Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Batı Antalya Kano ile av

Kanocu

Yeni Üye
Adı
Çağatay
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Merhaba arkadaşlar,

Batı Antalya'da LRF'den verim alamadım. Sahillerimizde farklı yöntemlerle de (canlı yem vs) balık avlayanlar var. Onlar da verim alamıyorlar. :Yani kısacası kıyıda balık yok desem daha doğru ifade etmiş olurum.

Dengeli bir kano satın alıp ilk defa Cuma günü sahile paralel turladım. birkaç ufak balık tutup saldım. Bugün de aynı şekilde ufak balıkları yakalayıp saldım.

83579041_10214931413229123_5672316088956747776_o.jpg

Silikon sahteyi (Sandeel) yaklaşık 20 metre saldıktan sonra kamışı sabitleyip kanoyla ilerliyorum. Sırtı yöntemi diyorlar sanırım buna. Fakat bu yöntem de oldukça yorucu oldu. Cuma günü 9 km, bugün 14 km kürek çektim.

At çek yapmaktan nefret ediyorum. Denizin ortasına kanoyu çekeyim, dibe doğru bir şeyler sallayıp yakayım sigaramı keyif yapayım istiyorum.Aynı şekilde sahile yakın, 5-8 metre derinlikte yerler var. Bu gibi yerlerde de bir şeyler sallayıp veya aheste biçimde kanoyu hareket ettirip manzaranın tadını çıkarayım istiyorum.

LRF dışındaki yöntemlere çok yabancıyım. Levrek, Karagöz, Baraküda gibi balıklar avlamak istiyorum. Hangi tip sisteme geçiş yapmamı önerirsiniz?

Badisönmez

Aktif Üye

Seyrederken büyük keyif alıyorum ama sonradan sinirim bozuluyor bizde yok diye.
taktik vertical jig.

Fisher07

Daimi Üye
Kan Grubu
A Rh Pozitif
genel olarak 3-8 mt arasında mırmır aramanızı tavsiye ederim. şu mevsimlerde 20cm üstü mırmır çok antalyada. herhangi bir markanın vibrasyon yemleride iş yapar başka balıklar için. lakin mırmırı genelde kumluk, kırmalık meralarda arasanız daha verimli olur. mevsim bahar dönünce marukyu ile melanur konusunda çok keyifli avlar yapmanız olası tabiiki batı antalya için konuşuyorum. ne kadar açılıyorsunuz bilemem ama 25 ve daha fazla metre derinlikte jig yada canlı bırakma yöntemi ile daha büyük boyda balıklar almanız mümkün. bu işe ciddi olarak devam edecekseniz ufak çapta bir balık bulucu sizi baya mutlu eder.

süheyl

Daimi Üye
Adı
süheyl
Kan Grubu
B Rh Pozitif
Merhaba arkadaşlar,

Batı Antalya'da LRF'den verim alamadım. Sahillerimizde farklı yöntemlerle de (canlı yem vs) balık avlayanlar var. Onlar da verim alamıyorlar. :Yani kısacası kıyıda balık yok desem daha doğru ifade etmiş olurum.

Dengeli bir kano satın alıp ilk defa Cuma günü sahile paralel turladım. birkaç ufak balık tutup saldım. Bugün de aynı şekilde ufak balıkları yakalayıp saldım.

Ekli dosyayı görüntüle 103595

Silikon sahteyi (Sandeel) yaklaşık 20 metre saldıktan sonra kamışı sabitleyip kanoyla ilerliyorum. Sırtı yöntemi diyorlar sanırım buna. Fakat bu yöntem de oldukça yorucu oldu. Cuma günü 9 km, bugün 14 km kürek çektim.

At çek yapmaktan nefret ediyorum. Denizin ortasına kanoyu çekeyim, dibe doğru bir şeyler sallayıp yakayım sigaramı keyif yapayım istiyorum.Aynı şekilde sahile yakın, 5-8 metre derinlikte yerler var. Bu gibi yerlerde de bir şeyler sallayıp veya aheste biçimde kanoyu hareket ettirip manzaranın tadını çıkarayım istiyorum.

LRF dışındaki yöntemlere çok yabancıyım. Levrek, Karagöz, Baraküda gibi balıklar avlamak istiyorum. Hangi tip sisteme geçiş yapmamı önerirsiniz?
sevgili kardeşim keşke bizim kıyılarımızda başka ülkelerin kıyıları gibi olsa iyi derim ama bir tavsiyede bulunacağım sana canlı balık yüzdür ve bekle kürek çekmene gerek yok 4 le 2 metreler arasında çevrenizde levrek olacağında kanaatim var

Kanocu

Yeni Üye
Adı
Çağatay
Kan Grubu
A Rh Pozitif
genel olarak 3-8 mt arasında mırmır aramanızı tavsiye ederim. şu mevsimlerde 20cm üstü mırmır çok antalyada. herhangi bir markanın vibrasyon yemleride iş yapar başka balıklar için. lakin mırmırı genelde kumluk, kırmalık meralarda arasanız daha verimli olur. mevsim bahar dönünce marukyu ile melanur konusunda çok keyifli avlar yapmanız olası tabiiki batı antalya için konuşuyorum. ne kadar açılıyorsunuz bilemem ama 25 ve daha fazla metre derinlikte jig yada canlı bırakma yöntemi ile daha büyük boyda balıklar almanız mümkün. bu işe ciddi olarak devam edecekseniz ufak çapta bir balık bulucu sizi baya mutlu eder.
Screenshot_20200128-114215_i-Boating.jpg

hocam göreceğiniz gibi, kıyıdan yaklaşık 500 metre açıldığımda 50+, 1000 metre açıldığımda 100+ metre derinliklere ulaşmak mümkün..

jigden kastınız kokulu solucan tipi yemler öyle değil mi?

Fisher07

Daimi Üye
Kan Grubu
A Rh Pozitif
jigden kasıt metal sahte balıklar. lakin kano ve jig zor bir kombinasyon. youtubeda bu şekilde genelde yurtdışında avlanan bolca balıkçı videosu mevcut. derinlik haritasında10mt derinliğe kadar olan mavi bölgelerde (dip kumluk, kırmalık olması kaydıyla) mırmır arayabilirsiniz aynı bölgelerde nisan-mayıs itibariyle melanur (kokulu silikonlarla, yanıç veya ekmek kullananlarda var) avlaybilirsiniz, 30 ve 50 civarları mercan, barbun (bunlarda karides, yanıç, sülünez gibi yemlerle) avlamanız mümkün. jig olayı hem yorucu hemde hedef balıklar büyük olduğu için farklı kamış, makine gerektiren bir av türü. tekrar ve tekrar balık bulucu imkanınız varsa bunu değerlendirmenizi tavsiye ederim.

youtubeda takip ettiğim kanallardan birisinin videosunu sizinle paylaşayım ne demek istediğimiz anlarsınız.

rastgele