Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Başlangıç önerisi

junglehook

Yeni Üye
Adı
Serkan ÖZTÜRK
Uzun zamandır kara düzen kasnak-misina devam ettirdiğim bu tutkumu biraz geçte olsa bir surf takımıyla pekiştirmek istiyorum .Amacım Ege kıyılarında levrek ve yakalanma ihtimali olan türleri yakalamak ,bunun için forumu bayağı bi inceledim fakat çeşitlilik bu kadar çok olunca birşeye karar varmek gerçekten zormuş.Tecrubeyle sabitlenmiş tavsiyelere ihtiyacım var makine,kamış ,misina .rapala vs ...Başlangıç seviyesi için ideal .Şimdiden teşekkürler.

exemcli

Aktif Üye
Merhaba ;

Kamış ve makina için bişey diyemem çok yeniyim bende ama şu kesin atışa , düğüme alışına kadar pahalı sahte yem alma , giderken denize arkasından bakmak çok üzücü oluyor.

agartan

Moderatör
Yönetici
Adı
Şeref
Bu seçimlerde en önemli etkenlerden biri de bütçedir.
Bu işe ne kadarlık bir para ayırmayı düşünüyorsun?

KayaBalığıKaya

Daimi Üye
Adı
Uluç
150 veya 170 gr atarlı shimano nexave 4.20 kamış, makine olarakta shimano aerlex seni uzun seneler mutlu mesut ettirecektir. aerlex i nerede bulursun bilemiyorum orası ayrı tabii.

junglehook

Yeni Üye
Adı
Serkan ÖZTÜRK
Ayırmayı düşündüğüm miktar 300-400 tl arası ama biraz daha esneyebilir

mufitsa

Aktif Üye
Adı
derman caglar
Kamış Almak istiyorsanız ince eleyip sık dokuyun derim kulaktan dolma sözler ile almayın elinize içinize ve en önemlisi bütçenize uygun olsun. Almadan önce 10 kere düşünün o şekilde alın.

junglehook

Yeni Üye
Adı
Serkan ÖZTÜRK
Kamış Almak istiyorsanız ince eleyip sık dokuyun derim kulaktan dolma sözler ile almayın elinize içinize ve en önemlisi bütçenize uygun olsun. Almadan önce 10 kere düşünün o şekilde alın.
Emin olun on defa düşündüm ama tecrube olmayınca düşünce para etmiyor,çeşitlilik okadar çok ki ... tecrubeyi deneyim sahiplerinden edinmediğimde de boşuna para harcanıyor
Sizin bu konuda tavsiyeleriniz ne olurdu ?

mufitsa

Aktif Üye
Adı
derman caglar
Benim tavsiyelerim biraz sakıncalı oluyor genelde o yüzden tavsiye vermiyim ben. Karakterise bir takım ortaya koymaya çalışın sadece.

Kamışta daiwa
Makinada shimano yada gene daiwa ola bilir

junglehook

Yeni Üye
Adı
Serkan ÖZTÜRK
Benim tavsiyelerim biraz sakıncalı oluyor genelde o yüzden tavsiye vermiyim ben. Karakterise bir takım ortaya koymaya çalışın sadece.

Kamışta daiwa
Makinada shimano yada gene daiwa ola bilir
İlginiz için teşekkür ederim .Birde model bazında bilgi verirseniz daha da mutlu olacağım.

mufitsa

Aktif Üye
Adı
derman caglar
Daiwa Tournament Distance master surf kamış 4,20 mt

DAIWA EMCAST ECSW 4500 MAKARA
DAIWA WINDCAST X5000 SURF MAKİNA
SHIMANO ULTEGRA 14000 XTB 4+1 BB

gibi bişiler ola bilir