Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

balık avı için yardım?

heseoglu

Yeni Üye
Adı
Halil Eseoğlu
merhaba,
arkadaşlar balık avına başlamak istiyorum. daha önce hiç tutmadım olta falan da yok. üsküdarda yaşıyorum. hangi oltayı almalıyım, nerede balık tutmalıyım bilgilendirirseniz sevinirim teşekkürler.

onder

Daimi Üye
Adı
Önder Çapa
Eğer Üsküdarda balık yakalayacağım dersen, öncelikle İDO iskelesinin park tarafındaki boş alanda alacağın bir surf kamış, makina ve çapariyle atış çalışmalarına başla derim. Orası hem boş hem de atış çalışmak için ideal bir yer olacaktır. Bütçeni söyledikten sonra baya bir marka önerisi alacaksın zaten. Rastgele.

heseoglu

Yeni Üye
Adı
Halil Eseoğlu
Eğer Üsküdarda balık yakalayacağım dersen, öncelikle İDO iskelesinin park tarafındaki boş alanda alacağın bir surf kamış, makina ve çapariyle atış çalışmalarına başla derim. Orası hem boş hem de atış çalışmak için ideal bir yer olacaktır. Bütçeni söyledikten sonra baya bir marka önerisi alacaksın zaten. Rastgele.
bütçem 80 tl. zaten yeni başlıyacağım için fazla bütçeye gerek yok diyolar yavaş yavaş oluyomuş.bir de şemsi paşa nasıl balık tutmak için oraya da iyi dihyenler var? teşekkürler.

onder

Daimi Üye
Adı
Önder Çapa
bütçem 80 tl. zaten yeni başlıyacağım için fazla bütçeye gerek yok diyolar yavaş yavaş oluyomuş.bir de şemsi paşa nasıl balık tutmak için oraya da iyi dihyenler var? teşekkürler.
Evet orası iyi ama iyi olduğu kadar da zorlu bir kulvar. Ben o yüzden oradan başlamanı önermedim. Bıkıp balıktan vazgeçme diye düşündüm. Bir 15 tl daha arttırabilirsen Erkan(TEKNOTURK) bir konu açmıştı ona bir bak derim başlangıç için.

heseoglu

Yeni Üye
Adı
Halil Eseoğlu
Evet orası iyi ama iyi olduğu kadar da zorlu bir kulvar. Ben o yüzden oradan başlamanı önermedim. Bıkıp balıktan vazgeçme diye düşündüm. Bir 15 tl daha arttırabilirsen Erkan(TEKNOTURK) bir konu açmıştı ona bir bak derim başlangıç için.
peki oltayı nerden almamı tavsiye edersiniz?

onder

Daimi Üye
Adı
Önder Çapa
Her markayı ayrı bir dükkan satıyor. O yüzden gelen önerilerin hepsini bekleyip ona göre bir seçim yapman en mantıklısı. Üsküdar ve karaköy'de her türlü malzemeyi tedarik edebilirsin. Ama başta da dediğim gibi bütün önerileri bekle ondan sonra karar ver.

metebeder

Üye
Adı
mete beder
peki oltayı nerden almamı tavsiye edersiniz?
Üsküdarda otobüs firmalarının yazıhanelerini az geçince ilerde kızkulesi kokereç diye biyer var oranın karşı sokağından gir. Orada okyanus balıkçılık, cengiz balıkçılık ve bi tane daha var adı aklıma gelmedi. Hemen bu sokağın bir pararel üst sokağında (sokağın bitiminden ancak bi üst sokağa geçebilirsin başka geçiş yok) 2 tane daha balıkçı var.

Başlangıç için bana önerilen genelde Okuma olmuştu. Ama sanırım bütçe kısıtlı. Oradaki balıkçılar senin bütçene uygun kaliteli bir kamış makina seti konusunda seni yönlendirecekler zaten. Ama muhakkak hepsini gez ve mümkünse markalarını not et bazı markalar bazılarında daha ucuz.

heseoglu

Yeni Üye
Adı
Halil Eseoğlu
TEKNOTURK adlı kullanıcının paylaştığı 95 tl lik başlangıç setini almayı düşünüyorum iyi midir acaba?

Moderatör tarafında düzenlendi: