Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Bandırma - Erdek Çevresi

Adı
Taner AKGÜN
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Herkese merhaba,

Bayram tatili aonrasi izin alarak bandirma erdek arasi bir kac gundur baliktayim.
Once biraz mirmir icin avlak aradim fakat pek bir yer bulamadim. Narli aciklarinda birkac ispari alabildim. Ertesi gun tatlisu aciklarinda tekne ile 5 kilo kadar mezgit ve az da olsa istavrit aldim. Son olarak bugun dutlimaninda kiyidan 2 kilo cok guzel iri iatavritler aldim. Istavritlerin havyarli olmamasi ve irilesmis olmasi beni cok sevindirdi. Insallah bir kac gune guzel mirmir bulabilirim.
Kullandigim malzemeler klasik surf kamis ve ucuz bir makina genelde aksam suyunda gece 11 e kadar istavrit oluyor. Tavsiyem gunduz acik renk capari gece yesil ip gibi olan capariler kullanin.
Henuz cok acemi oldugumdan detayim yok ama istavrit icin cok ugras gerekmiyor. Gece samandirali capari cok guzel is yapiyor.

TNR

alperderya

Aktif Üye
Adı
Alper Derya
Kan Grubu
B Rh Negatif
@tanerakgun elinize saglik. Samandirali gerçekten guzel sonuclar veriyor. Suan yalovadayim burada da iyi sonuc aliyorlar. Gece burada sari flos ile aliyorlar. Mirmiri ben de ariyorum ama nasip olmadi. Rastgele.

SM-G600F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Adı
Taner AKGÜN
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Ben normalde pendikteyim ama istanbul cok verimli degil sanirim tekneler bitirdi baligi ama buralarin biraz daha zamani varken degerlendiriyoruz. Buyuk balik icin takimlarim ve ben biraz amator kaliyoruz gecen senelerde mirmir almistim sardalya ispari bolca geliyordu ama bu sene avlak konusunda pek bilgim olmadigindan da hic cabalamadim. Mirmir cikan yerler ozellestirilmis yat limanlari filan kurulmus:) umarim size de rastgelir mirmir avi cok keyifli oluyor gercekten. Haftasonuna kadar degisik yerlerde deneyecegim. Bir takim samandiram hep duruyor zaten:)

TNR

Adı
Taner AKGÜN
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Bugun tatlisu aciklarinda saat 6:30 - 9:30 arasi tekne ile 3 kg kadar iri istavrit daha aldik. Yaklasik 1 kilo kadar da mezgit vardi. Kucuk olanlar geri iade edikdi. Gecen gun mezgitlerin daha sudan ciktigi anda oldugunu farkettigimden ufak olanlari artik suyun altindayken igneden cikarip iade ediyorum. Yoksa iade edilenleri martilar kapiyor. Imkaniniz varsa hayvani sudan cikarmadan salmaya calisin. Ikinci gun neredeyse hepsi ufak diye bu sekilde saldim hic biri ziyan olmadi. Ama ilk gun en az 5 mezgit martilara gitti uzuldum.

TNR

korayb3406

Daimi Üye
Adı
KORAY B.
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Tatlısu'da kıyıdan yemli (sülünez) olta atın ve sürprizleri bekleyin. ;) Sülünezi Bandırmada ayakkabıcı şukrüden veya ido iskelesinin karşısındaki marin balıktan (Murat abiye selamlar) bulabilirsiniz.

Adı
Taner AKGÜN
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Tatlısu'da kıyıdan yemli (sülünez) olta atın ve sürprizleri bekleyin. ;) Sülünezi Bandırmada ayakkabıcı şukrüden veya ido iskelesinin karşısındaki marin balıktan (Murat abiye selamlar) bulabilirsiniz.
Yarin aksam deneyecegim kismetse. Oneriniz icin tesekkurler. Umarim bu kez basarabilirim. Istavrit ve ozellikle mezgit hicbirsey bulamazsam hic olmazsa capari atayim bari dedigim bir av. Buyuk baliklar kadar keyfi olmuyor ve cok da bir avcilik gerektirmiyor. Eskinaya biraz gec kaldim ama mirmiri kovalayabilirim sanirim:)
Iyi aksamlar.

