Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Biz Mi Çok Kurnazız Çinliler Mi Çok Saf ??

batuhan111

Daimi Üye
Adı
metin
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Bu ürünleri ithal eden firmalar Aliexpressten değil Ali babadan ithal ediyor.Aliexpres Ali babanın perakendecisi durumunda. Ali babadan çok daha düşük fiyatlarda adetli olarak ithal ediyor firmalar.
Aynen öyle Alibaba dan.Aliexpresden sürekli adetli ve aynı veya benzer ürünler alınırsa, gümrük incelemesinde ticari amaçla alındığı belirlenip cezai işleme tabi tutuluyor.

SM-N910C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Lazarus

Daimi Üye
Adı
Enez elveren
Kan Grubu
O Rh Pozitif
@Ercüment kaba taslak abi sonuc olarak kar+kar+(vergix5) şeklinde bir hesap var.

Fisher07

Daimi Üye
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Valla diğer arkadaşlar kızacak ama pek üzülmüyorum bu duruma...

Daha önce forumda gümrük sınırının 30 euro ya indirilmesi diye bir başlık açmıştım (şuan 22 euro daha da düşeceği söyleniyor) eleştri yapmıştım lakin öncelikle biz yurtdışından nasıl getireceğimizi biliyoruz vergi ödemeden diyen bir arkadaştan daha sonra ülkede saçma sapan şeylere ekstra vergi getirilsin (yabancı marka telefonlara) diyen vestel gibi firmayı eleştridiğim için başka bir arkadaştan arkadaş demeyim iki farklı şahıstan tepki yedim olay baya kötü bir tartışmaya döndü. Sonra yönetimden rica edip başlığı sildirdim. o yüzden bize ne yapsalar müstehak. hak aramayı bilmiyoruz ateşin ucu bize dokunmadığı müddetçe!

Ercüment

Daimi Üye
Adı
Ercüment
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Bildim bileli hep dışa bağımlıyız,!
aslında Türk Milleti olarak teknik imkan verseler en iyilerini-en güzellerini-en sağlamlarını yapacak güçteyiz,
bundan sonra yazacaklarım siyasete gireceğinden yazmıyorum!!
ah bu dışa bağımlılık yokmu dışa!
Deyip cümlemi sonlandırıyorum,
Allah sonumuzu hayır eylesin.

agartan

Moderatör
Yönetici
Adı
Şeref
şöyle bir hesap yapalım alide bir ürün 60 tl diyelim .. çinden bunu toptan distiribitör 50 tl ye aldınığı var sayalım yuvarlak hesap olsun.. %20gümrük vergisi var.. %18 de kdv.. 68 tl oldu.. + ürün basında 1 dolar olsun kargo masrafı koyalım 3.5 dersek 71.5 şu an kı rakam ..ayrıca işcilik ve sirket giderleri de var 80 tl ye bagladık durumu .. sonra %30 kar koymam lazım buna 105 tl yapar .. 105 tl ye gonderdım toptancıya. toptancı buna %18 kdv ve %30 kar koydu 150 tl cıvarı oldu yuvarlıyorum... sonra geldi satışa satış yapanda buna %30 kar ve kdv koydu diyelim 230 tl oldu.. 50 tl ye giren mal sana 230 tl ye gırıyor..
Hesap çok fena şekilde hatalı..
KDV sadece 1 kere eklenir, her aracı KDV üstüne KDV eklemez. Öncelikle buna dikkat etmek lazım.
Maliyet+kar marjı+KDV şeklinde olur hesap.

brshh

Aktif Üye
Adı
faik
Kesinlikle değil
Ama yaklaşık 30 gün beklemek yerine üstüne üstlük taksitle burdan almayı çok tercih eden vardır buna eminim.
:(
Ihtimal dahilinnde.. birde hala bizler de internet ortamında alisverisi benimgibi tam benimseyememiş cok kisi var sahsen birebir görmeyi ve dokunarak almayı tercih ediyorum. Fiziksel temass önemli...

KaNKuRT

Moderatör
Yönetici
Adı
Erkan
Ihtimal dahilinnde.. birde hala bizler de internet ortamında alisverisi benimgibi tam benimseyememis cokkisi var.. sahsen birwbir gormeti ve dokunmayi tefcih ediyorum
Burdan almayı tercih sebeplerinden en büyüğü ise ürünü aldığınızda beğenmezseniz aynı gün gönderebiliyorsunuz hemde kuralsız şartsız vazgeçme hakkı ile ama farklı ülkeden geldiğinde gelişi zaten geç iadesi ise ne kadar zaman alır bilmiyorum.

Benim de tercihim bilmediğim birşey alırken türkiyeden ucuzunu bulup almak.
İnternette hediye çekleri denk geliyor birde indirimli denk getirirsem tadından yenmiyor ;)

Üstüne üstlük birde taksit kolaylığı mevcut.

Şahsi tercihimdir ;)

barlas61

Daimi Üye
Adı
Okan
KDV sadece 1 kere eklenir, her aracı KDV üstüne KDV eklemez. Öncelikle buna dikkat etmek lazım.
Yukardaki ornek eksik ama dogru.
Soyle mal gumruge girdiginde ithalatci pesin pesin kdv navlun gumruk ve gumrukcu parasi oder.
Sonra aracilar var ise mal+ kdv olarak kesilir.
Araci size odediginiz kdvyi odemis olur ama aslinda devlete gider yine.
Tekrar araci baska bir yere farura ettinde uzerine kar koyacak ve bu da tekrar ucret+ kdv olucak. Bu son kullaniciya kadar ayni sekilde tekrar eder.
Devlet icin en iyi mal en cok araciyi gezen maldir.

Lazarus

Daimi Üye
Adı
Enez elveren
Kan Grubu
O Rh Pozitif
bunlar çok kafa taslak hesaplar ama her el değişiminde kdv koyuluyor olmadı dıyelım ordan en fazla 30 35 tl oynar.. gel gelelim ülke içindeki yan giderler maliyetleri az çok biliyorsunuz.. kar marjı da zaten satıcı insafı..