Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

balıklar acıyı hisseder mi

sesavar

Yeni Üye
Adı
burhan
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Arkadaşlar bildiğiniz üzere balıklar hakkında bazı bilgiler hala tam anlamıyla bilinmemektedir. Özellikle balıkların acıyı hissedip hissetmedigi.
Belli bir kitle balıkların sinir sistemi oldugunu kabul etmekte belli bir kitlede kabul etmemekte.
Sizler balığı sudan çıkarır cıkarmaz söndürüyor musunuz? yoksa kendi ölmesinimi bekliyorsunuz

Balıkların acıyı hissettigini açıklayan site: balıklar acıyı hisseder mi :: Balık Sözlük - Bilginin Kaynağı

Balıkların acıyı hissetmedigini söyleyen site Balık - Vikipedi

Onlins

Aktif Üye
Adı
Emre
Kan Grubu
A Rh Negatif
Geyik ve ördek gibi yaban hayvanları avına karşıyım.İstavrit gibi balıklarda olmasa da büyük balıkların karaya çıktığın da kurduğu göz teması biraz üzüyor

balikciali

Aktif Üye
Adı
Ali V.
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Arkadaşlar bildiğiniz üzere balıklar hakkında bazı bilgiler hala tam anlamıyla bilinmemektedir. Özellikle balıkların acıyı hissedip hissetmedigi.
Belli bir kitle balıkların sinir sistemi oldugunu kabul etmekte belli bir kitlede kabul etmemekte.
Sizler balığı sudan çıkarır cıkarmaz söndürüyor musunuz? yoksa kendi ölmesinimi bekliyorsunuz

Balıkların acıyı hissettigini açıklayan site: balıklar acıyı hisseder mi :: Balık Sözlük - Bilginin Kaynağı

Balıkların acıyı hissetmedigini söyleyen site Balık - Vikipedi
Bu konuyu ben de bir ara araştırmıştım. Son araştırmalar balıkların da acı çektiğini ama insan ve memelilerdekinden daha farklı olduğunu söylüyor.
https://www.smithsonianmag.com/science-nature/fish-feel-pain-180967764/#:~:text=It's%20likely%20different%20from%20what,intense%20pressure%2C%20and%20caustic%20chemicals.&text=Fish%20also%20behave%20in%20ways%20that%20indicate%20they%20consciously%20experience%20pain.
Pain in fish - Wikipedia

Geyik ve ördek gibi yaban hayvanları avına karşıyım.İstavrit gibi balıklarda olmasa da büyük balıkların karaya çıktığın da kurduğu göz teması biraz üzüyor
Özellikle levreklerde bu göz temasını ben de hissediyorum. Bence diğer birçok balıktan daha zeki olabilirler.

Yakamoz

Daimi Üye
Adı
Kenan Ahıska
Bu konuyu ben de bir ara araştırmıştım. Son araştırmalar balıkların da acı çektiğini ama insan ve memelilerdekinden daha farklı olduğunu söylüyor.
https://www.smithsonianmag.com/science-nature/fish-feel-pain-180967764/#:~:text=It's%20likely%20different%20from%20what,intense%20pressure%2C%20and%20caustic%20chemicals.&text=Fish%20also%20behave%20in%20ways%20that%20indicate%20they%20consciously%20experience%20pain.
Pain in fish - Wikipedia

Özellikle levreklerde bu göz temasını ben de hissediyorum. Bence diğer birçok balıktan daha zeki olabilirler.
Bazen ama nadiren su üstü avlarında takip esnasında gözgöze geldiğim oluyor. Tüylerim diken diken oluyor. Tabi levrek o an takibi bırakıp aheste aheste geri dönüyor. Ama o an ikimizde bir iki saniye donup kalıyoruz.

Balıktan balığa değişir ama his duygularınım yüksek ama acı hislerinin düşük olduğunu gösteren bir çok örnek var. Misal yedikleri bazı şeyler bunu gösteriyor. Bilimadamları insana göre 1/10 daha a acı hissettiklerini söylerler. Bir kaç yerde okumuştum.

İğneyle hissetmeseler de çıkınca kıyıda ölürken hissediyorlardır ama. Ölüm bu dehşet verici bi olay. Ama bu düşünceyle yaşanmaz dünyanın bi düzeni var öyle yada böyle balık yiyecez

erkanenginn

Aktif Üye
siz hele birde zıpkınla tek atışta ölmeyen kurtulmak için çırpınan ve sizinde daha cok acı cekmesını ıstemedıgınız için balığı söndürme anındaki 15 kiloluk bir akya ile göz göze gelin derim. kim daha çok acı çekiyor ozaman anlarsınız bence. o yuzden zıpkıncılıgı bıraktım.

yalcinnoguzz

Aktif Üye
Sırf şu açı cektirme muhabbeti yüzünden bı zaman gelicek balığı birakicam gibi hissediyorum.

erkanenginn

Aktif Üye
Sırf şu açı cektirme muhabbeti yüzünden bı zaman gelicek balığı birakicam gibi hissediyorum.
genellikle trofe balılklarda o hisse bende yaşıyorum. her türlü kara ve deniz avı yapıp bu duruma alışamamak ya iyi bişey yada kötü birşey bende çözemedim