Körfezin son durumu (tur bölgesi körfez dışıdır)
Şu an kıyılar boşaldı. Küçük balık olmadığı için büyükler de nadir.
Dün öğle liman içinden bir tane 2.3kg levrek çıktı, 8 gündür ilk kez.
Dere ise iki gün cuma cumartesi ispendek yaptı. Diğer tüm zamanlar herhangi bir şey yakalayan yok.
Kıyı dediysem sadece kıyı değil sığ sular da bomboş. Sığ dediğim yerler 20-35 metreler.
Dün 44 metrede bir mercan bozuntusu 3 bako oltaya geldi, Başar ve benim akşam yemeğine ek oldular.
Gırgırcılar hamsi, sardalya peşinde son günleri yarın geliyor, onlar gittiği zaman bir şeyler olmaya başlar. Gerçi derin ağlarıyla körfezin dibini trolcülerin vereceği zararın yüzlerce katını vererek kazıdılar.
Tura katılacak Başar Ünder dün sabah Bağlarburnu'nda birşey bulamamış, akşam üstü 100-150 metre açıktan lüfer sürüsü geçmiş sahteleri yetiştirememiş. Ben o sıralar Altınoluk açıklarında bako için uğraşıyordum. Gittiğime pişman oldum, böyle durumlarda 45-60gr kaşık kullanarak birkaç parça yakalayabiliyorum. Kamış 10 kilos 390cm up to 80 ile anck yerini şimdi jigcaster aldı. 9 gr da atıyorum 60 gram da.
Gelelim gideceğimiz yön Ayvalık tarafına. Ben henüz gidemedim, ancak derin sudan gelen duyumlar iyi. Tur tarihine kadar daha da iyi olacağını umuyoruz.
Körfez içi en derin yer 48 metre 20-30 metrelere ağ atan gariban balıkçılar şimdi körfez ortasından uskumru ve bako alıyor. Tabii yunuslara kaptırmazlarsa. Ağları yunuslar sayesinde yeni moda bluecin pantolonlarına döndü.
Bu arada orkinos da bol, uskumru ve hamsilere dalıyor keratalar. Genelde açıktalardı dün ne işleri varsa kıyıya yaklaştılar.
Az sonra Tekirdağ'a yola çıkacağım. Amaç olta sallamak değil, hayırlı bir iş.