Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Balığım geldi :) +++Canlı Yayın+++

Akyosun

Üye
Adı
Emre
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Emre merhaba,

Dün meralarımızda havadan dolayı av yapma şansı bulamadık. Hava bugün de kötüydü ve keşif amaçlı çok alakasız bir yere gittik. Güneyli'den Ece Limanı'na kadar kıyı sularda yeni meralar aradık, bazı yerler bulduk ve daha sonrası için keşifler yapmış olduk.

Sonuç olarak balıksız ama keyifli ve mutlu bir şekilde evlerimize döndük

Buna da şükür ;)
Kavakköy'den Kabatepe limanina kadar bende tüm meralari keşvettim fakat geçen seneden beri gitmek bir türlü nasip olmadı :)
En azindan siz hayalini kurduğum yerlerde nefes alıp balik aradınız buda birşeydir :)
Artik biz önümüzdeki senelere bakacağız :)

TekAdam

Daimi Üye
Gold Üye
Adı
Süleyman Vedal Kahramanoğlu
Bence önemli olan, o heyecanı duymak, o hazzı yaşamak ve o umutla kamışın ucunda ki, o kıpırtıya odaklanmak. Bundan ve bunlardan zevk alıp da deşarj olabiliyorsan, her zaman dediğim gibi,'' Balık bahane, gerisi şahane. '' :)

Zevk alacağın, heyecan duyacağın ve mutlu olacağın nice güzel avlara olsun.

Tevfik ağabey,

Yaşanan duyguları ne de güzel özetlemişsin, kalemine sağlık ağabey

Tabi ki, balık bahanemiz, amaç onun peşinde olabilmek. Amacımıza ulaşabilmek için yaşanan duyguların tarifini yapmaya kelimeler yetmez, yaşamak lazım. Benim için paha biçilmez bir serüvendi ve bu serüvenler sağlığım müsade ettiği sürece devam edecek :)

Her zaman rast gelmesi dileklerimle, sağlıcakla kal ağabey

TekAdam

Daimi Üye
Gold Üye
Adı
Sevgili Süleyman sen balıkta olmayı yaz, çok rapordan daha keyifli olacağına eminim.
İnşallah en kısa zamanda senden bolca keyifli raporlar ile şenleniriz.
Hamit merhaba,

Uzun zaman sonra sesini duymak çok güzel. Ayrıca hakkımdaki düşüncelerin için çok teşekkür ederim :)

İşlerimden fırsat bulduğumda paylaşım yapmaya devam edeceğim. Biliyorum ki, balıksız da olsa paylaşımlarımdan keyif alınıyor. Bu da bana güç ve sinerji veriyor ;)

Yakın gelecekte yüzyüze görüşebilmek ümidiyle, sağlıcakla kal Daykosi

TekAdam

Daimi Üye
Gold Üye
Adı
Aynen öyle,benim bulunduğum yerde de deniz kupkuru.
Bir ülkede akarsular,göller,ormanlar bile birilerine kiralanıp peşkeş çekilirse
sonucun böyle olması gayet normal. Akarsu rejimlerinin bozulmasının
denizdeki etkilerinin çok fazla olduğuna inanıyorum.
Teknelerin hoyratlığı ve başıboşluğu, oltacıların parmak kadar balıkları alıkoyması da cabası...
Çok doğru söylüyorsun Levent ;)

Umarım bu duruma yakın zamanda bir çözüm bulunur ve eski günlerde olduğu gibi doğamız ve denizlerimiz yeniden canlanır

TekAdam

Daimi Üye
Gold Üye
Adı
Baya uzun soluklu bir ara oldu. Seni tekrar mavi sahalarda görmek güzel. Raporunu merakla bekliyorum.
Aynı sektörde olduğumuzdan beni en iyi sen anlarsın Murat

Reklam sektörü tüm zamanımızı hunharca harcatıyor bize ama gelir kaynağımızı da o veriyor. Bu bağlamda önce iş sonra hobilerimiz diyorum ve herkese işlerinde kolaylıklar diliyorum :)

Rapor yazacağım çokça konu birikti. Bir yerden başalayacağım ve sizlere aktaracağım Murat ;)

TekAdam

Daimi Üye
Gold Üye
Adı
Kavakköy'den Kabatepe limanina kadar bende tüm meralari keşvettim fakat geçen seneden beri gitmek bir türlü nasip olmadı :)
En azindan siz hayalini kurduğum yerlerde nefes alıp balik aradınız buda birşeydir :)
Artik biz önümüzdeki senelere bakacağız :)
Emre merhaba,

Çok güzel yerleri denizden görebilmek müthiş keyifliydi. Belki de havanın kötü olması uzun zamandır düşündüğümüz ama bir türlü yapamadığımız bu keşif turuna vesile oldu. Herşeyde bir hayır vardır derler, ben buna yordum bu haftaki serüvenimizi ve çok da mutlu oldum :)

Nisan ve Mayıs aylarında bu bölgelerde olacağız. Sanıyorum güzel ve bereketli avlarımız olacak ve belki seninle de karşılaşabiliriz

Her zaman rast gelmesi dileklerimle, sağlıcakla kal...

