Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Bağlama Kütüğü Kayıt Prosedürleri

QuErorZ

Üye
5.40 teknede can simitine gerek yok. Sanırım 7m üstüne isteniyordu. Tüp ve can yelekleri maalesef sertifikalı olacakmış. Başıma bela aldım...

Cüneyt Hoca

Daimi Üye
Adı
Cüneyt YILMAZ
Amatör denizcilik federasyonunun sitesinden anladığım kadarıyla hızı 7 milden yüksek tekneler için can simiti isteniyor. Can yelekleri ve can simiti için sertifika belirtmemişler, sadece yangın söndürücü için sertifika belirtilmiş.

aykut kilitcioglu

Aktif Üye
Adı
aykut kilitcioglu
Aykut Bey, Alptekin Hocam teşekkür ederim :) .

ÖTV konusunu sormayı unutmuşum diye mesaj yazmaya girmiştim ben de foruma esasen. ÖTV'yi ben ödeyeceğim. Anlaştığım fiyattan düşeceğiz. ÖTV'yi herhangi bir vergi dairesine ödeyebilir miyiz?

Şimdi liman başkanlığını aradım da vize harcını istediğiniz vergi dairesine yatırabilirsiniz dediler.
evet doğrudur.taşıtlar vergi dairesi kısmına yatıracaksınız.makbuzu limana vereceksiniz dosyaya konacak

halil_35

Yeni Üye
Kan Grubu
A Rh Pozitif
5 MT altı tekneler için ödenmesi gereken harç ne kadar? motor hacmi bir fark yaratıyor mu?

onat

Üye
5 MT altı tekneler için ödenmesi gereken harç ne kadar? motor hacmi bir fark yaratıyor mu?
5 metre altına vergi yok. Motor hacmi 9,9 dan sonra ehliyet gerektirir. Başka bir etkisi yok. Yalnız tekneyi ilk sıfır aldığınızda ötv harici bir 94 tl harcı var diye hatırlıyorum.

halil_35

Yeni Üye
Kan Grubu
A Rh Pozitif
şimdi diyelim ki ben tekneyi aldım götürdüm yazlığa koydum. sonra liman başkanlığına başvurdum tekneyi görmeleri gerekiyor mu yoksa işlemleri sadece evrak üzerinden mi yapıyorlar.

onat

Üye
Ben 2 defa tekne aldım. Gelen olmadı ama ölçüm için geldiğini söyleyen arkadaşlar var. Biraz da limanın yaklaşımına göre. Yasal olarak gelip ölçmeleri gerekiyor. Ha bu ölçüm işleminde elemanı teknenin yanına götürme gibi bir sorumluluğunuz yok. Kendi imkanları ile gelmek durumunda. Mesafe yakınsa gelme ihtimali artıyor tabi.

cenkcem23

Yeni Üye
Adı
Cem ÇETİN
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Limandan limana değişebilir ama en son denetimlerde sahte evrak olayına karşı çıkmak için tekneyi gelip görüp ölçüp veya motor nosuna mutlaka bakıyorlar. Şansınıza artık gelirler gelmezler

halil_35

Yeni Üye
Kan Grubu
A Rh Pozitif
mavi kart hngi tekneler için zorunlu 450 tekne için mavi kart alma zorunluluğu var mı?

halil_35

Yeni Üye
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Arkadaşlar izmir limanına evrakları vereli 15 gün oldu gelip ölçücez dediler şimdi bu gün aradı karburuna gidecekmiş benim teknemin bulunduğu yer tersmiş gelemezmiş benim alıp getirip götürmem gerekiyormuş mecburmuşum onu götürmeye falan falan gibi konuşmalar geçti arayan kişi ile aramızda bende böyle bir yasal zorunluluğum olmadığını haftaiçi çalıştığımı haftsonu ise onların çalışmadığını sen bilirsin nasıl biliyorsan öyle yap dedi bende peki öyle olsun dedim mevzuata göre belli bir süresi var mı gelip bakmak zorunda olunan 2 bunları şikayet nereye edebilirim bilgili arkadaşlardan destek rica ediyorum gerekirse mahkeme bile açıcam bunlara uğraşıcam bu konu ile belki diğer insanlarada yardımcı olmuş olurum benim vergilerimle bu işi yapmak için maaş alan adamlar bana posta koyuyorlar bakalım bu ülkede hala işini doğru düzgün yapan kurum kalmışmı bununda bir testi olacak