Süleyman bey aynı tarihlerde bende kabatepe küçük-büyük kemikli ve açıklarında av yaptık 15 gün önce torik, sinarit tuttuğumuz yerlerde dolaştık fakat dediğiniz gibi malesef av çok verimsizdi cuma günü hava güzeldi fakat yine balık yoktu bizde deep drop la kocagöz mercan lipsoz avladık 250-300 mt lerde dün yani 23 şubat günü büyük kemikli açıklarında büyük bir gırgır gördük hava sert olmasına rağmen 3-4 saat çalıştı benim bildiğim saroz körfezine gırgır girmesi yasak, akşam geç dönüş yaptığımızdan dolayı kabatepe-eceabat ta bu konuyu konuşup bilgi alamadık açıkta avlandıgından dolayı orkinos avı yaptıgını dusunuyorum, ama bu gırgır olayını araştıracagım inşallah birgün oralarda karşılaşıp tanışırız.Hoşçakalın.
Murat merhaba,
Daha önce söyledim mi hatırlayamadım ama sadece Süleyman'ı tercih ederim, tabi senin için de sakıncası yoksa
15 gün önceki furyaya iş yoğunluğumdan dolauı ben yetişemedim ama kankam oranın tozunu attırdı diyebilirim. Bu hafta ben de Cuma günü orada olacak şekilde program yapmıştım ama evdeki hesap çarşıya uymadı ve Cuma'dan orada olamadım. Kankam Cuma sabahından oradaydı ve bir Fangri Mercan ile bir tane de Sinarit yakalamış, ikisi 2.3 kg gelmiş
Cumartesi Kabatepe ve B.Kemikli açıklarındaki meralarımız yoklamya çıktık ama deniz müsade etmedi. Bırakın apikoda kalabilmeyi tekneyi doğru düzgün kumanda edemedik. Kıyı sulardaki denemelerimiz ise boşa kürek çekmek oldu. Pazar günü sabahtan aynı havayı görünce Eceabat'tan direk Güneyli'ye bastık, oradan tekneyi indirip Ece Limanı'na kadar bulabildiğimiz az sayıdaki kıyı taşlarında denemeler yaptık ama yine sonuç alamadık. Sonuç olarak geriye kısmetimiz yokmuş demenekten başka çare kalmıyor
Bu arada deep drop avını Marmara'da yapıyoruz. Orası için hazırlığımız yoktu, zaten sadece Jigging yapacağımız için hiç düşünmedik. Bahsettiğin derinliklere 350 metreleri de katarsak deneme yapılacak ve balık tutulacak çok yer var ama biraz sağlam tekne lazım
Ve, benim de bildiğim Saroz'da gırgır avı yasak ama nereleri yasak onu ben de bilmiyorum, tebliğden incelemek lazım. Edindiğim bilgileri buradan paylaşırım. Gerçekten yasak olan bölgede gırgır görürsem Sahil Güvenliği'de bildireceğim
Umarım bir gün orada karşılaşırız ve yüzyüze bir iki satır hoş sohbet ederiz. Belki aynı meralarda birlikte de av yapabiliriz
Her zaman her anlamda rast gelmesi dileklerimle, sağlıcakla kal Murat...