Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Balon Balıklarının Düşmanı

simetri

Aktif Üye
Adı
Murat
Kan Grubu
B Rh Pozitif
Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Kanada'nın balon balığından kanser ilacı yapımıyla ilgili 5 bin tonluk talebi olduğunu bildirerek, "Arkadaşlar çalışıyor. Bundan sonra balon balığı zehir saçmayacak, balon balığı ilaç olacak. Konu henüz ham olmakla beraber 5 bin tonun üzerinde bir talep var bu konuda. Sektör paydaşları işin gereğini yapacaktır toplama ve avlama konusunda" diye konuştu.

Pakdemirli: Bize geceleri uçan bir şey lazım

BaşMinekolos

Moderatör
Adı
Hakan Kayhan
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Kanada'nın balon balığından kanser ilacı yapımıyla ilgili 5 bin tonluk talebi olduğunu bildirerek, "Arkadaşlar çalışıyor. Bundan sonra balon balığı zehir saçmayacak, balon balığı ilaç olacak. Konu henüz ham olmakla beraber 5 bin tonun üzerinde bir talep var bu konuda. Sektör paydaşları işin gereğini yapacaktır toplama ve avlama konusunda" diye konuştu.

Pakdemirli: Bize geceleri uçan bir şey lazım
bende dinledim bu haberi radyoda
ve bu haberi bekliyordum :)
birkaç aya kalmaz neslini tüketir bizim balıkçılar merak etmeyin
seneye balon balığı hikayesi duymayız artık :)

simetri

Aktif Üye
Adı
Murat
Kan Grubu
B Rh Pozitif
bende dinledim bu haberi radyoda
ve bu haberi bekliyordum :)
birkaç aya kalmaz neslini tüketir bizim balıkçılar merak etmeyin
seneye balon balığı hikayesi duymayız artık :)
Ege denizi bize ait olsaydı hak verebilirdim ama biz denizin çok ufak bir miktarına hakimiz, artık balık egede cirit atıyor. Bu konuda Yunanistan ile ortak bir çalışma yapılmadan balon belasından kurtulamayız.

SKARPİ66

Daimi Üye
Adı
ÖZCAN TÜREMEN
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Asıl soru , başka bir balıkta balon balığı yiyebilir.O zehir sindirile bilir mi ?
Baonn balığının zehirli veya zehirsiz olması bence zargananın sorunu. Bırakalım hayvan üresin ( zargana )

Bizim sorunumuz bir seneye kalmaz bu balığın boğaza marmaraya girecek olması. Eğer bu gerçekleşirse ne zargana ne istavrit ne dişli. Sorun dahada büyüyecek.
Dişliye mantarlı yemli takım atıp istavrit geldi diye dövünüyoruz ya. O zaman çok ararız istavriti gibime geliyor.
Ayrıca balon balığı yavrularını yanlızca zargananın yediği diğer balıkların buna dokunmadığını nerden biliyoruz.
Fareye sıçana zıplayan levrek iskorpit vb balıklar ellemezmi bu balonları.

musty34

Aktif Üye
Adı
Mustafa erten
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Balon balıklarının düşmanı zarganadan daha çok tehlikeli bi düşman geldi.
Türk balıkçıları :)
Artık balon balıkları düşündün :)

semmelweis

Daimi Üye
Adı
cüneyt
Balon balığının japonyada hem pahalı hem de revaçta olmasının tek nedeni çok güçlü bir afrodizyak kabul edilmesidir...ben tüketmenin daha doğru olduğunu ve güvenli et üretiminin oluşturulması durumunda ülkemize ciddi kazanç ve katma değer sağlayan bir ürün kazanılabileceği inancındayım...halen bunu temizleyip afiyetle tüketen bir çok balıkçımız var....

süheyl

Daimi Üye
Adı
süheyl
Kan Grubu
B Rh Pozitif
Balon balığının japonyada hem pahalı hem de revaçta olmasının tek nedeni çok güçlü bir afrodizyak kabul edilmesidir...ben tüketmenin daha doğru olduğunu ve güvenli et üretiminin oluşturulması durumunda ülkemize ciddi kazanç ve katma değer sağlayan bir ürün kazanılabileceği inancındayım...halen bunu temizleyip afiyetle tüketen bir çok balıkçımız var....
balığı ne kadar çok tüketirseniz okadar nesli azalır ama sadece insanların tüketmesi yetmez balıklarında yemesi lazım onun için yerel balıklar konusunda daha bilinçli olunmalı balon balıklarının yumurtalarını çupra sarkoz mercan gibi balıkların yediğini düşünüyorum ve sığ suda kefal balıklarında yeddiğini düşünüyorum

Candy_Man

Aktif Üye
Balon balığının zehrinin yumurtalarınu koruma amaçlı olduğunu okumuştum. Genel olarak eti zehirli değil içinde bi kısmı zehirliymiş. Bu durumda şunu sormak lazım. Sadece dişileri mi zehirli ? Erişkin dişiler mi sadece zehirli ?öyle ise bişey olmaz ye zarganayı

SM-G965F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi