Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Bahar Raporu 2010

Enes SAVE

Üye
Adı
Enes SAVE
Merhaba Enes Abi tebrik ederim,ben de geçen hafta bu sezonun sahte ile ilk balığımı yakaladım, ispendek küçük olmasına rağmen kıyıya çekerken güzel aksiyon yaşattı, boyu yaklaşık 35 cm olduğu için de denize geri saldım :)
Merhaba Sunaycığım,

Seni de tebrik ederim. Hem yakalamış hem de geri salmışsın.

Meranın özlediğin avları sana tekrar vermeye başlaması dileğiyle.

Sağlıcakla kal.

Enes SAVE

Üye
Adı
Enes SAVE
Güzel avlar, ve güzel bir hikaye, nice avlara, daha büyüklerine inşaallah.
Teşekkür ederim.

Daha büyükleri ihtiyaç fazlasına giriyor. Umarım denk gelmez. Denk gelirse de umarım salma dirayetini gösterebilirim.

Enes SAVE

Üye
Adı
Enes SAVE
Tebrikler.Bu av geçen bütün ağrılı günlerinizi unutmuştur umarım.
Teşekkür ederim.

Sonu iyi bitti.

Ayaktayım. Yürüyebiliyorum. Artık koşmaya çalışmayı bile düşünmüyorum. Çok şükür.

Neyse ki o süreç ağrılı geçmedi. Ancak ruhsal yönü çok kötüydü. Allah kimseye vermesin.

tanbays

Aktif Üye
Adı
Tanbay S.
Teşekkür ederim.
Daha büyükleri ihtiyaç fazlasına giriyor. Umarım denk gelmez. Denk gelirse de umarım salma dirayetini gösterebilirim.
Yazdıklarınızdan göstereceğiniz anlaşılıyor zaten Enes bey,
Bundan sonraki misyon, artık bu hususu her türlü görsel malzemeyi kullanarak yaymamız ve hedef haline getirmemiz gerek...

En azından Levrek için bunun öncüsü olacağınızdan şüphem yok...

C.POLAT

Daimi Üye
Adı
Cem POLAT
Bu güzel rapor için teşekkür ederim ayrıca balıklar içinde tebrik ederim :)

Bahadır Sarıca

Daimi Üye
Adı
Bahadır Sarıca
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Teşekkür ederim Bahadır Bey,

Eğer beni mazur görürseniz aşağıdaki nedenlerden dolayı sahte v.b. bilgileri artık açıkça bildirmiyorum :

1) Ticari bir amaca amatör bir balıkçı olarak doğru ya da yanlış hizmet etmek istemiyorum. Eğer profesyonelce yapsaydım zaten forumlarda yazmaz, sadece ilgili tedarikçinin WEB sayfasında yazardım.

2) Geçmişte iş yapan birçok sahte bir şekilde piyasadan aniden kayboldu ve gerisi gelmedi veya çok sonra geldi. Hala bulduğum sahtelerin stoğunu yapmaya çalışmakla didinip duruyorum.

3) Bütün bunlara rağmen bilgiyi versem bile kullanıcı doğru sahteye aksiyonu uygun merada vermezse balığı yakalama şansı az olacaktır. Görüşebilirsek size aksiyonuyla birlikte sahteyi de tanıtırım.

Ümidim odur ki bir gün birlikte at-çeke gideriz. O zaman size zevkle bende en çok iş yapan sahteleri sunma imkanı bulurum. Bilgilerimizi palaşırız.

Beni anlayışla karşılayacağınızı ümit ediyorum.

Sağlıcakla kalınız.
Sevgili Enes Bey,
Öncelikle cevabınız için teşekkür ederim. Konu hakkındaki kişisel fikirlerinizi anlayışla ve saygıyla karşılıyorum. Benimki sadece konu bütünlüğü açısından bilgi sahibi olma amaçlıydı. Avlağın yapısı, hava şartları, yaptırılacak hareket(aksiyon) biçimleri vs bilgiler değerlendirmeden, sahtenizin her avlakta balık yakalamayacağı konusunda sizinle aynı düşüncedeyim.
Sizinle birlikte av yapmayı çok isterim. Eminim çok keyifli olacaktır. İzmir Ege sahillerine yolunuz düşerse beklerim.
Keyifli avlarınızın devamını dilerimle.

