Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Balıkçılıkta Yapay zeka :-) bu akşam çok şaşırdım

Scolopax

Aktif Üye
Adı
sinan
Almanya'da uygulanan Katma Değer Vergisi (Almanca adıyla Mehrwertsteuer - MwSt) temel olarak iki ana orana ayrılmaktadır. 2025 yılı itibarıyla geçerli olan oranlar şöyledir:

1. Standart Vergi Oranı: %19
Almanya'da satılan ürün ve hizmetlerin büyük bir çoğunluğu bu orana tabidir.

• Elektronik eşyalar (telefon, bilgisayar vb.)
  • Giyim ve ayakkabı
  • Mobilya ve ev eşyaları
  • Alkollü içecekler ve asitli içecekler (kola, maden suyu vb.)
  • Restoranlarda yerinde yenen yemekler (2024 başından itibaren tekrar %19'a yükseltilmiştir)
  • Akaryakıt ve kozmetik ürünleri
2. İndirimli Vergi Oranı: %7
Temel ihtiyaç maddeleri ve kültürel faaliyetleri desteklemek amacıyla daha düşük tutulan orandır.

• Temel gıda maddeleri: Ekmek, süt, et, meyve, sebze gibi ürünler.
  • Basılı materyaller: Kitaplar, dergiler ve gazeteler.
  • Toplu taşıma: Şehir içi ve kısa mesafeli ulaşım biletleri.
  • Konaklama: Otel ve pansiyon gecelleme bedelleri (kahvaltı hariç).
  • Kültürel hizmetler: Müze, tiyatro ve konser biletleri.

Scolopax

Aktif Üye
Adı
sinan
ayrıca avrupa ülkelerinden aldıklarınızı yurtdışına çıkarıyorsanız gümrükde veya sonra banka yoluyla bu vergiyi size iade ediyorlar. Oradan aldınız çıkışta vergiyi geri alıyorsunuz türkiyeye girerkende bu benim kullandığım aletim (müzik için diyorum) diyerek vergisiz içeri sokuyorsunuz vergi sıfır malınız oluyor

Bedri35

Daimi Üye
Adı
Bedri
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Hocam KDV ile gümrük vergileri bambaşka kavramlar. Almanya da kendiniz alışveriş yapıyorsanız dedikleriniz geçerli tabi ki iadesine kadar ama kargo yolu ile yapılan alışverişler ihracat kapsamında olduğu için kdv den muaftır.

Scolopax

Aktif Üye
Adı
sinan
Hocam KDV ile gümrük vergileri bambaşka kavramlar. Almanya da kendiniz alışveriş yapıyorsanız dedikleriniz geçerli tabi ki iadesine kadar ama kargo yolu ile yapılan alışverişler ihracat kapsamında olduğu için kdv den muaftır.
bu 30 eur davasından önce almanyadan müzik ekipmanları alıyordum internetten türkiye ye gönderirken %19luk vergiyi düşüp parayı öyle alıyorlardı karttan. şimdi bazen gene alıyorum almanyada bir arkadaşın adresini veriyorum o zaman %19 u alıyorlar o türkiyeye gelirken yanında getiriyor

siprus

Aktif Üye
Adı
Nedim
ben kısaca cevaplıyayım, yurtdışında oturan bir tanıdığım ay sonuna doğru Türkiyeye gelicek onun adresine aldık ürünü, kısmetse gelirken yanında getirecek ancak halen kargoya verilmemiş görünüyor :-(

agartan

Moderatör
Yönetici
Adı
Şeref
ayrıca avrupa ülkelerinden aldıklarınızı yurtdışına çıkarıyorsanız gümrükde veya sonra banka yoluyla bu vergiyi size iade ediyorlar. Oradan aldınız çıkışta vergiyi geri alıyorsunuz türkiyeye girerkende bu benim kullandığım aletim (müzik için diyorum) diyerek vergisiz içeri sokuyorsunuz vergi sıfır malınız oluyor
Burada bir limit var. 430 Euro'yu aşan ürünler gümrüğe tabi.
Gelen geçeni arasalar telefon bile sokulamaz ülkeye de daha çok aynı maldan çok sayıda getirenlere, sigara vb maddelerden bavul dolusu geçirmeye çalışanlara bakıyorlar.

siprus

Aktif Üye
Adı
Nedim
Burada bir limit var. 430 Euro'yu aşan ürünler gümrüğe tabi.
Gelen geçeni arasalar telefon bile sokulamaz ülkeye de daha çok aynı maldan çok sayıda getirenlere, sigara vb maddelerden bavul dolusu geçirmeye çalışanlara bakıyorlar.
gümrükte fiyatı nasıl belirliyorlar peki sonuçta üzerinde fiyat etiketi vs olmucak, bilmediğim için soruyorum yurtdışına hiç çıkmadım,
uçakta iniyorsun valizleri alıp gümrüğe mi geçiyorsun giriş için nasıl bir yol izleniyor...

agartan

Moderatör
Yönetici
Adı
Şeref
gümrükte fiyatı nasıl belirliyorlar peki sonuçta üzerinde fiyat etiketi vs olmucak, bilmediğim için soruyorum yurtdışına hiç çıkmadım,
uçakta iniyorsun valizleri alıp gümrüğe mi geçiyorsun giriş için nasıl bir yol izleniyor...
Her bavul uçaktan indikten sonra X-Ray cihazından geçiyor. Eğer bavulda dikkat çeken bir şey varsa sahibi bavulunu alma kadar bekleyip gümrüklü alana sokup arıyorlar. Yani bir bavulda 3-5 tane kutu varsa, kutusuz da olsa dikkat çekecek kadar elektronik eşya vs varsa ince aramaya alıp bakıyorlar. Fiyatları gerektiğinde internetten araştırıyorlar.

Scolopax

Aktif Üye
Adı
sinan
getiren bu olta benim ben balık tutuyorum der gümrük olmaz yalnız bir olta olduğu için geçer

siprus

Aktif Üye
Adı
Nedim
gerçi iki tane ısmarladık İnşallah ikisi ticarettir diye gümrükte takılmazlar