Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Başlangıç için üstadlardan tavsiyeler |YARDIM

king7

Yeni Üye
Adı
BM
Kan Grubu
B Rh Pozitif
Arkadaşlar merhabalar. Balık tutmaya merakım var kendine yeni bir hobi kazandırmaya çalışıyorum öncelikle bu konulardaki eksikliğini mazur görün. Yakın zamanda Antalya’nın Kemer ilçesine gideceğim. Elimde basit başlangıç seviyesi sayılabilecek bir olta takımı var(olta takımının detaylarını bilmiyorum). Kemer bölgesinde günün erken saatleri ve gün batımında levrek avlamak istiyorum. Levrek avı için biraz araştırıp oltama gerekli olan ekipmanları listeledim. Ekte atacağım görseldeki ekipmanlar levrek avı için yeterli olur mu yoksa tamamen yanlış seçimler mi. Ayrıca bunlarla birlikte şansım yüksek olur mu? Değerli cevaplarınız için teşekkür ederim. İyi forumlar.
1- pandora re-max 4 kat moss green 300 mt ip misina 0.18mm
2- latex %100 fluorocarbon 100 mt lider misina 0.25mm
3- bkk duolock snap-51 1
4- fish master wakiza 9 cm 12 gr su üstü suni yem trans iwashi
5- kendo zero bt minnow 110f 14.8 gr sahte balıkIMG_0740.jpeg

king7

Yeni Üye
Adı
BM
Kan Grubu
B Rh Pozitif
Yardımcı olabilecek birisi yok sanırım

Lafalisokalemabuno

Aktif Üye
Adı
Samet
O ip misina çok kalın. Belirtilen çeker değeri 12 kg, o kadara ihtiyacınız yok. spin için 0,10 mm bence iyidir hatta daha azı bile düşünülebilir.

Fluorokarbon liderin çekerini de ip misinadan biraz düşük ayarlamanızı öneririm. Bir yerlere takıp asılmak zorunda kalırsanız ipiniz gitmesin.

FC liderinizin fiyatına bakamadım. Balıkçıların ezici çoğunluğu bana katılmayacaktır diye düşünüyorum ama bence FC lider şart değil. Görünmezlik varsa bile abartılıyor, ki bence görünmezlikte bir farkı yok. Bazı kişiler ipi direk rapalaya bağlayıp avlanıyor. Fiyatı yüksekse fc veya monofilament alternatif bakabilir veya daha iyi ipe/sahtelere yatırım yapabilirsiniz.

omer42

Aktif Üye
Adı
ömer
Kan Grubu
O Rh Pozitif
O ip misina çok kalın. Belirtilen çeker değeri 12 kg, o kadara ihtiyacınız yok. spin için 0,10 mm bence iyidir hatta daha azı bile düşünülebilir.

Fluorokarbon liderin çekerini de ip misinadan biraz düşük ayarlamanızı öneririm. Bir yerlere takıp asılmak zorunda kalırsanız ipiniz gitmesin.

FC liderinizin fiyatına bakamadım. Balıkçıların ezici çoğunluğu bana katılmayacaktır diye düşünüyorum ama bence FC lider şart değil. Görünmezlik varsa bile abartılıyor, ki bence görünmezlikte bir farkı yok. Bazı kişiler ipi direk rapalaya bağlayıp avlanıyor. Fiyatı yüksekse fc veya monofilament alternatif bakabilir veya daha iyi ipe/sahtelere yatırım yapabilirsiniz.
Eğer konu boğazda spinse, sana katılıyorum lidere ihtiyaç falan asla yok.