra 1,5kg yük çok fazla kapladığı yerde cabası örneğin benim ocak kafası katlanıp avuç içine sığan 50gramlık minik bir başlık tencere tava titanyum iç içe geçen hafif az yer kaplayan şeyler. Döküm tava falan çok fantezik güzel şeyler bagajda bulundurulabilir ama böyle böyle totalde 20 kilo ekstra yük olur

Dediğim gibi 1-2 günlüğüne arada kampa gidenler için uygun olabilir ama benim gibi çıkıp eve 1-2 ay sonra dönenler için yada en azından 1-2 haftalık tur yapanlar için biraz sıkıntılı
🙂 Bunun yerine bagaja yedek bir kaç kartuş alıyoruz -ki bunları olabildiğince nadir kullanıp genelde ateş yakabildiğimizde ateşten faydalanıyoruz. Sabah gözümü açtığımda kahve yapmak için, yağmurlu havada çadırın bagajında yemek yapmak için falan çok güzel oluyor. Yanlış anlaşılmasın inceleme yapamasam da fikir vermesi açısından bu dediklerimi genel deneyimlerim olarak yazıyorum. Keza yer kaplama ve ağırlık sadece ocak için değil her ekipman için geçerli. Biz yine tam takım ağır yüklüyüz trekkingciler dağa tırmananların falan ekipmanları çok daha az ve çok daha hafif pahalı ekipmanlardan oluşmak zorunda kalıyor.