Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Balık Evde Nasıl Saklanır.

TurgutCAN54

Yeni Üye
Adı
turgut can
Acaba o ithal Norveç palamutları bu nedenle mi? Temizlenmeden canlı canlı şoklanıp, tavaya kadar öyle kalıyor.:confused:

Fatih Koç

Daimi Üye
Ya arkadaş temizlesektemi saklasak temizlemesektemi saklasak..?
kafam fallafoş oldu iyice.. :)
2 dolabın buzluğuda doldu kaldı balıkla. biri bişey desin Yoksa eskimolar gibi akdağlara çıkıp kuyu kazıp gömecem bak :D

löngöz

Daimi Üye
Adı
BÜLENT GÜNER
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Ya arkadaş temizlesektemi saklasak temizlemesektemi saklasak..?
kafam fallafoş oldu iyice.. :)
2 dolabın buzluğuda doldu kaldı balıkla. biri bişey desin Yoksa eskimolar gibi akdağlara çıkıp kuyu kazıp gömecem bak :D
bu ikileme bende düşdüm Fatih,,ve çözümü şöyle buldum,,
ben genelde hava balıklarını(isarıkuyruk istavrit,kolyos,tirsi,lüfergiller) temizlemeden denizden çıktığı gibi biraz tuzlayıp,yağlı kağıda sararak dip-freeze atıyorum,,
diğer balıkları (mercan,karagöz familyası,mırmır,çipura)iki türlüde denedim,,temizlemeden koyduklarımı çıkartığımda iyicene çözüldükten sonra pullarını bile temizlemek çok kolay oldu,,içinin kokusu falan hiç etine karışmamıştı,,temizleyip koyduklarımda malasef dolap ve naylon kokusu mevcuttu..
ben genelde balıkları (lidaki,orta boy mırmır,iri isparoz gibi)fırının ızgarasında pullarını soymadan pişiriyorum,tel ızgarada iyi oluyor piştikten sonra kuyruk kısmından derisini çektimmi hesi geliyor,lop beyaz eti karşımızda ,,yani böyle pulunu temizlemen baya pratik oluyor..
karagöz familyasınıda papaz yahni olarak değerlendirirrim,,
tarifini sonra vereyim...:):)