Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Bir uzak atış tekniği....

Slhttn80

Üye
Katılım
17 Mar 2014
Mesajlar
36
Tepkime puanı
16
Puanları
8
Yaş
46
Atış yapmak konusunda pek iyi değilim ama mantıken konuşmak gerekirse.

90 dan sonraki açılarda havan atışında yapılan eğim deki gibi maksimum atış için gerekli eğimi kaçırıp bunu aşşağı doğru büküyor ve yüklediğimiz enerjiyi sürtünmeye kurban ediyor olabiliriz.

Mancınıklarda atışlarını 90 yakın dereceler de sonlandırıyor gördüğüm kadarıyla.
 

murat karahan

Daimi Üye
Katılım
25 Kas 2011
Mesajlar
559
Tepkime puanı
402
Puanları
63
Yaş
55
Adı
Murat Karahan
Dönerek yapılan her atışta kamışı yüklemek için yeterli mesafe olduğundan, kamışın yükünü boşaltacağı nokta 90 dereceye daha yakındır. Daha düşük bir açıda bıraktığınızda kurşun neredeyse deniz yüzeyine paralel gider. Dönerek atışları yeni tecrübe edenler bu sıkıntıyı yaşayacaktır. Ancak boğazdaki kafa üstü atışlarda kamışı kurmak için daha kısa bir mesafe olduğundan biraz daha önde kurşunu salabilirsiniz. Yine de 70 derecenin altına inmemeli. Videolar sizi aldatmasın.