Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Balık Tutmakla Ilgili Gerçekler Ve Hayaller Mi?

inan01

Daimi Üye
Bu konudan muzdarip olan biriside benim. YouTube’da görüp heves edip hobi olarak balıkçılık yapmak istedim.Hedef balık avlanacağım meralar balık çeşitliliği hakkında bilgim yoktu. Lrf’ye yönlendirildim ve şu anda biraz pişmanlık var. Bulunduğum bölge daha çok spin ve light spin yapılacak bir bölge.O kadar da masraf ettim şimdi ne yapacağım diye soruyorum kendime :D İkinci el olarak lrf takımını satıp light spin takımı en baştan dizip masraf yapasım yok gittiği yere kadar lrfye devam :D
Canını sıkma, o balık buraya gelecek :D

SeNSeiJeet

Üye
Adı
olcay
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Merhaba.
Bende lrf takımı mı 3hafta önce aldım kamış ve malzeme leri makinem vardı.
3hafta da 4kez çıktım lrf avına hep eli boş döndüm boğaz da avlanıyorum pişman mıyım değilim bu akşam farklı bi yerde tekrar deniycem.
Ufacık bi iskorpiti çekerken uğraşması bile ayrı bi zevk kaçırdım dediğim balık bile silikonumun yarısını almış bile olsa.
Bu iş zevk işiyse bence zevkli.
Surf kamışımla indiğimde bile eli boş döndüğüm zamanlar oldu ve onuda neden aldım diye pişmanlık duymadım.
Lrf ile aynı zamanda spin takım da yaptım her zevkin bi bedeli vardır bence fakat başlangıç olduğundan dolayı çok paralar vermek yerine mütevazi bi set kurmak daha mantıklı devam edildiğinde zaten yükseltilir zamanla.

Red Snapper

Aktif Üye
Adı
Serkan
Kan Grubu
A Rh Pozitif
selamlar,

ekşi sözlük’te lrf başlığı altında aşağıdaki yazıyla ilgili görüşlerinizi çok meram ediyorum :) özellikle dikkat çekici kısımlarını direkt aşağıya yapıştırdım. tamamını okumak isterseniz burada lrf

siz ne düşünüyorsunuz?

————————

2-her videoyu izleyerek gaza gelmeyin

youtube ve facebook gibi platformlarda paylaşım yapan insanlardan etkilenerek
siz de gaza gelerek bir yığın malzeme alabilirsiniz. bu aşamadan sonra elinize yüklü miktarda fatura geldikten sonra ava gidip hiçbir halt elde edemeyince üstüne sırça parmağı kadar istavrit ve kaya balığı avlayınca neden böyle oldu deyip ilave olarak saçma sapan bir sürü sahte yemler de almayın. bu durum yine söylüyorum avlak yerinizi tanımadığınızdan kaynaklanıyor.av merasında palamut yoksa palamut neden kovalıyorsunuz? karadeniz de akya mı var?

3-sponsor ve reklamlar , süslü janjanlı yetişkin oyuncakları

hiçbir avda başarılı olamadınız.videolarda izlediğiniz iri palamutları , istavritleri, lüferleri levrekleri yakalayamadınız mı? üzülün çünkü bölgeniz müsait değil. sahte yem ve ekipman tanıtımını sponsorlar aracılığıyla yapan avcının tuzağına düştünüz yem satın alırken aslında kendinizi kancada buldunuz.bu avı yapan adamlara hiç dikkat etmediniz mi? çorabından donuna kadar balık firmalarının reklamları var.

4-netice
arkadaşlar. belirttiğim gibi ülkemizde akdenizde yaşıyorsanız ve el değmemiş güzel meralar biliyorsanız bu stil ava yönelin.ancak karadeniz için kesinlikle önermiyorum marmara geçiş bölgesi olduğundan her mevsim avı mümkün kılmakta. sadece istavrit tutacağım diye bu denli para yığmaya hiç gerek yok.ha illede yapacağım diyorsanız para bol bende diyorsanız umrumda değil tabiki. karadeniz ve marmara için kıyıdan jig ve kaşık ile aynı heyecanı alabilirsiniz.
Yazan kişi çoğu konuda haklı bence. Yaklaşık 5 senedir keyifle lrf yapan biri olarak benim gözlemlerim şunlar;

Öncelikle şunu söylemek lazım; bu işin ciddi bir kısmı pazarlama. Gerek firmalar, gerekse onların sponsorluğundaki kişiler lrf işini öyle bir parlattılar ki neredeyse lrf takımı edinmeyen kişi kendini eksik hissedecek duruma geldi. Adamların sosyal medya (facebook, youtube, forumlar vs.) paylaşımlarına bakan ve işi bilmeyen birisi lrf ile kovalarca balık tutabileceği sanrısına kapılabilir. İstanbul'da ne kendim lrf ile o kadar balık tutabildim ne de arkadaşlarımdan tutan gördüm. Bu yöntemle avlanıyorsan 10 kez çıktığında 5inde boş döneceğini kabullenmek lazım.
İkinci olarak evet ekipman ve malzemeler çok, çeşitli ve pahalı. İşi bilmeden, videolardan gördüklerinle malzeme almaya çalışırsan ufak bir dükkan parasını malzemeye verebilirsin. Adamın videoda avlandığı mera ile seninki bir değil. Ayrıca o balığı yakalayabilmek, fotoğraflayabilmek için kim bilir ne kadar uğraştı, ne kadar yol yaptı, kaç defa boş döndü. Benim İstanbul'da lrf ye yeni başlayanlara tavsiyem ambalajı güzel ama cep yakan onlarca çeşit ürünü almak yerine başlangıçta 2 paket kokulu silikon almaları olur. Ekstra olarak; bir ürünü ve hatta muadillerini kullanmadan yorum yapan birçok insan var. Onların görüşlerine çok da kulak asmamak gerek diye düşünüyorum. Çünkü değerlendirme/kıyas yapabilmek için farklı ürünleri kullanıp birçok parametre ile değerlendirebilmek lazım.
Üçüncüsü; yukarıda da yazdığım gibi mera çok önemli. Avlanacağınız meraları gezerek, araştırarak, deneyerek ya da orada avlanan balıkçılarla konuşarak öğrenmeniz lazım. Hangi mevsimde hangi balıklar bulunur, bunlar ne şekilde avlanılır öğrenmek gerekiyor. Merada hiç olmayan ya da çok nadir denk gelen balık çeşitleri için fazla hayal kurmamak lazım. Denk gelir mi? Tabii ki gelebilir ama beklentiniz bu yönde olursa hayal kırıklığı da ona göre olur. İstanbul'da her mevsim lrf takımınıza denk gelebilecek balıklar; istavrit, iskorpit ve kaya balığı. Örneğin levrek denk gelme olasılığı yok mu? Var tabii ama beklentiniz bu yönde olursa çok büyük olasılıkla hayal kırıklığına uğrarsınız.

Bütün bunları göz önünde bulundurmak diğer av stillerini yapmadığı gibi lrf yi de kötü yapmaz. Ancak beklentileri de yükseltmemek lazım. Ben sakin kafayla kalabalıkların olmadığı yerde, saatte oltamı atıp keyif yapmak istiyorum diyorsanız lrf ye buyrun. Hafif ve küçük takımlarla bir istavrit bile yakaladığınızda sağladığınız tatmin gayet yüksek düzeyde olacaktır. Mevsimini ve merasını denk getirirseniz birçok farklı balık türü de oltanızı ziyaret edebilir. Yani sözün özü lrf bir keyif işi. Beklentileri de gerçekçi tutmakta fayda var.

MOVISTAR

Üye
Adı
Berk
Kan Grubu
O Rh Pozitif