Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Bilgi Danışma

Ali Mert Gönenç

Yeni Üye
Adı
Ali Mert Gönenç
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Öncelikle herkese merhaba aranıza yeni katıldım. Benim bir kaç sorum olucak burdan başka yerde de bulamam zaten cevapları şimdiden herkese teşekkürler.

silver star cobra 3006 kamış
LINEAEFFE Vigor Power With Line 60 FD Makine

Benim oltam bu genelde açılarak yada kıyıdan bu güne kadar hep istavrit tuttum.
Şimdi bu oltaya öyle çok uçmadan(fiyat)misine ne olabilir.
Birde hem dediğim şekilde kıyı ve tekne şeklinde istavrit için. Arada birde at çek lüfer gibi balıklar için almam gereken tüm malzemeler yani bunlar olmazsa olmaz iyi olur dediğiniz şeyler nelerdir. Malzemeleri yazarken nasıl kullanılır ve ne işe yarar yazarsanız çok sevinirim.
Tekrardan şimdiden TEŞEKKÜRLER...

sahte_bükücü

Yeni Üye
Adı
Rüçhan
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Hoşgeldiniz bende yeniyim 3 yıl önce At-Çeke başladığımda benimde elimde istemeyerek de olsa LINEAEFFE Vigor Power With Line 50 FD makina vardı makinanın üçte ikisine 0.35 mono misina doldurmuştum( ki sizin makina bi tık daha büyük) geri kalanına 0.16 mm ip misina sarıp 2 kulaç şok (yine 0.35 mm mono misina) bağlamıştım (düğüm videolarından öğrenip) makina ÇOK ağır olduğu için 3 saat sonunda yorgun ve baygındım yine de başka bir avda levrek tutabilmiştim.At çek için çok da uygun olmadığından makinayı sonra değiştirdim. Sorunuz çok ucu açık bir soru daraltmak için Şeref Abi nin sorusuna cevap verirsen daha belirgin cevaplar gelir diye düşünüyorum

agartan

Moderatör
Yönetici
Adı
Şeref

Ali Mert Gönenç

Yeni Üye
Adı
Ali Mert Gönenç
Kan Grubu
A Rh Pozitif
@agartan Heh abi silver star cobra 3006 kamış

bu makineyle kamış buna uygun mu. Birde senden bu kamış makine için önerebiliceğin bir misina istiyorum. Çok yordum seni kusura bakma abi :)

agartan

Moderatör
Yönetici
Adı
Şeref
@agartan Heh abi silver star cobra 3006 kamış

bu makineyle kamış buna uygun mu. Birde senden bu kamış makine için önerebiliceğin bir misina istiyorum. Çok yordum seni kusura bakma abi :)
Bu takımla sadece yemli avlar veya istavrit için çapari avı yapabilirsin.
At çek için yeni bir set edinmelisin.
At çek ile yani silikon ve sert maket balıklarla avlanmak için peş peşe atışlar yapmak ve her atıştan sonra da sahteye aksiyon vererek balıkları cezbetmeye çalışmak gerekir. Bu oldukça yorucu bir işlemdir. Saatlerce kullanacağım takım da olabildiğince hafif olmalıdır. Takım hafifleştikçe fiyatı da o oranda artar ama orta halli edinilebilecek bir sürü seçenek bulmak da mümkün. Önemli olan senin bu işe ayırabileceğin bütçe. Bütçeni söylersen sana uygun takımları bulmak daha kolay olacaktır.

Ali Mert Gönenç

Yeni Üye
Adı
Ali Mert Gönenç
Kan Grubu
A Rh Pozitif
@agartan 300 TL ayırabilirim bu oltayla istavrite gidip onunla da at çek yapabilirim o zaman. Şimdiden önericeğin takımlar için sağol abi ama tekrardan buna sarabiliceğim 50 60 lira bazında bir misina söylersen bununda misinasını değiştirmiş olurum ama diğer olta için 300 TL ayırabilirim şu anlık

agartan

Moderatör
Yönetici
Adı
Şeref
@agartan 300 TL ayırabilirim bu oltayla istavrite gidip onunla da at çek yapabilirim o zaman. Şimdiden önericeğin takımlar için sağol abi ama tekrardan buna sarabiliceğim 50 60 lira bazında bir misina söylersen bununda misinasını değiştirmiş olurum ama diğer olta için 300 TL ayırabilirim şu anlık
Memlekette işler o kadar kötüye gitti ki o bütçe ile işe yarar bir takım edinmek zor.
Aldığımız her ürün ithal ve dolar neredeyse 6 lira.

Sende hediyelik bir makine vardı @KaNKuRT duruyor mu hâlâ. Böylece bütçeyi de kamış ve belki misine için kullanabilir.

Elindeki takım için çok özel bir misindeyse gerek yok. Çok sert olmayan, hafızasız ucuz bir misine sar gitsin. Tercihen 0.30 - 0,35 istavrit ve yemli avların için yeterli olacaktır. Hatta makineyi tamamen boşaltmadan araya ek yaparak 150 m eklesen saha da ucuza halledebilirsin.

Ali Mert Gönenç

Yeni Üye
Adı
Ali Mert Gönenç
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Tamam abi çok teşekkür ederim desteklerin için yordum seni kusura bakma hayırlı geceler abi.