müthişaman

Daimi Üye
Adı
Emre
Hoşbulduk Emre Bey,

Teşekkür ederim. Doğru, şu sıralar Cüneyt A ile çok sık görüşüyoruz. En son Edremit Körfezi'nde 1 haftalık bir at-çek gezisinde iki kişi beraberdik. Hikayelerini bir kitapta topladı biliyorsunuzdur. Eli kulağında, yakında çıkar. Artık umuma açık forumlarda pek aktif değil. Daha çok teknik makaleler hazırlıyor. İkinci kitabı teknik konularda olacak sanırım. Sitenin kapandığına o da üzüldü, şimdi herkesin tekrar bir araya gelmesinden memnun.

Doygunluk, en azından bir süre için oluyor. Ama artık içimizdeki alevi söndüremediğimiz zamanlarda bile yeni başlayanlara örnek olmak bakımından bireysel sorumluluğumuzu yerine getirmeye başlamalıyız diye düşünüyorum. Bir, iki, üç, dört..... nereye kadar sürecek bu. Yani rapor sayısı. Artık bazılarımız (en azından ben) herkesin takdirini kazanan bir avı canlı ve sağlıklı bir şekilde suya geri bırakmaya başlamalı ve bunun raporunu yazmaya başlamalıyız.

Başlarda hepimiz zorlanabiliriz. Sorun değil, ama bizim de buna alışıp, yeni nesli alıştırmamız lazım.

Babası tarafından başı okşanmayan bir çocuğun kendi çocuğunun başını okşaması biraz zor kanımca.

İşte yeni hedef. Avlandıkça trofeler biter, avlandıkça balık biter. Ama yakalayıp bıraktıkça balık ne azalır ne biter.

Takdir kazanan bir balığı herkes yakalayabilir. Ama herkes geri salamaz.

Sağlıcakla kalınız.
Yine de Cüneyt beyin güzel raporlarını yeniden okumak ve avlarını yaşamak isterim.Kitabını ve hikayelerini merakla bekliyorum.Kapanma konusunda ben de kendimi ifade edemeyeceğim hislerin içinde buldum;ancak açılacağına da inancım tamdı.

Bireysel mesele,yani tutulan balığı vatanına,ait olduğu dünyaya geri gönderme,şimdi pek düşünemediğim,daha doğrusu hayal ettiğimde bile beni oldukça heyecanlandıran bir konu.Mevzu tutulan balığın eti,tadı,mideye indirme meselesi değil.Bu güne kadar ekipmana verdiğim değerlerle tezgahlardaki en babayiğit balıkları alır,mideye indirirdim.Bu balığın avını da ben sportif anlamda tatmin olayım,ailem de balık eti yiyerek mutlu olsun,diyerek yapma fikrine de oldukça uzağım.Salabilir miyim?Bilemiyorum.Salarım salmasına da yaşamadan da yorumlamamak lazım.O an ne getirecek,onu irdelemek,duymak gerekir.Fakat,avlakta olmak,o büyülü anların başlamasını beklemek kadar beni mutlu eden şeylerin sayısını bilemiyorım.Başka şeylerle de kıyasa girmemeli.
Esas mesele,levreği denizde tüketibilir miyiz?Tükendiğinde ne deriz?
Siz hazır olabilirsiniz;ancak ben şimdi değilim.
Fakat düşündüğüm bir konu.

Kavuşmak için günlerce hayal kur.Peşinden saatlerce koş,uğraş,didin ve sonra vuslat saatinde bir öpücük alarak annesinin,doğa anne,kollarına teslim et.Zorlanmak,dediniz.Evet,bu gerçek.Şu an bile zorlandım.Hayalimde.

Çok ilginç,23 Nisanda iki gün Çanakkale'deydim.Merakına yenilen bir ispendek adayını yakaladım.Zor zahmet ağzına batan iğneyi çıkardıktan sonra saldım.Balık yönünü şaşırmış olacak ki ilk salmamda bana doğru yüzdü ve kumda yan yattı.Düzelttim bir daha.Aynı şey.Bana doğru yüzdü ve yine yan yattı.Bu sefer solungaçlar kabarık.Üçüncüde doğru yöne doğru yüzebildi.