TNR

Atakan_Ulusoy

Aktif Üye
Rastgele..capari ile Güneş battiktan sonra istavrit almaniza sasirdim. Benim avlarimda Güneş batar batmaz istavrit kesiliyor. Genelde gunduzde ve gecede ayni yesil renk floslu capari kullaniyoruz.

Adı
Taner AKGÜN
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Rastgele..capari ile Güneş battiktan sonra istavrit almaniza sasirdim. Benim avlarimda Güneş batar batmaz istavrit kesiliyor. Genelde gunduzde ve gecede ayni yesil renk floslu capari kullaniyoruz.
Ben de normalde istavrit icin degil eskina icin gittim ama istavrit kesilmeyince durup eakinaya donemedim. Belki stoper derinliginizden kaynaklidir. Ben oltayi attigim anda geliyor. Genelde fosforlu yesil degil de ip seklinde sade koyu yesil capari kullaniyorum. Gunduz beyaz renk de is yapiyor. Umarim sonraki aviniz daha verimli olur. Rastgele.

TNR

Atakan_Ulusoy

Aktif Üye
Ben de normalde istavrit icin degil eskina icin gittim ama istavrit kesilmeyince durup eakinaya donemedim. Belki stoper derinliginizden kaynaklidir. Ben oltayi attigim anda geliyor. Genelde fosforlu yesil degil de ip seklinde sade koyu yesil capari kullaniyorum. Gunduz beyaz renk de is yapiyor. Umarim sonraki aviniz daha verimli olur. Rastgele.

TNR
Sandalla avlaniyorsunuz ve capari attığınız yere ay ışığı veya liman gibi aydinlatilan bir yerse belki caparileri istavrit gormeye devam ediyor...rastgele..
Ben misakca civari avlaniyorum. Istavrit 1 gun var 7 gun yok:) gerci bana henuz bu sene geldi sayilmaz en fazla 1kg civari denk geliyor.

Adı
Taner AKGÜN
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Sandalla avlaniyorsunuz ve capari attığınız yere ay ışığı veya liman gibi aydinlatilan bir yerse belki caparileri istavrit gormeye devam ediyor...rastgele..
Ben misakca civari avlaniyorum. Istavrit 1 gun var 7 gun yok:) gerci bana henuz bu sene geldi sayilmaz en fazla 1kg civari denk geliyor.
Hocam biz dutliman mendiregin en ucundan aldik. Herkes hava kararirken balik yok diyip takimlari toplayip gitmisti. Biz de maksat muhabbet olsun ve dip olta takimi deneyelim diye kalmaya karar verdik ama belki de sans belki de denizden fazla talepkar olmadigimiz icin bir hediyeydi. Koca dalgakiranda iki kisi birsuru istavrit aldik hem de ideal boylardan cok daha buyuklerdi. Tekne isine gelince hava kararinca hic atmadik, teknede isik olmayinca donus biraz zor oluyor:) zaten gece iyice kiyida oluyor balik. Sansin varsa ispari bile geliyor capariye:) Onceki gece bandirma fenerin orada saat sabahin 4 unde bir abi toplamis oltasini kovasinda bolca balik capari at geceden beri birdayim istavrit hala geliyor dedi sasirdim. Ayrica emin degilim ama tamamen karanlikti attigim yer ve hafif dalga olunca daha da verimli oluyor. Insallah bir kac haftaya daha verimli avlar olur siz de undugunuz gibi bir sezon gecirirsiniz. Bazen hic balik olmuyor bazen suru geliyor. Bugun uzulerek istanbula dondum. Artik duzgun bir av icin bolca dua etmek gerek. Cunku buralarda artik bakir bir yer yok ve meralar teknelerle cevrili. Rastgele.

TNR