Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Balık Yok Koca Denizde

mosko

Yeni Üye
Adı
Mahmut S
Kan Grubu
A Rh Pozitif
İzmir bölgesindeyim balık avı geçmişim 3-4 ay oldu daha kıyıdan doru düzgün balık aldığım yok göztepe karşıyaka konak alsancak taraflarına gidiyorum her gittiğim de boş dönüyorum tamam nasip işi bu işler ama mesala bugün oturuyoruz 5 gibi kalktım eve geldim 12 den 5 e kadar 1 vuruş alamadım yanımdakilerde de tık yoktu koca deniz balık vermiyor neyi yanlış yapıyoruz ki

musty34

Aktif Üye
Adı
Mustafa erten
Kan Grubu
O Rh Pozitif
İzmir bölgesindeyim balık avı geçmişim 3-4 ay oldu daha kıyıdan doru düzgün balık aldığım yok göztepe karşıyaka konak alsancak taraflarına gidiyorum her gittiğim de boş dönüyorum tamam nasip işi bu işler ama mesala bugün oturuyoruz 5 gibi kalktım eve geldim 12 den 5 e kadar 1 vuruş alamadım yanımdakilerde de tık yoktu koca deniz balık vermiyor neyi yanlış yapıyoruz ki
Neyi doğru yapıyoruz ki?
Sizin için demiyorum yalnış anlamayın.
Kaçak ve bilinçsiz avlanmanın sonuçlarını yaşıyoruz ve daha da kötüye gidiyoruz.

EyezBerg

Aktif Üye
Adı
Emrah A.
Kan Grubu
O Rh Pozitif
İzmir'de bu sene deniz ciddi anlamda kısır. Balık tek tük çıkıyor o da nasipte varsa.

Myth

Üye
Adı
Onur Metin
Kan Grubu
B Rh Pozitif
Yaz boyu marmariste sürekli sahte kesen balon balığına denk geldim.Bilmem kaç kilo çekerli daiwa,shimano sahtelerin halkalarını,kancalarını kesti pes ettim.Hayır o degil çekmeside zevksiz şişip su üsyüne çıkıyor,sonra kesip kayboluyor.

mosko

Yeni Üye
Adı
Mahmut S
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Neyi doğru yapıyoruz ki?
Sizin için demiyorum yalnış anlamayın.
Kaçak ve bilinçsiz avlanmanın sonuçlarını yaşıyoruz ve daha da kötüye gidiyoruz.
sizi iyi anlıyorum ve haklısınız da ALLAH sonumuzu hayır etsin ne diyelim.

İzmir'de bu sene deniz ciddi anlamda kısır. Balık tek tük çıkıyor o da nasipte varsa.
Çok yanlış dönemde girdim bu hobiye sanırım. Tamam çok profesyonel değilim hatta belki profesyonel bile değilim ama çok da kötü değilim yinede bir şey yok beni geçtim sağımda solumda ki insanlarda da bir şey olmuyor genelde dün dedim koskoca deniz bir tane balık vermez mi ? Balığı geçtim 12 den 5 e kadar 5 saat oltanın ucu oynamaz mı ?

Nedim Ceylan

Daimi Üye
Adı
Nedim Ceylan
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Nasıl bir yöntemle avlanıyorsunuz. Biraz anlatırsanız bildiklerimizi aktarırız.

mosko

Yeni Üye
Adı
Mahmut S
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Nasıl bir yöntemle avlanıyorsunuz. Biraz anlatırsanız bildiklerimizi aktarırız.
Kıyıdan ortalama 50-100 metre arasında avlanıyorum 2/0 iğne kullanıyorum daha küçük iğnelerde kullanıyorum standart 3 iğneli takımda kullanıyorum sonsuz gezer tek iğneli takımda deniyorum. Şu sıralar sardalya kullanıyorum sardalya olmadığı zaman yere göre boru kurdu mamun madya sülünez sabah suyunda yengeç deniyorum izmir bölgesindeyim karşıyaka göztepe ağırlıklı

Çırak

Daimi Üye
Adı
Melih
Kan Grubu
O Rh Pozitif
2/0 iğne çok büyük, Geçen hafta süresince izmirdeydim kordon+mordoğan+karaburun+urla da LRF ile toplamda 45-50 parçaya yakın balık yakaladım ve geri bıraktım.

BaşMinekolos

Moderatör
Adı
Hakan Kayhan
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Avalndığınız bölge av için uygun olmayabilir, farklı yerleri denemelisiniz.
Yem olarak Mamun ve boru kurdu sardalyaya göre daha iyi iş yapar .
izmirli değilim ama egede balık yakalayamama sorunu olmamalı , izmirli arkaşlar boş dönmeyeceğiniz (tam nokta değil tabi) ama bir iki bölgeden bahsedebilir.
bence iğne büyüklüğünüz iyi 2 ve 3 numara kullanın daha küçüklerine mamun takmak çok zor olur

Melih Peker

Daimi Üye
Adı
melih
Kan Grubu
B Rh Pozitif
biz istanbul'da ölelim o zaman :D