Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Beklemeli Av İçin Kamış Önerisi

Ensar49

Üye
Adı
Ensar
Hedef balık tatlısu kefali.Avlanma şekli yemli.Uzak atış yapılmayacak .Şamandra su kıyısından 50 cm uzakta kalsa yeter.

Geçen hafta 2,5-3 kg arası yaklaşık 60 cm civarında kasnayı,180 cm uzunluğunda daiwa spin kamış ile (yem tavuk ciğeri) aldım.Kamış kısa olduğu için şamandırayı istediğim noktada tutmaya çalışırken yada istediğim noktaya bırakmaya çalışırken çok zorlanıyorum.Avlak genelde kayalık ve uçurum kenarı oluyor.Bu yüzden enaz 4-5 metre arası kamış almaya karar verdim.Kamışta aradığım tek özellik sağlamlık.

Lineaeffe planet vb. kamış 420 cm
Captain 500 cm Premium Surf Olta Kamışı

Bu ikisi arasında kaldım hangisi daha sağlam ise onu almak isterim.

Bu konuda tecrübenize ihtiyacım var.Teşekkürler.

İnşallah bir dahaki avımız resimli olacak.

Nut

Aktif Üye
Adı
Göksel
Kan Grubu
A Rh Pozitif
İkisi de iyi.. Captain biraz ağır.. Göl kamısı da aklınızda olsun..

Ensar49

Üye
Adı
Ensar
İkisi de iyi.. Captain biraz ağır.. Göl kamısı da aklınızda olsun..
Göl kamışına makina takılıyorsa ilk tercihim olurdu.Ama bildiğim kadarıyla takılmıyor.Göl kamışıyla 2-3 kg balığı makinasız çekebilirmiyiz.
Açıkçasi göl kamışı hakkında hiç bir bilgim yok.

Levreko

Daimi Üye
Adı
FATİH
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Göl kamışına makina takılıyorsa ilk tercihim olurdu.Ama bildiğim kadarıyla takılmıyor.Göl kamışıyla 2-3 kg balığı makinasız çekebilirmiyiz.
Açıkçasi göl kamışı hakkında hiç bir bilgim yok.
Makina takılmıyor manavgat çayında sürekli kefal avlayan arkadaşlarım var 6-7 metre göl kamışı kullanıyorlar makina olmadığı için büyük balıkları çok kaçırıyorlar çünkü misinayı kopartıyorlar. Surf kamışıda tatlı suda şamandıralı avda ağır olur yorar bence. Benim 4.20 surf kamışım ve surf makinam var ama şu linkteki kamışla yemli avlanmak bana daha çok keyif veriyor spin kamış olduğu için ucu çok hassas yemli av için birde surf kamışına göre çok daha hafif uzunluğuda fena değil bence tatlı suda kefalde keyifli olur kullanması SIWEIDA SPİN AK 3.60 MT 40-80 GR TELE KAMIŞ

enese02

Üye
Adı
enes
Hedef balık tatlısu kefali.Avlanma şekli yemli.Uzak atış yapılmayacak .Şamandra su kıyısından 50 cm uzakta kalsa yeter.

Geçen hafta 2,5-3 kg arası yaklaşık 60 cm civarında kasnayı,180 cm uzunluğunda daiwa spin kamış ile (yem tavuk ciğeri) aldım.Kamış kısa olduğu için şamandırayı istediğim noktada tutmaya çalışırken yada istediğim noktaya bırakmaya çalışırken çok zorlanıyorum.Avlak genelde kayalık ve uçurum kenarı oluyor.Bu yüzden enaz 4-5 metre arası kamış almaya karar verdim.Kamışta aradığım tek özellik sağlamlık.

Lineaeffe planet vb. kamış 420 cm
Captain 500 cm Premium Surf Olta Kamışı

Bu ikisi arasında kaldım hangisi daha sağlam ise onu almak isterim.

Bu konuda tecrübenize ihtiyacım var.Teşekkürler.

İnşallah bir dahaki avımız resimli olacak.
Sağlam kamış istiyorsanız Fladen xtra flexx öneriyorum ,ben kasna ve sazan da kullanıyorum 2.70mt :)