Akyosun

Üye
Adı
Emre
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Emre merhaba,

Çok güzel yerleri denizden görebilmek müthiş keyifliydi. Belki de havanın kötü olması uzun zamandır düşündüğümüz ama bir türlü yapamadığımız bu keşif turuna vesile oldu. Herşeyde bir hayır vardır derler, ben buna yordum bu haftaki serüvenimizi ve çok da mutlu oldum :)

Nisan ve Mayıs aylarında bu bölgelerde olacağız. Sanıyorum güzel ve bereketli avlarımız olacak ve belki seninle de karşılaşabiliriz

Her zaman rast gelmesi dileklerimle, sağlıcakla kal...
Bende ilk firsatlarimi Saroz körfezinde değerlendireceğim.
İnşallah karşilaşma imkanimiz olur çok mutlu olurum.
Başarilarinizin devamini dilerim.

baraküda murat

Yeni Üye
Adı
murat er
Süleyman bey aynı tarihlerde bende kabatepe küçük-büyük kemikli ve açıklarında av yaptık 15 gün önce torik, sinarit tuttuğumuz yerlerde dolaştık fakat dediğiniz gibi malesef av çok verimsizdi cuma günü hava güzeldi fakat yine balık yoktu bizde deep drop la kocagöz mercan lipsoz avladık 250-300 mt lerde dün yani 23 şubat günü büyük kemikli açıklarında büyük bir gırgır gördük hava sert olmasına rağmen 3-4 saat çalıştı benim bildiğim saroz körfezine gırgır girmesi yasak, akşam geç dönüş yaptığımızdan dolayı kabatepe-eceabat ta bu konuyu konuşup bilgi alamadık açıkta avlandıgından dolayı orkinos avı yaptıgını dusunuyorum, ama bu gırgır olayını araştıracagım inşallah birgün oralarda karşılaşıp tanışırız.Hoşçakalın.

TekAdam

Daimi Üye
Gold Üye
Adı
Bende ilk firsatlarimi Saroz körfezinde değerlendireceğim.
İnşallah karşilaşma imkanimiz olur çok mutlu olurum.
Başarilarinizin devamini dilerim.
Emre merhaba,

Dilerim Saroz Körfezi'ni değerlendirme fırsatını bulursun ve oranın güzelliklerinden sen de nasibini alırsın ;)

Genelde ava gitmeden önce dile getiriyorum, umarım aynı zamana bir av güncesini denk getirebiliriz. O zaman yüzyüze bir iki satır hoş sohbet etme şansını da yakalamış oluruz :)

Her zaman her anlamda rast gelmesi dileklerimle, sağlıcakla kal...

TekAdam

Daimi Üye
Gold Üye
Adı
Süleyman bey aynı tarihlerde bende kabatepe küçük-büyük kemikli ve açıklarında av yaptık 15 gün önce torik, sinarit tuttuğumuz yerlerde dolaştık fakat dediğiniz gibi malesef av çok verimsizdi cuma günü hava güzeldi fakat yine balık yoktu bizde deep drop la kocagöz mercan lipsoz avladık 250-300 mt lerde dün yani 23 şubat günü büyük kemikli açıklarında büyük bir gırgır gördük hava sert olmasına rağmen 3-4 saat çalıştı benim bildiğim saroz körfezine gırgır girmesi yasak, akşam geç dönüş yaptığımızdan dolayı kabatepe-eceabat ta bu konuyu konuşup bilgi alamadık açıkta avlandıgından dolayı orkinos avı yaptıgını dusunuyorum, ama bu gırgır olayını araştıracagım inşallah birgün oralarda karşılaşıp tanışırız.Hoşçakalın.
Murat merhaba,

Daha önce söyledim mi hatırlayamadım ama sadece Süleyman'ı tercih ederim, tabi senin için de sakıncası yoksa ;)

15 gün önceki furyaya iş yoğunluğumdan dolauı ben yetişemedim ama kankam oranın tozunu attırdı diyebilirim. Bu hafta ben de Cuma günü orada olacak şekilde program yapmıştım ama evdeki hesap çarşıya uymadı ve Cuma'dan orada olamadım. Kankam Cuma sabahından oradaydı ve bir Fangri Mercan ile bir tane de Sinarit yakalamış, ikisi 2.3 kg gelmiş ;)

Cumartesi Kabatepe ve B.Kemikli açıklarındaki meralarımız yoklamya çıktık ama deniz müsade etmedi. Bırakın apikoda kalabilmeyi tekneyi doğru düzgün kumanda edemedik. Kıyı sulardaki denemelerimiz ise boşa kürek çekmek oldu. Pazar günü sabahtan aynı havayı görünce Eceabat'tan direk Güneyli'ye bastık, oradan tekneyi indirip Ece Limanı'na kadar bulabildiğimiz az sayıdaki kıyı taşlarında denemeler yaptık ama yine sonuç alamadık. Sonuç olarak geriye kısmetimiz yokmuş demenekten başka çare kalmıyor ;)

Bu arada deep drop avını Marmara'da yapıyoruz. Orası için hazırlığımız yoktu, zaten sadece Jigging yapacağımız için hiç düşünmedik. Bahsettiğin derinliklere 350 metreleri de katarsak deneme yapılacak ve balık tutulacak çok yer var ama biraz sağlam tekne lazım

Ve, benim de bildiğim Saroz'da gırgır avı yasak ama nereleri yasak onu ben de bilmiyorum, tebliğden incelemek lazım. Edindiğim bilgileri buradan paylaşırım. Gerçekten yasak olan bölgede gırgır görürsem Sahil Güvenliği'de bildireceğim :harika:

Umarım bir gün orada karşılaşırız ve yüzyüze bir iki satır hoş sohbet ederiz. Belki aynı meralarda birlikte de av yapabiliriz

Her zaman her anlamda rast gelmesi dileklerimle, sağlıcakla kal Murat...