Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Big food deniz motorunun farkı

gunkes

Üye
Dostlar 9.9 4 zamanlı motor sipariş vermiştim fakat ithalatçısı bana aynı motorun big foot olanını tavsiye ediyor,
Big food motorların özelliklerini hiç bir sitede bulamadım bu sitede daha önce paylaşım yapıldıysa da ben kaçırmışım olabilirim bu konu hakkında bana yardımcı olacak bilgilerini paylaşacaklara şimdiden teşekkür ederim.:harika:

HAKTAN

Üye
Adı
Mustafa ELBAŞ
Big Foot motorlar aynı beygir gücüne sahip olmalarına rağmen ağır hizmet tipindedirler.Aktarma organları(şaft,şanzman dişlileri vb.)devamlı yük altında ve devamlı max.güç ile çalışmaya dayanıklı üretilmiş motorlardır.

night fisher

Daimi Üye
Adı
fatih h
Dostlar 9.9 4 zamanlı motor sipariş vermiştim fakat ithalatçısı bana aynı motorun big foot olanını tavsiye ediyor,
Big food motorların özelliklerini hiç bir sitede bulamadım bu sitede daha önce paylaşım yapıldıysa da ben kaçırmışım olabilirim bu konu hakkında bana yardımcı olacak bilgilerini paylaşacaklara şimdiden teşekkür ederim.:harika:
Bende de 9.9 mercury var,merak ettim teknik verilerini karşılaştırınca iki fark tespit ettim.
1. dişli devir oranları farklı,normalin :)motor milinin bir turunda pervane dönüşü 2.08
big footun 2.42 yani daha fazla dönüyor.Şanzıman farkı mevcut.
2. normalin trim ayarı 3+sığsu pozisyonuyla sınırlı iken bigfoot'un 5+sığsu pozisyonu mevcut.
bu farkda fiyata +300 tl olarak yansımış,buda 3.fark denebilir:)

gunkes

Üye
Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim birde yakıt harcamasına etkisi ne olur bunun içinde bilgi verebilir misiniz?

night fisher

Daimi Üye
Adı
fatih h
Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim birde yakıt harcamasına etkisi ne olur bunun içinde bilgi verebilir misiniz?
sanırım daha seri hale gelecektir,buda çabuk plane pozisyonuna geçirir olumlu,yakıta etkisi olur.Geneldede bu durum yakıtı azaltır tabi,ha ne kadar dersen,eseri miktarda tabi. Bu motorlar (4 zamanlı)gerçekten iki zamanlılara göre az yakıyor,hele sırtıda,rölantide sanki suyla çalışıyor gibi:)
botta kullandığımda iki kişi 40 km yolda 3 litreden az yakmışlığım var.

gunkes

Üye
sanırım daha seri hale gelecektir,buda çabuk plane pozisyonuna geçirir olumlu,yakıta etkisi olur.Geneldede bu durum yakıtı azaltır tabi,ha ne kadar dersen,eseri miktarda tabi. Bu motorlar (4 zamanlı)gerçekten iki zamanlılara göre az yakıyor,hele sırtıda,rölantide sanki suyla çalışıyor gibi:)
botta kullandığımda iki kişi 40 km yolda 3 litreden az yakmışlığım var.
Paylaşımlarınız için teşekkür ederim gerçekten açıklayıcı bilgiler oldu,
iyi günler bol avlar dilerim.

Lidya1

Yeni Üye
Merhaba 460 fiber tekneme 9.9 big foot almayı düşünüyorum. Amacım sürat degil boğazda iyi çekmesi kullanan deneyen bilen varsa lütfen cevap verebilirmi?

Lidya1

Yeni Üye
Paylaşımlarınız için teşekkür ederim gerçekten açıklayıcı bilgiler oldu,
iyi günler bol avlar dilerim.
9.9 bigfoot Motorunuzu aldiniz mi? Kullanim yeri, tekne kilo boy, motor performans hakkinda bilgi verirmisiniz?
Teşekkürler