Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Balık gibi oldum !

sabora

Daimi Üye
Adı
Sabahattin BORA
Pekala Volkan tekrar hoş geldin. Öncelikle malul emekli olduğun için geçmiş olsun. Eğer malulluğuna sebep olan rahatsızlığın ya da bulunduğun ortam ayağa kalkmanı engellemiyorsa, tüm bu anlattıklarını ayakta yapmalısın. Oltanı dayayabileceğin bir yer varsa oraya dayayıp ucuna daha rahat uzanabilrisin. Yada kumluk alanda isen kuma yada toprağa saplanabilen kamış tutuculardan kullanabilirsin. Kamışı kumlarda sürüklemek sadece kamışı değil aynı zamanda makineyi de yıpratacaktır ki Shimano gibi bir markaya iyi bir para verdiğinde için de cızlayacaktır. Şimdiden rastgele.

VolkanAKGUL

Yeni Üye
Adı
Volkan
Tamamdır Sebahattin abi, dediğin gibi biraz tembellik var serde. Deniz kıyısında oturuyorum kuma, sabahtan akşama kadar at çek yapıyorum :) Olta altına takılan parçadan alacagım. O zaman hem dik konumda olacak, hemde yemleri rahat bir şekilde takabileceğim. Bir de abi, ayakta o kadar saat nasıl duracagım :)

sabora

Daimi Üye
Adı
Sabahattin BORA
Tamamdır Sebahattin abi, dediğin gibi biraz tembellik var serde. Deniz kıyısında oturuyorum kuma, sabahtan akşama kadar at çek yapıyorum :) Olta altına takılan parçadan alacagım. O zaman hem dik konumda olacak, hemde yemleri rahat bir şekilde takabileceğim. Bir de abi, ayakta o kadar saat nasıl duracagım :)
O kadar saat ayakta durmana gerek yok.:) Yemleri takarken ve takımı kıyaya alırken ayağa kalksan yeter. Sen bir de açılıp kapanır portatif bir oturak al bence.:D

VolkanAKGUL

Yeni Üye
Adı
Volkan
Takılıyorum abi yaw :) .. Abi Seref abi demiş ki iskamroz ve baracuda, şimdi araştırdım da bunların civa oranı fazla ve insana zararlıymış. Ben zaten bu işte çok yeniyim.

Burda öğrendiğim şu an ki durumum, sevgili Volkan sayesinde, Spin takım değil de Surf takım alacagım. Yemli özellikle, tavuk gögsü ve boru kurdu takarak avlanmayı seviyorum. Denize attıktan sonra tabi ki bekleyeceğim, ama dediğim gibi yanımdaki kefalciler saatlerce bekliyor :) Hani o kadar bekleyemem demek istedim. Şimdi yanlış değilse, alacagım olta, makine, kurşun durumu vs bilgi verebilirmisin :) ya da verebilirmisiniz. . İkide bir para verip makine almak, kamış almak istemiyorum.

Not: Bu arada at çek derken abi, aksiyonu seviyorum biraz . Heyecan yapıyor bende. .

sabora

Daimi Üye
Adı
Sabahattin BORA
Başlangıç için Şeref abinin tavsiyesini boş geçme. Lineaffe oldukça iyi bir markadır. Sana uzun süre yeter. Makine olarak illede Shimano demiyorsan Okumanında uygun bir modelini alabilirsin. Bu olabilir mesela;

OKUMA Distance Dt60 Surf Olta Makineleri

VolkanAKGUL

Yeni Üye
Adı
Volkan
Abi bu mudur diyorsun. Biraz daha çıkabilirim . Forumda benden sonraki msj da Yeni Oyuncaklarım diye bir başlık var abi, orda da yazılmış, hem at çek hemde surf için diye. Onlar için ne dersin. . Yani bir kere alıyım, bir iki sene götürsün beni istiyorum. Ama olmadı dediklerinizi alacagım.

Adı
Hızır Şeref Gültekin
Kan Grubu
O Rh Pozitif
merhaba volkan abi aramıza hoş geldin yemli avlarda kurşun ağırlığı genelde misinenin kalınlığı ile orantılı olur ortalama yani misinenin kalınlığınca kurşun kalınlığıda artar ama bu genel içindir extrem durumlarda iş değişir mesela kanal ağızları istanbul boğazı büyük havalar vs vs spin yani at çek avı ayrı bir disiplin yemli avlar ise ayrı disiplin içindedir ikisi ile de balık tutulur ancak yöntem büyük değişiklik gösterir amatörce ne gelirse tutarım işi yakın zamanda meranızda felan balıklar var nasıl avlayabilirim e dönecektir şeref abi nin bahsettikleri balıklardan ziyade akya lagos lüfer gibi çok kıymetli balıklarda mevcut bu balıklar da at çek av disiplini ile yakalanması mümkündür ancak mırmır sokar karagöz çupra gibi güzellikler de yemli avlar ile yakalanır benim tavsiyem iki takım edinmen yönünde aynı o atıp yatanlar gibi bir takım edinip yemli ava atman yanında da atçek disiplinine yönelik takımlar ile zamanını değerlendirmen yönünde
nasıl lazca bir fikir değil mi ?

VolkanAKGUL

Yeni Üye
Adı
Volkan
Süper fikir ama o kadar iddialı değilim şimdi :) Sanırım Şeref abi nin anlatmak istediği buydu, belki ilerde sıkılacagım , fazla para verip aldıgım ekipman öyle kalacak bir köşede. Zaten bizim burda adamlar atıyor, saatlerce bekliyor 3 bilemedin 4 belki balık çıkıyor denizden. İstanbul da bir arkadaşım vardı, fotoları da vardı ama sildim sanırım, silmediysem yüklecegim bakıp. Adam bir günde 15 20 adet koca koca balıklar kaldırıyordu denizden. Bu işte dipsiz bir kuyu gibi geldi aslında bana şu anda.