Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Ayvalık tekne avı ile ilgili acil yardım

gunkes

Üye
Dostlar,
Acemi birisi olarak yardımınıza ihtiyacım var,
Ayvalık bölgesinde hangi balık olur ve bu balıkları tekne ile hangi teknik, yem, vs. vs. ile avlamam lazım Yardımlarınızı ve paylaşımlarınızı bekliyorum,
Şimdiden teşekkür ederim.

zıpkıncı

Aktif Üye
Adı
SEFA T.
Kan Grubu
A Rh Negatif
Dip balıkları mercan çupra/lidaki mandagöz ve karagöz. Çoğunlukla mercan tabi kaptan misafir merasına götürmez ise:) Mercan içinde hırsızlı takım uzun pala beyaz iğne(klasik mercan iğnesi). Yem öncelikli olarak canlı mamun(bulabilirsen ki şu an bildiğim kadarıyla çıkarılması yasak) ve sulünez.

Orta suda çoğunlukla iri gopez(kupa diyenlerde var) daha az kolyoz ve şanslıysan uskumru. Gopez için yemin ne olduğu farketemez. Kolyoz ve uskumru ise sardalyaya bayılır.

Yardımcı olabildiysem ne mutlu. Rast gelsin...

gunkes

Üye
Sefa bey,
Paylaşımın için teşekkür ederim bana bayağı fikir verdi sağ olasın.

zıpkıncı

Aktif Üye
Adı
SEFA T.
Kan Grubu
A Rh Negatif
Ne demek yardımcı olabildiysem ne mutlu.

Corydorass

Yeni Üye
Adı
Hakan
Kaptandan rica ederseniz sizi batık mülteci gemisinin bir kaç mil açıklarına götürsün (Körfez içine doğru). kayalık zemin üstünde güzel mercan yapar. Kardeşler balıkçısından (zyağı fabrikasının arkasında cadde üstünde)dondurulmuş kalamalar alıp küp şeker ebatında kesip kullanabilirsiniz. Hem böylece küçük balıkların yemi kolayca götürmesini engellemiş olursunuz. Sardalya ve sülünezde bulunmasında fayda var.

Ayrıca 5,5 cm sıralı raglou takımı ile inanılmaz keyifli uskumru avı yapabilirsiniz.

Yerinizde olmak isterdim.

Rasgele.

senihcan

Daimi Üye
Adı
Senih Can Kardeş
Hocam En önemlisi yanınıza 200 250 grlık kurşunlar götürün. En son ayvalık avımda teknede ki duyarsız insanlar yüzünden av yapamadık. Eğer amaç mercan avı ise balık derinlerden çıkacağı için ve derinlerde genelde akıntı olacağı için ağır kurşun en önemli şeydir :) Onun dışında ayvalıkta benim gördüğüm gopez, karagöz , lapin , dragonya , iskorpit , mercan , çipura , hanos ,dev istavritler , kalamar ve ahtapot . Her gittiğim avda bunların hepsinden yakalandı. Derin sularda(30 metre- 150 + ya kadar yolu var) genelde mercan , karagöz çıkıyor. Kolyoz veya uskumru en son 1 tane geçen seneki avda görmüştüm. Yem olarak ben genelde sülünez kullanıyorum . Kalamara denk geliyor ama kalamar yerine bulabilirseniz sübye alın.